• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Little Misfortune

Yuka Sakazaki

Princess of Princess Champion
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,107

I'm a little lady, Misfortune. That's who I am.

lmf.jpg

Developer: Killmonday Games
Publisher: Killmonday Games
Žanr: Casual indie avantura
Datum izlaska: 19. Septembar 2019.​

Little Misfortune​

Little Misfortune je kratka avantura o devojčici koja se zove Misfortune. Vi ste u ulozi osmogodišnje devojčice koju jednog dana glas naratora poziva da igra jednu igru. Na kraju igre, kada Misfortune pobedi, ona će dobiti večnu sreću. Pošto je mala Misfortune dobra i brižna devojčica, ona želi da pokloni večnu sreću svojoj mami. Ne bih dalje da pišem o priči, jer je ona to što će vas terati da završite ovu "igru". Priča je tragična i mračna. Uprkos tome što deluje nedorečeno i zbrzano, mislim da vredi iskusiti priču o Little Misfortune.

20230328191345_1.jpg

Gejmplej ne postoji. Veoma je prost. Kliktanjem po ekranu pomerate Misfortune, a kada ste blizu nečega s čime je moguća interakcija, bude veoma očigledno. To je malko razočaravajuće, pogotovo ako se uzme u obzir da su Killmonday Games napravili Fran Bow - odličnu bizarnu avanturu koja je izašla par godina pre Little Misfortune. Little Misfortune je malo više interaktivnija od vizuelnih novela. Uprkos svemu navedenom, prešao sam igru tri puta. Igra vam povremeno nudi izbore koji deluju kao da utiču na igru, ali to je samo iluzija. No, igra ima dva kraja. Savetujem vam da igru odigrate prvo kako god želite, a onda da pročitate šta je potrebno za dobar kraj i odigrate igru još jednom, pod uslovom da vam se igra dopala. :3

20230403185050_1.jpg

Artstyle mi se dopada. Deluje naivno, dečje, ali i bizarno i mračno. Konzistentan je i meni prijatan. Muzika je okej, nema je često, ali je sasvim solidna u momentima kada se čuje. Glasovi su odlični. Šveđanin koji daje glas naratoru je odličan, nisam ni znao da je Šveđanin dok nisam potražio ko je u pitanju. Glavni dizajner igre daje glas maloj Misfortune. Ona je veoma zaslužna za šarm kojim igra obiluje. Misfortune komentariše sve što joj se dogodi i često je veoma komična. Takođe često ume biti slatka, ali ponekad ume da deluje tupavo zbog svoje naivnosti. Davno sam imao osam godina, pojma nemam kako bih se tada ponašao u situacijama u kojima Misfortune uspe da se nađe. Misfortune retko psuje, ali kada joj se otme psovka, presmešna je. Ona takođe ume i da rastuži, a da nije ni svesna... njena naivnost i mašta je štite od onoga što je nama očigledno, a to ume da potera suzu na oko.

20230329185513_1.jpg

Teško je pričati više o ovoj jednostavnoj igri a da se ne otkrije previše. Čar igre je u prvom prelasku, a onda, ako vas mrzi da igrate ponovo, možete odgledati i dobar kraj. Ako ne možete da sedite i gledate u jednu sliku par minuta dok slušate naratora kako priča sa Misfortune, ili Misfortune kako pokušava da nastavi dalje sa igrom, verovatno nećete uživati. S druge strane, ako vam ovo malo teksta probudi znatiželju, dajte šansu igri. Prećete je za samo par sati, a postoje šanse da vam se dopadne :3

Imajte na umu da hajpujem igru i da ni malo nisam objektivan kada dajem 9/10 Little Misfortune. Meni je, uprkos manama koje su mi očigledne, Little Misfortune odlična igra... iako nije igra.

20230329192751_1.jpg20230329201144_1.jpg
20230328191830_1.jpg20230403192530_1.jpg
20230328200816_1.jpg20230404205330_1.jpg

Review sponsored by Ljubomir <3

Super tekst, sad mi se proba to. Imam par sitnih igara tog tipa u backlogu npr pony island (krenuo sam igrati ali su kontrole relativno neudobne na SD)

Super tekst, sad mi se proba to. Imam par sitnih igara tog tipa u backlogu npr pony island (krenuo sam igrati ali su kontrole relativno neudobne na SD)
E pa da, kapiram da je Little Misfortune okej za SD. Pony Island definitivno odigraj, vrhunsko gejming iskustvo.

Back
Top Bottom