• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Netflix Shadow and Bone (2021 - )

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
12,025

Dark forces conspire against orphan mapmaker Alina Starkov when she unleashes an extraordinary power that could change the fate of her war-torn world.

Sezona 1 od 8 epizoda je upravo stigla.

Adaptacija fantasy adventure knjiga Leigh Bardugo, sa sve dodatim prequel desavanjima lopovske postave iz njenog novijeg serijala knjiga Six of Crows. Pogledao sam prvu epizodu, i skroz je zanimljivo. Produkcija je vrhunska, pocetni zaplet veoma dobar. Mislim da je Six of Crows ekipa podigla prvu epizodu iznad proseka, definitivno nastavljam sa gledanjem.

Ja cu veceras da overim jednu epizodu,taman sam zavrsio Falcon i Winter Soldiera

Priblizavam se kraju i jako sam prijatno iznenadjen. Serija ima maltene sve YA trope-ove ali je tako dobro snimljeno, odglumljeno i ukopljeno da mi ni malo ne smeta.

Showrunner ove serije je bio scenarista i producent filmova Lights Out, Arrival i Bird Box. Ocigledno zna sta radi.

Pogledao sam celu sezonu, i iz aviona se vidi da bi serija bila dosta gora da nisu ubacili likove iz Six of Crows knjiga i dali im totalno izmisljen prequel story. Da su radili samo pricu od Aline, dobili bi samo standardni YA trash [ali bas sve prati standardni YA path - mladi protagonista sa teskom mladoscu, nesreca koja je odvaja da bude sama, dolazak u novo skolsko okruzenje...].

Shadow and Bone tv serija je jos jedan primer primer kako filmska adaptacija moze da promeni zilion stvari, ali da na kraju sve ispadne bolje od originalnog medijuma.

Pogledao 2 epizode. Moram da priznam da mi se sviđa. Odlična produkcija i solidni uglavnom nepoznati glumci, i super premisa.

Showrunner ove serije je bio scenarista i producent filmova Lights Out, Arrival i Bird Box. Ocigledno zna sta radi.

Pogledao sam celu sezonu, i iz aviona se vidi da bi serija bila dosta gora da nisu ubacili likove iz Six of Crows knjiga i dali im totalno izmisljen prequel story. Da su radili samo pricu od Aline, dobili bi samo standardni YA trash [ali bas sve prati standardni YA path - mladi protagonista sa teskom mladoscu, nesreca koja je odvaja da bude sama, dolazak u novo skolsko okruzenje...].

Shadow and Bone tv serija je jos jedan primer primer kako filmska adaptacija moze da promeni zilion stvari, ali da na kraju sve ispadne bolje od originalnog medijuma.
Informisao sam se o Grisha trilogiji i deluje mi da si u pravu. Promenili su Alinu recimo dosta u odnosu na knjige i kolko vidim sve promene su na bolje.

Ostala mi još jedna epizoda, nisam mogao da završim sinoć, ali danas ću. Odlična serija, svi mladi glumci iskidali, a Barnes naravno standardno za ovakvu ulogu lol

Back
Top Bottom