• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Misljenja oko nove konfe

Status
Not open for further replies.
@Snake1989
Pa eto ti furas 64gb, da li ih uspes iskorititi ? Ili ti treba za posao tj ne zezas se samo na kompu :D

Ma sasvim slucajno, meni je tako uletela polu konfa sa 64gb, inace nemam realne potrebe za vise od 32gb, jer 99% vremena ovaj komp za igre koristim i nista drugo :)
Na drugom racunaru 5700x3d i 32gb sve leti i radi podjednako kao i na ovom sa 64

Priče da je 32GB malo/nedovoljno apsolutno nisu tačne u ovom trenutku, ali RAM nije preterano skup, pa ukoliko se uklapa u budžet može da se uzme i 64GB. Što bi rekli, kad je bal, nek' je maskenbal. :D

Porucena konfa, izmene su bile te za plocu uzeo sam tu asus b850 i uzeo sam kingston fury beast 64gb kit posto je malo jeftiniji (da lakse svarim sub 30gb ram usage :D) od gskill-a sto sam gledao za 32gb a ima za pljuc bolje tajminge (gskill 6000 CL30-40-40 @ 1.40V, kingston 6000 CL30-36-36 @ 1.40V) . A da na kraju sam uzeo EVO verziju Phantom Spirita posto je SE rasprodata, 20e vise za dodat rgb i obojena rebra cccc.... Al prezivecu.

Vidimo se u recent get za nedelju dana :D

Last edited:
Taj isti komp, ali uz neki 1440p monitor i 9070 bi bio drasticno povoljniji, i radio bi odlicno dugi niz godina u maxed out igrama.

Ali podrzavam sto grunt ide na 4K, isto sam i ja uradio. Ako naleti neka teza igra za rendering, uvek je tu upscale i 21:9 rezolucije [koje odlicno izgledaju na veoma velikim OLED panelima].

Taj isti komp, ali uz neki 1440p monitor i 9070 bi bio drasticno povoljniji, i radio bi odlicno dugi niz godina u maxed out igrama.

Ali podrzavam sto grunt ide na 4K, isto sam i ja uradio. Ako naleti neka teza igra za rendering, uvek je tu upscale i 21:9 rezolucije [koje odlicno izgledaju na veoma velikim OLED panelima].
FO27Q2 i 9070XT bi bila kidalica a ostalo bi mu u dzepu 600e minimum
A razmisljam ako ni 9070XT ne bude bila dovoljna u buducim igrama za 3-4 god. nece ni 5080

Obe ce biti uveliko dovoljne sve dok postoje (citaj sve dok izlaze) igre za PS5.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom