boombar
Well-known member
Naleteo sam na ovaj post.
Budući da neće da se učita:
Ukratko, docent na komparativnoj književnosti naših interesovanja organizuje konferenciju i sad traži radove.
Možda neko već ima prezentaciju koja mu čuči u fijoci
Piše da je samo za studente, ali siguran sam da će prihvatiti bilo čiji kvalitetan rad.
Budući da neće da se učita:
Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da svim ljubiteljima video igara među književnicima najvim održavanje prve konferencije o izučavanju video igara (Video Game Studies) u Novom Sadu. Konferencija "Studije video-igara: nova interdisciplinarna naučna oblast" pokrenuta je od strane predavača & istraživača sa FFUNS i novosadske Akademije umetnosti, a održaće se krajem 2021. godine (trenutno nije defnisano u tačno kakvom obliku zbog znanih razloga).
Poziv za učešće na konferenciji nije upućen samo predavačima, već i studentima. Ukoliko ste masterand, doktorand ili radoznali student OAS sa viškom slobodnog vremena, a zanimaju vas odnosi između Književnosti i Video igara, ili "književno" tumačenje videoigračkih narativa, ova konferencija je namenjena (i) vama.
Tematski krugovi na skupu "Studije video igara" su sledeći:
-- Epistemologija studija igara
-- Naratološki aspekti video-igara
-- Identitetske politike
-- Psihološki aspekti video-igara
-- Kultura igranja
-- Gejmifikacija
-- Industrija video-igara
-- Medijske konvergencije video-igara (film, strip, književnost, muzička industrija, advertajzing, televizija)
-- Playbor & prosumers
-- Ozbiljne video-igre (obrazovanje, vojska, politika, poslovanje, zdravstvo)
-- Budućnost igranja
-- Esport
-- Proširenje stvarnosti: augmentacija (AR) i virtuelizacija (VR)
-- Fenomenologija video-igara (prisustvo, telesne ekstenzije, imerzivnost)
-- Posthumanizam i transhumanizam
-- Video-igre i održivi razvoj
-- Apokrifi gejminga: funfictions
-- Umetnost video-igara
-- Moralna panika
-- Društveni uslovi i društvene posledice video-igara
-- Ekonomija i video-igre
Sve zainteresovane bih zamolio da mi do sledećeg petka (19mar2021) na mejl [email protected] pošalju okvirne naslove svojih izlaganja. Naslovi su preliminarni i mogu se kasnije menjati.
Istraživanje video igara, interaktivne književnosti, ergodičke literature i hipertekstualne poetike je novo, uzbudljivo i sve popularnije polje književne teorije i naratologije. Nadam se da će ovaj naučni skup dati priliku mnogim radoznalim istraživačima da otelotvore svoja inače potajna akademska zanimanja, kao i da će to biti samo prvo u nizu sličnih okupljanja.
Ukratko, docent na komparativnoj književnosti naših interesovanja organizuje konferenciju i sad traži radove.
Možda neko već ima prezentaciju koja mu čuči u fijoci

Piše da je samo za studente, ali siguran sam da će prihvatiti bilo čiji kvalitetan rad.