• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Olimpijske igre Pariz 2024

Ashitaka

Well-known member
Reaction score
4,991
Olimpijske igre su i zvanicno pocele. Otvaranje OI je bilo bas impresivno. Trajalo je 4 sata tacno. Pravi spektakl. Elem ovde mozemo pisati o nasim takmiracima i njihovim dostignucima, kojih ce nadam se biti u velikom broju.

Sva sreća nisam gledao otvaranje, ne bih podneo 4 sata mahanja...

Otvaranje OI je bilo spektakularno u nekim momentima onda su se samo popisali sa pojedinim kadrovima na zalost... Inace Novak je prosao dalje, Nasa nasi plivaci 4 x 100m su bili 11 u ukupnom plasmanu i nisu se plasirali u finale.

Нисам гледао, јебеш га, није женско јапанско кечање, па ме не ради. Но, виђам по интернетима да је испровоцирало оне које је требало, па ми је тај део кул.
Срцем уз наше спортисте! Само јако!

Gledao sam na preskok. Meni je ovo do sada najgore otvaranje, bez obzira na gej fore. Nekako mi je urnebesno kad prodje brod koji nosi neku znacajniju drzavu i onda naidje camac sa 5 sportista pa se bori sa talasima :D

Gojira mi je bila spot on, steta sto jos nije bila noc kad su nastupali.

Video sam neki highlights video oko ove kontraverze, da li je propaganda ili provokacija za paznju ne znam, sta god da je lose je izvedeno. Meni nije bilo nesto sokantno vec generalno ceo taj dance performance deo mi deluje low quality, najveci promasaj mi je amaterski izgled predstave, malo se bruka ko god je organizovao

Pričaju da je ono trebalo biti efektivno ruganje mitu tajne večere. Ako je to istina onda stvarno ne shvatam organizatore. Moderne olimpijske igre su događaj stvoren da zbližava ljude ne da zabada prste u oči.

Lično nisam video ništa posebno u celoj predstavi. Čak me je ono trčanje po krovovima razočaralo. Pariz je, koliko ja znam, mesto gde je moderni parkour postao poprularan i priznat kao sport. Mogli su malo više potrude da predstave to. Čak i deo posvećen vorovatno najvećem i možda najrelevantnijem francuskom brenu "liberte, egalite, fraternite" je bio slab.

Šta nas čeka u nedelju?​

Baš kao i prvog dana Olimpijskih igara, u nedelju 28. juna ćemo videti veliki broj srpskih sportista kako se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu.

Program otvara Strahinja Bunčić, pošto će srpski bokser nastupati u 10 ujutru po našem vremenu.

Oko 11:15 je planiran Lazar Kovačević, koji Srbiju predstavlja u streljašvu, a 15 minuta kasnije će Vahid Abasov boksovati za Srbiju.

Srbija će od 12 časova i 5 minuta igrati vaterpolo protiv Japana, a onda nas čeka odbojkaški spektakl Srbije i Francuske od 17 časova.

Glavni meč dana, ako tako možemo reći, igraće Srbija i Sjedinjene Američke Države. Košarkaški duel koji će gledati ceo svet počinje u 17 časova i 15 minuta.

Za kraj, Srbija će pratiti košarkašice koje od 21 čas igraju protiv Portorika i veliki su favoriti.

Mikes ispao, ostadosmo bez jedne "planirane" medalje.
Može još u mixu da pokuša sa Arunović koja je isto podbacila.

Velimir Stjepanović nije uspeo da se kvalifikuje za polufinale 200m kraul.

Strahinja Buncic je upravo usao u cetvrtfinale u Dzudo-u, katergorija do 66kg.

Last edited:
Dobismo u vaterpolu Japan sa 16:15, ali ono je ocaj zivi kako smo odigrali.
Bili smo veliki favoriti, a na kraju zamalo da odemo na pucanje peterca.
Celu utakmicu ne mozemo da se prilagodimo drugacijoj odbrani Japana, sto je cist odraz neinteligencije.
Zatim, onaj nas golman, prima 15 komada, nista zivo nije odbranio, evo sto se secam odbranio je jedan peterac i to je to, katastrofa.
Igraca manje u odbrani ne mozemo da odbranimo, sto nas je nekad najvise krasilo.
Svestan sam da smo pre par godina imali smenu one zlatne generacije koja je bila najbolja u istoriji i koja je osvojila sve zivo sto postoji, ali bilo je za ocekivati da novi klinci pokazu neki napredak, a to nisu uradili...
U narednim utakmicama, a imamo mnogo tesku grupu, ako ne budu odigrali mnoooogo bolje nego sto su danas, mogu komotno da pocnu da pakuju kofere i da zaborave na bilo kakvu medalju, koja je ionako bila nerealna, ali trenutno nam ne daju za pravo ni da se nadamo.

edit

Košarkaši Južnog Sudana slavili su protiv Portorika u prvom meču na Olimpijskom turniru rezultatom 90:79.

Last edited:
Ubise nas ameri 26 razlike, iako smo bili u punom sastavu, nismo nimalo napredovali da smanjimo razliku kad igramo sa njima.
Jeste da je to ogromna i bogata amerika, masinerija za kosarku, ali obzirom da su se oni prvi put u zivotu sastavili da igraju u ovakvom sastavu, a mi vec godinama igramo u ovakvom sastavu i trebalo bi da smo uigrani, ali nista to nije pomoglo kad dodje Durent i sipa trojke bez promasaja, a da se nije pojavio on, pojavio bi se Stef Kari, ili Lebron ili Tejtum koji niji ni ulazio u igru, niti im je trebao, poenta je da kod njih uvek ima ko da sipa, a kod nas nema.

Mi bi se sa njima nosili samo kad bi Bogi sipao kao Durent, ali to nije realno i kad bi konacno popravili odbranu za tri poena, koja nam je vec godinama suplja, promaja duva, da amerikanci ne samo sto pogadjaju trojke i kad ih neko brani, vec su cesto bili i sami na sutu za tri.

Ne mozemo mi ni fizicki da se nosimo sa njima, jaci su, skocniji, vislji itd...

Tako da nema cemu da se nadamo u bilo kom duelu protiv njih, ali morala je biti manja razlika... da je bilo do 10 razlike, pa da pomislis da smo ok odigrali i da se mozemo nadati nekoj od medalja, ovako je bilo bas ocajno, izgubili smo skoro 30 razlike, a toliko smo gubili i kad je Teo igrao za nas.

Videcemo kako cemo izgledati protiv ostalih timova, ali protiv amera nemamo sta da trazimo, a i realno usrali smo se.

Trebali smo makar da se pobijemo sa njima, a ovako smo pognuli glave vec na poluvremenu.

Mislis da bi bili egal u zavrsnici kad oni pritegnu i da ostao na terenu?

Da, videh tu statistiku i bas se iznenadih, nisam ocekivao da je bas tolika razlika, mislim to se redovno desava u Denveru, ali nisam ocekivao i u repki da ce biti isti scenario, cak i jos veci uticaj.

Svakako ne moze Jokara da igra 40 min, bar ne na istom nivou, ali ako prodjemo u eliminacionu fazu, mozda ce se morati i tako nesto pokusati, ovde se igra samo 6 utakmica, moze i mora da se pritegne...

Velika steta sto pored Jokare nemamo jos jednog igraca makar iole pribliznog nivoa, a ne miljama daleko...

Bogi opet slab, ispucavanja za tri i gomila promasaja, cesto tako bude u najbitnijim utakmicama, bez njega nema cemu da se nadamo.

Back
Top Bottom