• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Ken Follett's The Pillars of the Earth

VoivodBG

nerealni elitista
Reaction score
8,278

Pošto se našla na Epic skoro za badava. Obrnuo sam igru u kratkom roku.

Povlačim reč da je stil animacije bio weaboo, čak štaviše sveden je i fluidan i dobro se odražava na čitavo razdoblje u kojem se igra odigrava.

Svaka čast Daedalic studio na adaptiranju knjige koja je verovatno postala još poznatija sa kultnom mini serijom koju je BBC napravio pre bezmalo deset i više godina ako se ne varam, a na koju sam odlepio i čini mi se da je imala taj GOT uticaj zbor šarenolikih likova i svih mogućih spletki i obrta koji se dešavaju.

Knjigu nažalost nikada nisam pročitao da bih uporedio koliko je ova adaptacija ostala verna istoj, ali sam prepoznao neke od likova iz serije i neke od scena, ali je vazda bilo stvari kojih se ili ne sećam ili su prigodno stvorene za samu igru. Neka me isprave ljudi koji su čitali samu knjigu. :)

Nema tu puno šta da se priča ovo je bazičan point and click, koji prati solidna animacija, mogu slobodno reći odlična glasovna gluma koja nam prodaje te šarenolike karaktere. I ambijentalna i muzika koja ide u pozadini koja je doista epska i stvarno prenosi tu atmosferu zaboravljene prošlosti.

Što se samog game play-a tiče, ogoljen je do bazičnih kostiju, samo ima da klikćete i skupljate razne iteme i da izaberete linije u razgovorima. I nekako mislim da je to i najveći nedostatak jer je bilo par prilika da urade nešto sa time, ali su očigledno postavili najviše vere u samu animaciju, kako da spreme priču iz jedne pozamašne knjige i pretoče je u tri dela.

U igri imate naravno izbor, koji su kao i recimo kod TellTale games igara poprilično dvosmerni i nemaju toliko velikog udela na samo razrešenje priče. Začudio sam se par puta kada sam doživeo game over screen jer nešto nisam odradio kako treba. :)

Budite spremni da ovo tretirate i kao poput knjige jer za završetak će vam trebati oko 20 sati, ali ako budete kliktali kroz tekst i ne slušate glasovnu glumu moći će i brže da prođe.

Ima malo padova u narativu, e sada da li je to do samog načina adaptiranja stvari ili je i knjiga takva, ne mogu da sudim, morao bih da uzmem i da iščitam nekom prilikom.

Ali za fanove point and click avantura ova igra dolazi kao poručena, i što je najbitnije, a da stvarno nije zahtevna ili da ima neke od glamolovki od zagonetki, ovo je poštena igra da se ubije vreme i ako vas privlači tematika drevne istorije, ali na taj fiktivan istorijski način, možda i nađete nekakvog užitka.

Last edited:
Back
Top Bottom