• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Poliranje ekrana (DSi XL) ?

Mrmotinjo

Well-known member
Reaction score
2,250
Da li je neko mozda imao iskustva sa poliranjem ekrana (tj onog zastitnog sloja ispred LCDa) radi uklanjanja ostecenja?

Kupio sam DSi XL koji ima par tacaka na ekranu (vidi makro sliku ispod) koje bih mnogo voleo nekako da uklonim, a da ne moram da kupujem rezervni deo, rasklapam konzolu itd (gledao sam guideove i deluje uzasavajuce kompleksno u poredjenju sa drugim konzolama koje sam rasklapao). Ove tackice nemam pojma kako su nastale, na prvi pogled deluju kao prasina ispod ekrana, ali su zapravo povrsinska ostecenja.

1647432031145.png

Stavi prvo neki screen protector da li se vidi to malo ostecenja i sa njim...polirao sam vitu, teska smaracina jer moras da skines ceo taj anti reflektivni sloj. Na kraju nisam ni morao to da radim jer protector krije sve manje ogrebitine.

Ne moraš da rasklapaš konzolu da bi zamenio zaštitnu plastiku preko ekrana, kod skoro svih Nintendovih handheld konzola je ona zalepljena za kućište sa prednje strane i može da se skine uz malo truda

Hvala, gledao sam ima na Aliju ovi lensovi za neke smesne pare, probacu da narucim i zamenim :)

Ej evo apdejt!

Ono je ipak bila neka vrsta necistoce ispod lensa! Toliko je utrljana bila u ekran da je izgledalo kao da je izgreban ekran :(
Odradio sam foru sa fenom i vakuumskim... vakuumom i odlepio lens (odlepio se veoma lako i "u komadu", sto me navodi da mislim da ovo nije originalni shell al sta god) i obrisao sve onom cetkicom za fotoobjektive sa ugljenom prasinom, izduvao i zalepio nazad i sad je prakticno perfektno!!!

Morao sam da brisem prilicno detaljno, sta god da je bilo bilo je slepljeno po unutrasnjoj strani lensa i po ekranu, skoro pa deluje kao da je neko radio reshell dok je jeo burek :P

Back
Top Bottom