• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Jazz

VoivodBG

nerealni elitista
Reaction score
8,050
Kada su mogli razni podpravci da dobiju svoje zaslužne teme, ne vidim zašto u globalu i jazz ne bi bio na ovom forumu. Verovatno se i dan danas posmatra kao jedna od najneshvaćenijih žanrovskih smernica, pustiš ga splavaru, kazeće brate ovo je previše komplikovano, daš metalcu, reći će da ima previše neparnih ritmova. Čak i sam ne bih mogao baš najbolje da definišem šta je to kvrcnulo unutar bubnih opni i što mi je šašoljilo amigdalu i dalo najveći plezir. Videću da prošaram povremeno sa preporukama, od proverenih cool klasika koje možete slušati dok se vozite, do nekih koji su na granici da vam neko grebe tablu sa noževima, ali bitno je da đir prisutan.

Obožavam ovaj meditativni sklop frule i klavira i harfe, i ostali radovi su joj fantastični.

Mamojebači, bili dosta puta u Beogradu na RingRing, versatilan bend, ne zna se ko je bolji, i neverovatno je šta sve proizađe iz improvizacija po kojima su poznati na živim nastupima.

Svetsko, a naše! Nišlije koje su uzdigle jazz priču na skoro božanski nivo, i što je neverovatno klavir je dominantan ali ne oduzima od preostalih instrumenata bas, bubanj i gitara. Njihovi koncerti us uvek sonični spektakli gde se oseti jaka emocija.

Jako, jako dobar mladi sastav, ima tu svega od klasičnog jazza, hiphop semplova, tvrde improvizacije i funk i soula, ali jedno je sigurno vešti muzičari i prave na kolaboracijama jake singlove.

MayaMisty Trio su već sada dugo prekaljeni jazz bend iz Novog Sada koji je poslednjih par godina ušao u hipeprodukciju, ali dobre vrste! Njihova muzika je lagana, i istovremeno meditativna i lekovita. Sa dobrom dozom melanholije i povremenim korišćenjem gostujućih vokala. Muzika za mesečarenje.

Bizarno stale, da ti je video igra ucinila jazz zanimljivim. Inace Mingus je jeben, i ljudi koji su svirali sa njim u raznim postavama, mamojebci.

Jbg pre toga jedini dodir sa dzezom bilo muzicko u osnovnoj, a sve sto ucis u skoli je po defaultu sranje :D

Ovo kad sam gledao pre par meseci baš sam bio u fazonu jbt koji kralj šta sve nije naučio u filmovima

aha izvinjavam se evo rešenja :

Denzel Washington and Wesley Snipes were trained to mimic the playing of the instruments they play in the film

Takodje pomislio sam da je ovaj OST isto Jazz related skoro sam ga repriziraoooo divnoo, al kao dobro je nisam pogrešio ima

Back
Top Bottom