• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Problem sa Micro Sd karticama

Ashitaka

Well-known member
Reaction score
5,345
Imam dve micro sd kartice 32 gb Kingston canvas. Obe su bile u everdrajvu jedna u gba jedna u snes. I od jednom su prestale da rade. NIsu koriscene mnogo mozda par meseci. I sad posle par meseci ih ubacim u lap top i one rade, ali cim ih izvadim i ponovo u bacim u pc pokazuju 7.61 GB raw. Probao da formatiram sa svim zivim nece. I onda posle par dana opet ubacim u pc opet prepoznaje normalno full kapacitet cak i ime kartice koje sam stavio i fajlove i sve. I tako u krug :D Jel neko mozda nekako zna da li im ima spasa ili da ih bacim u materinu... xD

Probas aomei partition assistant i onda bacis :D Posle kupis na aliju gomilu disposable kartica za te namene i ne brines :)

Ima pravih 64gb kartica za 3-4e koje stavljam u ipodove.

Za everdrajvove generalno, ja volim da koristim stare male kartice. Primer, za gba tesko treba i 1gb, koristim neku 2gb vec sto godina. Za n64 koristim 8gb iako je i to bas overkill itd...

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Imam jedno
10 flashcarda/ode
Modovan ipod
7-8 handhelda
Svi do jednog imaju kingston canvas najjeftinije verzije i nikada ni jednog problema nisam imao.

Imam jedno
10 flashcarda/ode
Modovan ipod
7-8 handhelda
Svi do jednog imaju kingston canvas najjeftinije verzije i nikada ni jednog problema nisam imao.
Nzm sta je po sredi... Bukvalno u par dana razlike crkle... koristio everdrajvove 1-2 meseca i posle toga nisam jedno pola godine upalio snes i crkla ubrzo, malo kasnije upalio gba isto... Isti dan kupljene kartice i crkle u par dana razlike... Koriscene samo u ED kad su nabaceni romovi nisam ih vise ni vidao iz istih...

SD kartice kada crknu u vecini slucaja postanu write protected, by design. To namerno rade kontroleri flash memorije kada ponestaje zdrave memorije. Ne mozes brisati, ne mozes formatirati. Ako komp hoce da prepozna prekopiras sve sa nje i kupis novu.

Nzm sta je po sredi... Bukvalno u par dana razlike crkle... koristio everdrajvove 1-2 meseca i posle toga nisam jedno pola godine upalio snes i crkla ubrzo, malo kasnije upalio gba isto... Isti dan kupljene kartice i crkle u par dana razlike... Koriscene samo u ED kad su nabaceni romovi nisam ih vise ni vidao iz istih...
Falicna serija, stagod radio popraviti je neces, mozes samo svuci fajlove sa nje ako je jos komp prepoznaje.

Fajlovi nisu problem bili su samo rom-ovi koje imam na pc... Hvala svima za info idu u smece :D

Probas aomei partition assistant i onda bacis :D Posle kupis na aliju gomilu disposable kartica za te namene i ne brines :)

Ima pravih 64gb kartica za 3-4e koje stavljam u ipodove.

Za everdrajvove generalno, ja volim da koristim stare male kartice. Primer, za gba tesko treba i 1gb, koristim neku 2gb vec sto godina. Za n64 koristim 8gb iako je i to bas overkill itd...

Fazon je kad sam kupovao kartice za ED u toj prodavnici najmanja je bila 16gb koja je kostala tipa 700 dinara a 32 kostala 150 dinara vise reko ajde uzecu od 32... :D Sibni link kad stignes te sto kupujes sa alija ako imas

Uh, na aliju je avantura sa microSD karticama.
Mogu ti poslati dva linka za samsung kartice sto sam kupio skoro ako hoces?

Samsung Card-UFD Authentication Utility pokazuje da su genuine.
E sad, najmanji kapacitet je 64GB i malo su skuplje, ali kapiram da ce ti trajati. :)

Mislim da je to vise za switch, da je za tvoje everdrivove overkill...ali kako god zelis.
1676636323669.png

Ok su sa alija ako si spreman da menjas ako zatreba. Ja bih se smorio da su mi se obrisali sejvovi sa Miyoo mini npr.

Ja bekapujem save folder kad dodajem igre tako da ono, nula rizika.

Ok su sa alija ako si spreman da menjas ako zatreba. Ja bih se smorio da su mi se obrisali sejvovi sa Miyoo mini npr.
U glavnom zavrsim sta zapocnem da igram. Jedino bi se smorio kad bi mi u pola jrpg igre pukla kartica...

Ako ce ti biti lakse, nije mi jos nijedna ali riknula, iako sam nakupovao dobru zalihu :D

Back
Top Bottom