• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Severance (2022 - )

Mr. Wolf

Well-known member
Reaction score
3,666
QRodvzp.png

Severance
Trajanje: ~50min​

Još jedna serija koja dolazi iz AppleTV kuhinje da me je veoma prijatno iznenadila (nakon Slow Horses) i opravdala hajp koji je prati.

Severance je drama/misterija u kojoj pratimo likove koji rade za korporaciju "Lumon". "Lumon" svojim zaposlenima daje opciju ugradnje implanta, koji za efekat ima razdvajanje njihove svesti na dva dela. Kada je osoba van posla, živi svoj svakodnevni život, naziva se outie i on ne poseduje nikavo sećanje i svest o tome šta radi na poslu, niti s kim radi. Drugi deo svesti se naziva innie, i on je obrnuta stvar - ne seća se ničega van radnog mesta i kakav je on u životu van posla. Promena između ove dve svesti se odvija u zgradi "Lumona", u liftu koji ih vodi na radno mesto.

9Aweyev.png

Svaki lik ima svoje razloge zašto je odradio taj zahvat i pristao na podelu svesti. Ono što odmah saznajemo o Marku, glavnom liku, jeste da se na ovo odlučio da bi lakše podneo traumu zbog tragične smrti supruge. Kod "Lumona" je veoma brzo jasno da ima svoje misterije, mutne radnje i da nije sve kako izgleda. To počinje da izbija na površinu, što će uticati na likove da istraže šta se to tačno tamo dešava i kakvoj svrsi zapravo oni služe.

FiXl4QN.png

Meni veoma zanimljiva serija, atmosfericna i dobro režirana, bavi se temama kontrole, slobodne volje, borbe protiv sistema, ali i kako se nosimo s traumama.
Jedan od velikih pluseva je što je bukvalno svaki lik zanimljiv na svoj način i zaista mi je interesantno da pratim njihove priče i međusobne odnose.

Upravo sam završio prvu sezonu, poslednja epizoda je odlična, otvorila je neka nova pitanja i jedva čekam da vidim šta donosi druga sezona. Od mene preporuka!

Odlichna serija, jedna od boljih u poslednjih.... dugo.
Prva sezona mi je bila odlichna, uzhivao od pochetka do kraja. Chak i da se serija zaustavila nakon prve sezone, ne bih se bunio, bez obzira shto je mnogo toga ostalo neobjashnjeno.

Pogledao sam 3 epizode iz druge sezone, kvalitetan mindfuck, nishta ne kapiram, moratju nastaviti.
Likovi su odlichni, svidja mi se rad kamerama, kao i sama zgrada i kancelarije u njoj.

Uz Invincible i White Lotus, trenutno najpopularnija serija na svetu (makar tako kaze imdb).

Prva sezona je dosta specificna, a kraj spektakularan.

Ove nedelje izlazi finale S02 i trudio sam se svim silama da izbegnem spoilere, iako na redditu non stop izlaze neki mimovi, mislim da sam izbegao sve. :D
Ocekujem dosta od S02, ali proci ce jos neko vreme dok ne pogledam. Tako da molim vas bez spoilera ovde :)

Ne postoje spojleri jer se ne moze predvideti kuda serija ide. S2 je imala samo jednu throwaway epizodu, jedva cekam finale.

Ne postoje spojleri jer se ne moze predvideti kuda serija ide. S2 je imala samo jednu throwaway epizodu, jedva cekam finale.
To što se ne zna kuda ide serija je svojevrsni spoiler. 🤓 Sad imam očekivanje da do finala sezone ništa neće biti razrešeno, i time se menja moje gledalačko iskustvo.
Ukoliko film/serija nema twist na kraju, ukoliko to kažete nekom, to je takodje spoiler.
Reći "završila se sezona, ali pripremaju za novu sezonu teren, ništa nije razrešeno" je spoiler.

Ne znam zašto ljudi imaju potrebu da komentarišu nešto i daju neku informaciju u vezi sa nečim kada neko eksplicitno traži da se to ne radi.
Na ovom forumu se desilo to mnogo puta - da li je tolko teško da jednostavno iskulirate, ili ako baš morate da date komentar, da iskoristite spoiler tag?

Kao pravilo u životu, treba se truditi da ne budete Dominator iz IT Crowd (2:00 mark):

Vidimo se u ovoj temi opet ovde kada odgledam S02, nije vredno rizika. Već sam kompromitovan. :)

odlična serija, još nisam načeo drugu sezonu, ali nema šta, obavezno štivo.

Lepo su zavrsili sezonu, sad treba docekati narednu :) Nadam se da ce za max dve sezone zavrsiti seriju, ne bih voleo da se ovo oduzi. Ovim tempom, za nekih cetiri, pet godina taman zaokruze pricu.

Mene serija nije toliko odusevila. Zabavno je za gledanje zbog originalne (mada realno glupave) premise, specificne atmosfere i sto je zanimljivo da te neko vuce za nos...neko vreme.
Svidelo mi se sto se bas oseti uticaj Remedy igara i The Stanley Parable, ali u nekim trenucima to prelazi granicu.
Ima bas dosta praznog hoda, neki glumci su odlicni a neke je bas tesko gledati, a i zaplet je prepun deus ex machina momenata.
Drugi serijal su dobro zavrsili, mogla su opusteno i da zavrse seriju, bio bi bas fin kraj.

neki glumci su odlicni a neke je bas tesko gledati,
Koje ti je tesko gledati?

Meni utisak da nema slabog glumca, jedino mozda malo Patricia Arquette preteruje s pogledom i mozda nacinom na koji prica, al to je manje-vise to.

Slažem se. Baš odlična plejada likova što bi rekli. A atmosferu dopunjuje odlična režija, muzika, fotografija. Poslednja epizoda se baš fino završila, i da ne bude nastavka bio bih zadovoljan.

Slažem se. Baš odlična plejada likova što bi rekli. A atmosferu dopunjuje odlična režija, muzika, fotografija. Poslednja epizoda se baš fino završila, i da ne bude nastavka bio bih zadovoljan.
Da, bas mi se svidja taj zavrsetak sezone sa sve onom pesmom koja ide u tim momentima.

Samo da ne razvuku na veci broj sezona, nema potrebe, nek zavrsavaju na vreme.

Nisam pogledao jos uvek poslednju S2 epizodu, al generalno mi je serija legla samo tako. Isto kao kod Rodila, bas mi se nekako sve uklopilo - taj eerie smek, muzika, estetika, bas full package.
Sto se gledljivosti glumaca tice, je, mozda Particija nekad pretera, bas je robot zonfa al Skot mi je nakon Severance dobio +100 bambija. Nedostajace mi :)

Back
Top Bottom