Iako nisam ljubitelj evropskih destinacija, bio sam prošle godine u Parizu sa devojkom
Generalno mi se svidelo mada svi evropski gradovi imaju prilično istu arhitekturu i često dok hodaš ulicama ne bi znao da li si u Parizu, Beogradu, Beču, Zagrebu,..
Britancima je to interesantno, dok meni i nije baš tako..
Anyway, uzeo sam Paris pass na dva dana (preporuka) i bio je nekih 140 evra po osobi..
Uključuje sve atrakcije, muzeje, galerije, panorama bus, River cruise i solidan broj mesta gde free dobiješ klopu, desert, šampanjac, itd..
Bili smo jedno veče fine dining u restoranu na Trokaderu, perfektan pogled na Ajfelov toranj.
2x 3 course meal je kostao oko 330 evra (avansno) i jos smo na licu mesta dodali šampanjac gde je ceh izašao oko 400 evra.
Mali oprez kasnije prilikom plaćanja razlike, daju ti da klikneš 10,20,30% tip..
E sad, tip ide na komplatan račun tako da je 10% izaslo 40 eura.
Situé idéalement dans le Palais de Chaillot avec une vue imprenable sur la tour Eiffel, le Café de l'Homme vous accueille 7/7 dans un cadre somptueux
www.cafedelhomme.com
Generalno klopa i usluga je bila dobra, mada sam jeo u znatno boljim restoranima. Pogled je vredeo svega.
Nakon toga otišli smo u Le Botaniste coctail bar u Hotelu Shangri La, neverovatno mesto mada su cene koktela od 35 evra do 70.
Hotel je kapiram mesto u koje dolaze ljudi koji imaju debeo džep jer su noćenja od 2500 evra pa naviše.
Sve u svemu, solidna klopa, dobar vibe u Parizu..