• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS2 Problem sa Dualshock 2

Ivamark

Well-known member
Co-founder
Reaction score
5,706
Nabavio sam kontroler u nadi da cu ga popraviti. Medjutim kada ga ukljucim u PS 2 krene da skroluje sam dole-gore kroz menije.
Kada ubacim ispravan kontroler i pokrenem controller tester pa ga onda ukljucim pokazuje kao da su svi dumici aktivirani u isto vreme baca onu vrednost 255.
Probao sam da iscupam onaj flat i da ga ponovo ukljucim nista.
Pomislio sam da je do flata sa membranama rekoh kupicu novi pa zameniti, medjutim i kada povezem kontroler bez prikljucene membane isto se ponasa pa mi sada nista nije jasno.
Ima li neko neku ideju ili sam bacio pare? :D

Ne znam mnogo o tom kontroleru, samo mi po opisu problema deluje da su prespojili kontakti na ploči negde, uzmi alkohol i četkicu za zube i dobro sve protrljaj

Nabavio sam kontroler u nadi da cu ga popraviti. Medjutim kada ga ukljucim u PS 2 krene da skroluje sam dole-gore kroz menije.
Kada ubacim ispravan kontroler i pokrenem controller tester pa ga onda ukljucim pokazuje kao da su svi dumici aktivirani u isto vreme baca onu vrednost 255.
Probao sam da iscupam onaj flat i da ga ponovo ukljucim nista.
Pomislio sam da je do flata sa membranama rekoh kupicu novi pa zameniti, medjutim i kada povezem kontroler bez prikljucene membane isto se ponasa pa mi sada nista nije jasno.
Ima li neko neku ideju ili sam bacio pare? :D
zvuči kao da su ti svi dugmići u kratkom spoju :D

Kao što je poznato, kod PS2 kontrolera tasteri su osetljivi na pritisak. To funkcioniše preko promene u otpora u samom filmu. Kada se ukloni film, nema otpora, pa kontroler misli da su svi tasteri pritisnuti.

Probaj da obrišeš kontakte na samom filmu pre nego da ga ubaciš u konektor.

Ako se ponaša isto, onda treba probati sa drugim, odgovarajućim filmom.

Ne znam mnogo o tom kontroleru, samo mi po opisu problema deluje da su prespojili kontakti na ploči negde, uzmi alkohol i četkicu za zube i dobro sve protrljaj
Oribao sam plocu sada 99% IPA pa cemo da vidimo, i meni je palo na pamet iako vizuelno ne deluje da je nesto prosipano.
Kao što je poznato, kod PS2 kontrolera tasteri su osetljivi na pritisak. To funkcioniše preko promene u otpora u samom filmu. Kada se ukloni film, nema otpora, pa kontroler misli da su svi tasteri pritisnuti.

Probaj da obrišeš kontakte na samom filmu pre nego da ga ubaciš u konektor.

Ako se ponaša isto, onda treba probati sa drugim, odgovarajućim filmom.
Sada cu da obrisem da probam i to.
A ima logike i da je mozda neko zamenio film posto je falio sraf za plocu.
Imam jos jedan A kontroler pa cu mozda da probam da vidim radi li film iz njega?

izgleda da je Corax pobednik sto se dijagnoze tice. Neko je probao da popravi i ubacio film od H verzije kontrolera.

SA1Q43-A Circuit Board PCB Conductive Film Keypad Flex Ribbon Cable For PS2 H Controller

^ To sam ti napisao u poruci na Discordu, nisam ovde. 😄

Koliko samo mrzim H reviziju... 😆

Otvorio sam i dodatni kontroler revizija A koji sam imao i uzeo film iz njega da probam. Radi sve, tako da do filma je. Proverio sam oznake ipak je bio original film u pokvarenom a ne iz serije H samo je sjeban.
Narucen film sa alija za 200 dingera, pa cemo videti sta ce biti za jedno dva meseca. :D

Last edited:
Otvorio sam i dodatni kontroler revizija A koji sam imao i uzeo film iz njega da probam. Radi sve, tako da do filma je. Proverio sam oznake ipak je bio original film u pokvarenom a ne iz serije H samo je sjeban.
Narucen film sa alija za 200 dingera, pa cemo videti sta ce biti za jedno dva meseca. :D
Mogla je da bude 1a revizija, cuti. Dobro je ispalo.

Back
Top Bottom