• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Servis, popravke i preporuke proverenih majstora gejming opreme

nelex

Well-known member
Reaction score
2,897
Imam ovaj miš već nekoliko godina

Sve je radilo ok do pre nekoliko meseci kada se izgleda pokvario srednji klik. Problem je u tome što umesto jednog on uradi 2 3 nekad 4 klika, što je mnogo iritirajuće. Probao sam da u njegovom profilu namestim custom ponašanje srednjeg klika gde je moguće onemoćuti sukcesivni klik nakon nekog perioda, probao sam sa 50 100 150 ms itd. i u suštini pomaže malo, ali i dalje je prisutan problem.

Zanima me, da li znate nekog proverenog majstora za ovakve stvari, neko ko popravlja miševe i tastature i takvu gejming opremu?

Verovatno treba da se ocisti.
Meni je miseve u vise navrata popravljao lik sa bencha, ima svoju radionicu, zovi ga na 064/ 3444038, ako to radi i dalje, zadnji put sam bio pre skoro godinu dana...

Vidi kako su nakaceni switchevi. Na g903 su npr kablom i jako se lako menjaju a na g pro superlight su lemljenji.

U oba slucaja mozes na aliju da nadjes zamenu a u prvom i da sam zamenis za pet minuta.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Sta si na kraju uradio sa misem nelex, jesi zvao ovog lika? Ja bih isto menjao switcheve, na Razer misu al' ne znam nikog pouzdanog za to

Imam ovaj miš već nekoliko godina

Sve je radilo ok do pre nekoliko meseci kada se izgleda pokvario srednji klik. Problem je u tome što umesto jednog on uradi 2 3 nekad 4 klika, što je mnogo iritirajuće. Probao sam da u njegovom profilu namestim custom ponašanje srednjeg klika gde je moguće onemoćuti sukcesivni klik nakon nekog perioda, probao sam sa 50 100 150 ms itd. i u suštini pomaže malo, ali i dalje je prisutan problem.

Zanima me, da li znate nekog proverenog majstora za ovakve stvari, neko ko popravlja miševe i tastature i takvu gejming opremu?
To su definitivno simptomi switcha koji je crkao, mora se zameniti. Ne znam nikog ko to radi kod nas, a pogotovo ne ovlasceni servisi.

Sta si na kraju uradio sa misem nelex, jesi zvao ovog lika? Ja bih isto menjao switcheve, na Razer misu al' ne znam nikog pouzdanog za to
Miš mi je u Nišu, a mesec i više nisam živeo tamo. Vraćam se uskoro pa ću videti kako ću da rešim. Javiću ovde svakako šta sam uradio.

Ja sam menjao i levi i desni klik burazu na g502, levi posle 3 meseca, desni posle 5 fazon, bila korona cimanje sa garancijom i stavio nove omron, sljaka do jaja sad.
Ako si ikad koristio lemilicu, a i ako nisi, bukvalno je par minuta posla, par lemova.

Mikroprekidači se mogu privremeno srediti sa WD40 ili 90% alkoholom, i traje prilično dugo po dosadašnjim iskustvima. Taman koliko treba da stignu novi Omron prekidači sa Ali-ja.

Mikroprekidači se mogu privremeno srediti sa WD40 ili 90% alkoholom, i traje prilično dugo po dosadašnjim iskustvima. Taman koliko treba da stignu novi Omron prekidači sa Ali-ja.
Ja sam uzeo 10ak komada, da se nadje :D

Ja sam menjao i levi i desni klik burazu na g502, levi posle 3 meseca, desni posle 5 fazon, bila korona cimanje sa garancijom i stavio nove omron, sljaka do jaja sad.
Ako si ikad koristio lemilicu, a i ako nisi, bukvalno je par minuta posla, par lemova.

Jesi li ovde kupio Omron? Vidim na KP da ima nekih, ne znam da l' pasuju, mada verovatno da. Procitao sam nekoliko preporuka za Omron Japan, ovi na KP su Kina. Bacio sam oko na Kailh switcheve.

Plan B je da kupim lemilicu. Aj dajte predloge za lemilicu 😀 Mada bih radije platio nekog neko kupovao lemilicu

Uspeo sam da popravim miš, tj. da zamenim ovaj srednji kliker/switch . Naručio sam ove switcheve koje je @jovcov linkovao i sve radi odlično sada.
Otvorio sam miš i stigao do dela gde treba razlemiti stari switch i nakon nekog vremena sam odustao, jer skapirao sam da nemam potrebnu opremu (moja lemilica je ogromna, sa ogromnim vrhom, pumpa za odlemljivanje je neka od 150rsd, ne znam ni da li radi dobro, treće nemam nikakav ja skil za lemljenje, itd). Tako da sam samo ovaj board sa switchevima dao komšiji koji drži radnju za popravku televizora i slične elektronike. Odlemio i zalemio za možda 30sec. I to je to, sklopio sam nazad i odmah je proradilo.

1678462232335.png1678462201313.png1678462273948.png1678462633429.png
1678462305495.png1678462447196.png1678462499562.png1678462582792.png1678462547370.png

Ima mnogo pipavih kablova sitnih tako da sam nekako uspeo da pokidam vibraciju, videću da nađem zamenski deo na aliju, mada iskreno nije mi ovo neki neophodan feature:
1678462945156.png

I da, da ne zaboravim, imam 4 switcha viška. Ako je nekom slučajno hitno potrebno (ako ne želite da čekate ali), rado ću mu poslati/dati.

Attachments

• 1678462421301.png
    1678462421301.png
    301.1 KB · Views: 6
Uspeo sam da popravim miš, tj. da zamenim ovaj srednji kliker/switch . Naručio sam ove switcheve koje je @jovcov linkovao i sve radi odlično sada.
Otvorio sam miš i stigao do dela gde treba razlemiti stari switch i nakon nekog vremena sam odustao, jer skapirao sam da nemam potrebnu opremu (moja lemilica je ogromna, sa ogromnim vrhom, pumpa za odlemljivanje je neka od 150rsd, ne znam ni da li radi dobro, treće nemam nikakav ja skil za lemljenje, itd). Tako da sam samo ovaj board sa switchevima dao komšiji koji drži radnju za popravku televizora i slične elektronike. Odlemio i zalemio za možda 30sec. I to je to, sklopio sam nazad i odmah je proradilo.

View attachment 8467View attachment 8466View attachment 8468View attachment 8476
View attachment 8469View attachment 8472View attachment 8473View attachment 8475View attachment 8474

Ima mnogo pipavih kablova sitnih tako da sam nekako uspeo da pokidam vibraciju, videću da nađem zamenski deo na aliju, mada iskreno nije mi ovo neki neophodan feature:
View attachment 8477

I da, da ne zaboravim, imam 4 switcha viška. Ako je nekom slučajno hitno potrebno (ako ne želite da čekate ali), rado ću mu poslati/dati.
Mogao si zameniti sva tri odmah, dobijes novi mis :D Ja sam kod brata zamenio samo jedan i nije proslo ni mesec dana, kad mu je i drugi klik riknuo. Tako da dok ti je otvoreno, zameni sve, jednak ce ti i otpor biti na svim. :D

Pa aj, pošalji meni tri komada ako s već neko nije javio, da spasim Razera 😀

Hvala za link do dobrih prekidača. Poručiću i ja par komada, da mi se nađe. Kod supruge na Mionix mišu ne radi srednji klik, pa ću da joj zamenim.

@nelex Sledeći put kada ti je potrebno lemljenje, a komšija nije dostupan, slobodno se javi. :)

Kul za opravku.

Ja sam za moj kupio Kailh switcheve al' nikako da kupim lemilicu..

Pa aj, pošalji meni tri komada ako s već neko nije javio, da spasim Razera 😀
Konačno sam uzeo novu lemilicu jer mi se stara izgleda zagubila tokom selidbe i zamenio sam stare switcheve novim koje mi je Nelex poslao. Ulazi Lachesis u petnaestu godinu upotrebe 😆
Na žalost, jedino nisam uspeo da zamenim srednji klik jer je na ovo mišu srednji switch drugačiji od ovih za levi i desni klik, tako da mi opet ostaje da ga povremeno čistim alkoholom kad krene da zajebava. Srećom, ja taj srednji klik praktično i ne koristim, tako da nije previše bitno.

Još jednom, hvala @nelex 😃

Back
Top Bottom