nelex
Well-known member
- Reaction score
- 3,126
Odlučih se ovih dana da se igram malo sa elektronikom a naročito lemljenjem (da naučim osnove neke), pa mi je Klimerko delovao kao ono, entry level za tako nešto.
Evo celog uputstva sa neophodnim delovima:
github.com
Live prikaz Klimerko uređaja (dosta je loš sajt):
Zanima me da li ovde ima nekoga možda da je je pravio svoj Klimerko? Deluje mi kao forum gde će se naći neka osoba koja je već ovo uradila pre mene.
Evo nekoliko pitanja koja trenutno imam:
1. Najviše me zanima gde ste ga postavili?
2. Da li ispravljač/adapter od mobilnog telefona recimo, može bez problema podneti spoljnu temperaturu? Najviše me brine ovo oko adaptera. Pošto blizu nadstrešnice gde planiram da ga stavim imam OG utičnicu, ali ona je napolju (doduše u pokrivenom i bezbednom mestu, ali opet, temperature mogu da padnu ispod nule).
3. Da li postoji neka fora za vizualizaciju podataka koja nije klimerko.org, ovde sam video da je lik izmenio malo firmware da uploaduje i na druge sajtove kako bi mogao da iskoristi njihove widgete... Pa me eto, zanima i da li ste menjali firmware i napravili push podataka još negde, i ako da, gde?

Evo celog uputstva sa neophodnim delovima:
GitHub - DesconBelgrade/Klimerko: ☁ DIY Air Quality Monitoring Device
☁ DIY Air Quality Monitoring Device. Contribute to DesconBelgrade/Klimerko development by creating an account on GitHub.
Live prikaz Klimerko uređaja (dosta je loš sajt):
Zanima me da li ovde ima nekoga možda da je je pravio svoj Klimerko? Deluje mi kao forum gde će se naći neka osoba koja je već ovo uradila pre mene.
Evo nekoliko pitanja koja trenutno imam:
1. Najviše me zanima gde ste ga postavili?
2. Da li ispravljač/adapter od mobilnog telefona recimo, može bez problema podneti spoljnu temperaturu? Najviše me brine ovo oko adaptera. Pošto blizu nadstrešnice gde planiram da ga stavim imam OG utičnicu, ali ona je napolju (doduše u pokrivenom i bezbednom mestu, ali opet, temperature mogu da padnu ispod nule).
3. Da li postoji neka fora za vizualizaciju podataka koja nije klimerko.org, ovde sam video da je lik izmenio malo firmware da uploaduje i na druge sajtove kako bi mogao da iskoristi njihove widgete... Pa me eto, zanima i da li ste menjali firmware i napravili push podataka još negde, i ako da, gde?