Valhalla čeka mene, a GTX 1080 Ti je već 5 godina u mom kućištu. Razmišljao sam da uzmem nešto novo ali ova grafička radi odličan posao. Jedina mana je što je veliki potrošač ali tu je Cooler Master V1000.U Valhali te čeka grafika?
Ma tovarim te najstrasnijeValhalla čeka mene, a GTX 1080 Ti je već 5 godina u mom kućištu. Razmišljao sam da uzmem nešto novo ali ova grafička radi odličan posao. Jedina mana je što je veliki potrošač ali tu je Cooler Master V1000.
@ljubomir
Razmišljao sam da uzmem nešto jače ali ovaj i5 može sve da gura u 60 fps pa čak i više. Problem sa jačim procesorima je što se dosta griju. Za LGA1700 ima malo aftermarket coolera a ja sam jako smotan kada treba montirati bilo šta. Razmišljao sam o Ryzen 5800X ali kada sam vidio kolika je grijalica odustao sam. Mogu ja i i9 da nabavim ali moram sebi nekako da opravdam taj trošak. i5 za sada.
Da i meni je to prošlo kroz glavu. Vidim nikad nižu cijenu za RTX 3070 i 3070 Ti. Ako RTX 4xxx bude značajno bolji onda vrijedi te kartice sačekati. Međutim ako dođe do velike krize i inflacije onda će mnogi odustati od trgovine. Zato je pitanje da li sada malo sačekati i "ubosti" pravi trenutak za kupovinu neke jače kartice. Ja stvarno ne znam... Ne stižem da se igram koliko bih htio a GTX 1080 Ti mi radi ok. Jedini problem je ako kartica crkne, pošto je stara 5 godina.Padaju grafike lepo sada, jedino što je zajebano proceniti koliko će to trajati a sigurno se sprema novi ogromni skok s obzirom na situaciju u svetu.
Ja sam uvek vrabac u saci kind of guy.Da i meni je to prošlo kroz glavu. Vidim nikad nižu cijenu za RTX 3070 i 3070 Ti. Ako RTX 4xxx bude značajno bolji onda vrijedi te kartice sačekati. Međutim ako dođe do velike krize i inflacije onda će mnogi odustati od trgovine. Zato je pitanje da li sada malo sačekati i "ubosti" pravi trenutak za kupovinu neke jače kartice. Ja stvarno ne znam... Ne stižem da se igram koliko bih htio a GTX 1080 Ti mi radi ok. Jedini problem je ako kartica crkne, pošto je stara 5 godina.
Uzmes 3050.Vladimir Pejic kaze da je iste jacine kao 1080.Da i meni je to prošlo kroz glavu. Vidim nikad nižu cijenu za RTX 3070 i 3070 Ti. Ako RTX 4xxx bude značajno bolji onda vrijedi te kartice sačekati. Međutim ako dođe do velike krize i inflacije onda će mnogi odustati od trgovine. Zato je pitanje da li sada malo sačekati i "ubosti" pravi trenutak za kupovinu neke jače kartice. Ja stvarno ne znam... Ne stižem da se igram koliko bih htio a GTX 1080 Ti mi radi ok. Jedini problem je ako kartica crkne, pošto je stara 5 godina.
Ne oslikava se to pojeftinjenje jos uvek na KP... i dalje je recimo RTX 3070 - 760e najeftiniji.Padaju grafike lepo sada, jedino što je zajebano proceniti koliko će to trajati a sigurno se sprema novi ogromni skok s obzirom na situaciju u svetu.
Koja je poenta da uzme karticu iste ili slicne brzine?Uzmes 3050.Vladimir Pejic kaze da je iste jacine kao 1080.
A i da pochne, grafichke su poslednje o chemu bismo razmishljaliNe verujem u scenario da ce poceti Treci svetski rat (u skorije vreme) i da ce cene otici gore.
Ekonomska kriza i inflacija su u najavi. Toga se ja bojim.Ne verujem u scenario da ce poceti Treci svetski rat (u skorije vreme) i da ce cene otici gore.
Devize, vize devize...ko je krenuo da kešira pare i prebacuje u evre da se javi![]()
Haha kod nas u CG je valuta euro al nešto se bojim da će i on da padne. Ako sam dobro shvatio kriza će da pogodi EU gore neko Ameriku. Al vidjećemo. Prebrodili smo devedesete pa ćemo i ovo nekakoko je krenuo da kešira pare i prebacuje u evre da se javi![]()