• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Najvrednije stvari u kolekciji

Ashitaka

Well-known member
Reaction score
5,345
Malo sam razmisljao o ovoj temi, sta ja to najvise vrednujem u svojoj kolekciji. Znaci ne govorim o cenama vec o tome sta vam je najdraze i cega se ne bi odrekli ni za koje pare. Nisam gledao cene niti me interesuju. 433738154_827405019230269_4825398598221468379_n.jpg
Pocecu sa ovom prelepom konzolicom. Sad sam proverio kupio sam je 05.02.2016 i tada je sve pocelo. Moja prva konzola koju sam kupio novu. Kao klinac sam imao famiclone ali to ne racunam... Zbog ove konzole sam i danas ovde jer sam googlao kako se hakuje itd pa sam pronasao prosli emu forum. Ova konzola osim sto je prelepa i sto sam se izigrao na njoj mnogo zbog svih ovih ostalih stvarai ima posebno mesto u mom srcu i zato se i nasla ovde u ovoj temi... :) 434590970_397724526355052_5888653762189989851_n.jpg
Naslusao sam hvalospeva o ovoj igri a posto sam sa kupovinom iznad pomenute konzole navukao na JRPG zanr narucio sam je sa Play-asia pre par godina. Japanska je verzija ali jedna od par Japanskih ds igara koja ima i Engleski jezik. Kad je stigla nisam je odmah odigrao, ali kad sam je upalio i zapoceo avanturu postala mi je odma jedna od najboljih igara koju sam ikad odigrao. Muzika, likovi, putovanje kroz vreme, art style sve mi je kliknulo... Mogu da zamislim kako je bilo igracima koji su je odigrali kad je izasla na snesu 90tih godina, kad je mene odusevila pre par godina kad sam je odigrao...
434999566_344600891427068_2213153065869045065_n.jpg
Switch je prva kucna konzola koju sam novu kupio sebi, svakako konzola koju sam najvise igrao i koja mi je mozda i broj jedan konzola ikad. Posto znate da sam Zelda fan i da obozavam serijal, prvu sam odigrao na gore pomenutom 3ds, bese A Link to the past preko SNES emulatora tamo neke 2017. poceo sam da istrazujem i da igram ostale igre iz serijala i postao mi je broj jedan. Cim su najavili Switch oled Zelda edition jednostavno sam mora da kupim konzolu. Iako imam i dalje konzolu koju sam kupio 2017. godine.

vdfdsf.png
I za kraj monitor koji sam skoro nabavio : Sony PVM 20L4. Konacno sam zavrsio potragu za monitorom od 20" koji ima sve video ulaze koji mi trebaju. Slika je neverovatna. Ocuvan je maksimalno i savrseno radi. Posto najvise uzivam u igranju na retro konzolama(SNES,PS1,Sega Mega Drive, NES itd) ovo mi je mozda i najomiljenija stvar u kolekciji.

Ovo su neke od omiljenih stvari u kolekciji i meni najvrednije. Kao sto rekoh nisam gledao cene i po tome birao sta da navedem, ali ako vas to vozi sto da ne. Nadam se da ce jos neko okaciti svoje i mozda par recenica zasto vam je to najvrednije. :)

Pohvale za temu. Meni bi bilo bas tesko da se odlucim i verovatno bih svakog meseca drugacije odgovorio. Danas bi to verovatno bila moja kolekcija demoa za PS1, jer evocira core memory :). Na drugom mestu verovatno igre za Famicom i zutaci, iz istih razloga. Drago mi je sto imam i par redjih konzola poput 3DO i Vectrex jer je uzivanjie isprobati ih, ali sumnjam da ce mi long term ostati omiljene.

Pohvale za temu. Meni bi bilo bas tesko da se odlucim i verovatno bih svakog meseca drugacije odgovorio. Danas bi to verovatno bila moja kolekcija demoa za PS1, jer evocira core memory :). Na drugom mestu verovatno igre za Famicom i zutaci, iz istih razloga. Drago mi je sto imam i par redjih konzola poput 3DO i Vectrex jer je uzivanjie isprobati ih, ali sumnjam da ce mi long term ostati omiljene.
Meni je isto tesko mada verujem da je tebi mnogo teze 🤣 Ali eto napisao sam zasto je prevagnulo svasta bih mogao da dodam ali eto stabio sam svega po malo, igra, rucna konzola, kucna konzola ( ja switch samo tako koristim) i eto monitor kao neki bitan uredjaj u mojoj gaming kolekciji.

Ne znam da li su monetarno najvrednije ali ovo su tri stvari koje nikad nece biti na prodaju. :)
-Messenger mi je jedna od omiljenih igara plus imao sam takve peripetije oko nabavke iste igra je putovala jedno 7 meseci do mene.
-3DS XL sam uzeo nov i super izgleda pored toga sto sam skoro sve igre odigrao na njemu.
-Obzirom da sam odrastao na famiclonu, rgb modovan i nabudzen AV famicom je endgame , jeste da sve cesce koristim MISTER i da sve manje mogu da igram nes igre kako matorim i dalje je nostalgija jaka. :D
20240412_185253.jpg20240412_190729.jpg20240412_185303.jpg

Ova dvojica su polovni bez svih acesoriesa i kutije oko 350$ na ebaju i berzi akcionih figura,u odnosu na veličinu i namenu mislim da su mi oni najvredniji u kolekciji
Neca original 9" Castlevania series figure ,inače su jako retke,najveća ironija je što sam drakilu menjao za kecera Baptiste kojeg sam kupio na vašaru za mislim 200 ili 300din...
A alukarda sam platio 2011 na kupindu 1800dinara [emoji846]
sto se sentimentalne vrednosti tice
Spajdermen sa 6 ruku iz 1993 kojeg mi je baba pokojna kupila na vašaru dok je u Bečeju bilo organizovano vašarište i bllo uopšte vašara kod nas u gradu [emoji846]
Nisam razumeo dal moraju da budu video igre ili je bilo šta najvrednije iz kolekcije?
6914ed84c0096fdd91735288f3834ab6.jpg
2192f9727b4062825d3e9a4aa5a76910.jpg
01e274478e29749a1f05cffe62470af0.jpg

Послато са WP26 помоћу Тапатока

Ubedljivo najvredniji su mi Game Boy i Mega Drive 2. Obe sam dobio pocetkom devedesetih tako da sam im ja prvi i jedini vlasnik. Mega je u relativno dobrom stanju a GB je izdrndan, pozuteo ali i dalje radi. Preziveo je milion sati igranja. Da slikam mislim da nema potrebe svi znaju kako izgleda pozuteli GB i obicna SMD2.

Da nisam pre jedno 20-25 godina klincima iz komsiluka poklonio NES to bi verovatno bila najvrednija stvar iz moje kolekcije. To je takodje bila konzola na kojoj sam se igrao kao klinac krajem 80-ih.

Naravno ove stvari ne vrede mnogo ali za mene imaju nemerljivu sentimentalu vrednost.

Cesto se selim tako da mi je kolekcija sve manja i manja jer me mrzi da vukljam sve sa sobom al sto se tice neceg sto mi je drago da imam, to su Snatcher i Policenauts originali sa Vinyl-om za obe igre. Sto se tice samog rariteta, ova dva diska, pogotovu Gran Turismo 2000 demo disc.

IMG_20240714_143049.jpg

IMG_20240714_143202.jpg

Back
Top Bottom