• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PICO-8 Fantasy Console

Omega

PS5 je đubre
Reaction score
5,041
Tek sam nedavno saznao za ovaj indie projekat, i djeluje mnogo cool i retro, a radi i na 'potato' uređajima što bi rekli. Uskoro stiže i podrška za 64kb igre, a što je zanimljivo igra je ujedno i vizuelni .png 'preview'. Ukratko:

From Wikipedia:
PICO-8 is a virtual machine and game engine created by Lexaloffle Games. It is a "fantasy video game console" that mimics the limited graphical and sound capabilities of 8-bit systems of the 1980s. The goal of this is to spur one's creativity and ingenuity in producing games, and avoid being overwhelmed with the many possibilities of modern tools and machines. Such a design also allows PICO-8 games to have a familiar look and feel.
Notable games released for the system include the original version of Celeste, which was created in four days as part of a game jam.

*Specifications*
Display: 128x128, 16 colours
Cartridge Size: 32k
Sound: 4 channel chip blerps
Code: Lua
Sprites: 256 8x8 sprites
Map: 128x32 cels

Za pico 8 sam naravno cuo preko Celeste igre i prilicno zanimljiva citava ta fora oko virtuelne konzole. Podrzavam 😁

Je l' ima neko ovo, mozda iz nekog bundlea posto su ga davali? Bukvalno samo hocu da probam na cajna handheldu pa mi se ne kupuje za sekund i po zabave :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Nema fajlova potrebnih da se potera emu.

Hmm ja se ne sjećam da su mi trebali fajlovi kad sam probao na Miyoo Mini-ju, .exe treba za Windows, za ostale platforme je emulirano (valjda).

Treba par fajlova iz raspi verzije da bi se pokrenulo.

Davno sam napravio neku demo igru. Lua je malo cudna, ali slicna pajtonu.
Kul je projekat skroz, steta sto sam izgubio interesovanje za development i sam pico.

Ja sam za ovo cuo tek kada sam nabavio Miyoo mini koji ima pico8 emulator. Kul ideja, nisam jos isprobao.

Back
Top Bottom