• Danas, drugog Novembra 2023. forum neće biti dostupan od 19 sati. Hvala na razumevanju.
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Podešavanje Windows PC-a za igranje na TV-u / najjednostavniji način promene audio i video outputa

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
3,359
Konačno sam rešio da se posvetim tome da maksimalno povećam udobnost gaminga na PC-u pa sam hteo da čujem i druga iskustva šta bi bio idealan setup.

Najveći problem u mom slučaju mi je to što kad god hoću da započnem gaming sesiju na PC-u a ne radi se o nekoj igri koja se lepše igra na monitoru, mišu i tastaturi, moram da prebacim video output na TV a audio output na pojačalo koje je povezano sa "kućnim" zvučnicima. To znači da prvo ustanem i odem do kompa, prebacim prvo audio output dok još imam sliku na monitoru i onda prebacim i video output pri čemu se nadam da nisam ništa zaboravio i da mi igra neće izbaciti neko upozorenje prilikom prvog pokretanja na koje ne mogu da kliknem joypadom pa onda moram opet da ustanem.

Za sad sam barem deo oko zvuka malo uprostio tako što sam skinuo SoundSwitch app za win i stavio hotkey koji browsuje samo između odabranih audio outputa a ne svih skoro desetak koje Win vidi.

Ako bih uspeo da nađem neki app za Android koji emulira Win tastaturu da imam sve buttone onda bih mogao lako sve da prebacim sa kauča jer već imam hotkey za audio a za video output je to po defaultu win + p. Problem je što za sad guglanjem nisam uspeo da nađem takav Android app, već se tastatura svodi na Android tastaturu.

Ili možda postoji neki bolji način da assignujem te komande na telefon?
Možda za video output mogu nekako da assignujem da odmah baci na externi ekran (da ne moram da browsujem kroz sve output opcije)?

Svaki savet dobrodošao. :)

Inače znam da mogu jednostavno da kupim bežičnu tastaturu ali gledam da ne hoardujem stvari.

darkado

Well-known member
Reaction score
1,989
Unified remote moze bilo koji makro da posalje.

Sent from my Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Reaction score
5,412
Ja sve sto trebam da uradim, da prebacim sliku i ton sa kompa na tv, jeste dva klika daljinskim.

straheenya

Well-known member
Reaction score
600
Jel ti je tv i komp u istoj sobi?
Mozda da ukljucis display mirorring pa da konstantno baca sliku i na tv i na monitor, tako čak i da izbaci obaveštenje i dalje možeš na monitoru to da rešiš.

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
3,359
Unified remote moze bilo koji makro da posalje.

Ali moraš da imaš plaćenu verziju koliko vidim.
Ima čak i Win button na tastaturi ali mora da se doplati za to.

@straheenya
Da ali nije ista rezolucija ekrana tako da ne mogu duplicate.

darkado

Well-known member
Reaction score
1,989
Skines krekovan apk za fon, komp deo tj server ne trazi placen app.

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
3,359
Stavio sam na desktop shortcut C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe /external tako da sada imam na klik da me odmah baci na ekran koji mi treba.

To olakšava switchovanje kad sam već za kompom ali nisam ništa rešio dodatno kako da to odradim sa kauča. :)

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
3,359
Skines krekovan apk za fon, komp deo tj server ne trazi placen app.

Video sam u međuvremenu da je 5 eur full verzija jednokratno što je skroz OK. Prvo sam mislio da mora mesečna pretplata.

darkado

Well-known member
Reaction score
1,989
Da, platio bih i mnogo vise koliko sam ga koristio sve ove godine.

Maxa

štaćukuću
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
6,214
ako radi posao ok, ali function over form uvek.

jovcov

Nephalem
Co-founder
Reaction score
4,164
Isto. Bežična tastatura i miš, audio stoji na tvu u windowsu i onda na win + p menjam monitor ili 2nd screen. Audio prati promenu.

Maxa

štaćukuću
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
6,214
tako je, ako sve radi kako treba, drugi deo rečenice se ignoriše :D

darkado

Well-known member
Reaction score
1,989
Unified remote koristim fazon 10 godina, nema da omane. Radi cak i na decku :)

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Reaction score
5,412
Ako namestim u Androidu widget da na jedan tap bacim sliku i audio gde treba ne vidim da je tu funkcija zanemarena.
Dobro dodje tastatura za hiljadu stvari, kad si za tv-om, a i mish... tako da je dobra investicija... ja razmisljam da zadrzim ovu bezicnu za tv, a da kupim novu, zicnu, za komp... a bezicnu prebacim da mi bude u polici ispod tv-a...

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
3,359
Unified remote koristim fazon 10 godina, nema da omane. Radi cak i na decku :)

Koristio sam custom keys opciju u Unified Remote da pošaljem hotkey za audio Switch koji sam podesio u SoundSwitch programu tako da sam taj deo rešio.

E sad, podesio sam sa custom keys i win + p default Win prečicu za video output ali je tu problem što moram da tapnem 4 puta da bih došao od "PC screen only" do "Second screen only".

Da li mogu nekako da izvršim command prompt prečicu koja baci odmah na "Second screen only" opciju koju sam i izvukao na Desktop?

Video sam da Unified Remote ima i Start App opciju ali on tu prečicu na Desktopu ne vidi kao aplikaciju. Video sam da ima i Run CMD opciju ali tu ne kapiram kako da podesim uopšte...

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Reaction score
5,412
20231130_103223.jpg

Top Bottom