• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Skidanje YouTube klipova u originalnom kvalitetu

Ace

Well-known member
Reaction score
1,039
Rešio sam da poskidam neke klipove sa Youtubea koji su mi bitni jer imam osećaj da će biti obrisani u nekom trenutku.

Koristio sam one online downloadere (y2mate i slične) ali pošto u nekom trenutku dolazi do konverzije deo kvaliteta snimka se izgubi. Probao sam da uhvatim linkove preko Jdownloadera pa da ih tako skinem ali je gugl postavio neko ograničenje bandwitha kada se skida preko JD pa je maksimalna brzina 50kb/s.

Da li neko zna koji je najbolji/najefikasniji način za skidanje a da ne dođe do gubitka kvaliteta?

Ja koristim Any Video Downloader Pro i meni je odlican.ima mnogo opcija i za skidanje i za convertovanje probao sam bas razne ali ovaj mi je najbolji

• Like
Reactions: Ace
Jos jedan glas za youtube-dl. Ja inace za sve koristim JDownloader pa tako i za YT. Open source je, mozes da biras kvalitet itd. Samo sto mu je interfejs aquired taste :D

A osecaj te ne vara, nestaju snimci sa YT samo tako.

jbt kakav prog, ne znam ni kako da ga skinem odatle, ni kako da ga instaliram, a kamoli kako da ga koristim, bas je program za peticu :D

+1 za jdownloader. Koristim ga godinama, nije me izneverio.
Chak i na nekim sajtovima gde je malchice sakriven source videoa, snadje se, a na onima gde postoji vishe razlichitih source-ova u razlichitim rezolucijama, dobijesh sve, pa birash koja te zanima.

Hvala na predlozima, drugari, probaću Any Video Downloader Pro i taj youtube-dl.

I ja koristim Jdownloader sto godina, radi posao perfektno, samo da brzina YT downloada nije ograničena na 50-ak kb/s 😕

Hvala na predlozima, drugari, probaću Any Video Downloader Pro i taj youtube-dl.

I ja koristim Jdownloader sto godina, radi posao perfektno, samo da brzina YT downloada nije ograničena na 50-ak kb/s 😕
Ček, zašto je tako mala brzina?

Pa dobro izrokaš paralelne downloade pa sačekaš?

+1 za JDownloader
Pre mesec dana sam skinuo ~400gb video fajlova sa YT, išlo je poprilično brzo. Jedino ako su ograničili baš pre neku nedelju, ali čisto sumnjam...

Ček, zašto je tako mala brzina?
Koliko sam čitao na njihovom zvaničnom forumu (postoji tema o ovom problemu), problematičan je plugin u Jdownloaderu jer je YT promenio nešto na njihovoj strani. JD tim radi na apdejtu koji treba da bude izbačen uskoro.

Pa dobro izrokaš paralelne downloade pa sačekaš?
Smara kada klip od 300mb skida sat i po vremena umesto 10 sekundi a ne mogu JD da držim stalno upaljen. Na kraju ću sačekati da izbace apdejt i reše problem pa ću onda da poskidam sve što mi treba za pola sata.

+1 za JDownloader
Pre mesec dana sam skinuo ~400gb video fajlova sa YT, išlo je poprilično brzo. Jedino ako su ograničili baš pre neku nedelju, ali čisto sumnjam...
Hajde ako te ne mrzi probaj da pokreneš download jednog ili dva klipa pa vidi kojom brzinom ide.

Huh, izgleda da su stvarno nešto promenili, ovo mi je max brzina koju mogu da postignem. Koja sreća što sam skinuo podatke koji su mi bili potrebni pre mesec dana 😅

1661466856294.png

• Like
Probaj sa Internet Download Manager-om i trebace ti ovo https://chrome.google.com/webstore/detail/▷-idm-integration-module/ghkcpcihdonjljjddkmjccibagkjohpi
pa vidi da li ti odgovara.

• Like
Ako može neki tutorijal za yt-dl.org, kako se koristi :D
Koristio sam nekad youtube-dl ali sam sada prešao na yt-dlp. Youtube-dl je jedno vrijeme prestao da se razvija pa su ljudi na interentu preporučivai yt-dlp koji je neka vrsta forka.

Ovo je github yt-dlp

Skinuti odavde verziju za Linux https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/releases/latest/download/yt-dlp.exe

Sada je potrebno preko command promta ili powershella ući u direktorijum gdje je yt-dlp i kucati sledeće

Code:
yt-dlp.exe https://www.youtube.com/watch?v=qyGWFI1cuZQ

Ako download ide sporo onda probati sa -N parametrom.

Code:
yt-dlp.exe -N 10 https://www.youtube.com/watch?v=qyGWFI1cuZQ

"-N 10" je novo. Probati neki drugi broj mjesto 10. Video će se skinuti u folderu gdje je yt-dlp. Sjajna stvar je što može da skine i twitch video fajlove. Jdownloader ne može, barem ne meni. Naravno umjesto ovog YT linka iz mog primjera treba ubaciti link ka željenom YT ili Twitch videu. Moguće je takođe skidati sa mnogih drugih sajtova.

To je to za početak. Ako neko želi, mogu da napišem kako da sa youtube fajla skine samo audio npr u mp3 formatu ili nekom drugom. Takođe postoji i opcija da se skine video u drugoj rezoluciji. Meni su npr dovoljni 720p video fajlovi pa njih skidam umjesto 1080p ili 4K. Manji su pa se brže skinu a i manje prostora zauzimaju.

EDIT: Spisak sajtova sa kojih se može skidati pomoću ovog programa je poveći

Hvala na trudu, ali to je previse duga procedura, meni treba neki prog, kao sto su bili ranije, samo se pojavi download dugme ispod yt videa i to je cela filozofija.
Jedno vreme je to radilo u full rez-u, pa su onda spustili na 720p, a sad ne radi uopste.
Probacu sa tim prastarim Jdownloaderom, bar je kraca procedura iako ne mogu da gledam ruzan mu interfejs...

Ovo ti je prilično jednostavno a ja sam napisao uputstvo i radi drugih zaintresovanjih. Skineš yt-dlp.exe, udjes u folder gdje si ga skinuo. Drži lijevi shift i onda desni klik mišem. Otvoriće se meni i to odabereš opciju "PowerShell here" ili "Command promt here". Sad imaš mogućnost da kucaš komande. Kucaš yt-dlp.exe (radi auto-complete sa tab tasterom, kucaš yt i onda tab) i copy pasteuješ youtube link.

Znam da je jednostavno, vec kazem da je nepotrebno duga procedura.
Probao sam sa JDownloaderom i mnogo bolja opcija, treba samo da se iskopira yt link, pusti u jdownloader i to je to, nikakvo kucanje, nikakav dos.
Jedino sto mu je malo zastareo intefejs, ali sljaka savrseno, skida u 4K i to brzo, i ima gomilu opcija da se podesi po zelji, tako da moram priznati da je fenomenalan prog, malo sa komplikovanim interfejsom, ali sve legne kad se nauci.
Sad samo jos da vidim kako da mi ne stavlja skinuti video fajl u novi folder (package), vec da pusti samo video fajl bez kreiranja novog foldera, tamo gde je namesteno.

Back
Top Bottom