• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Hell Let Loose

eufrat

The Mandalorian
Co-founder
Reaction score
4,312
HLL.webp

Hell Let Loose je taktička pucačina iz prvog lica (FPS) koja se odvija u Drugom svetskom ratu. Igra je razvijana tako da pruži što realističnije iskustvo ratovanja, te se razlikuje od klasičnih arkadnih šutera – ovde je naglasak na timu, taktici i komunikaciji, a ne na individualnom herojstvu.

🔹 Vremensko razdoblje i setting

Radnja je smeštena u najpoznatije bitke iz Drugog svetskog rata na evropskom frontu – Normandija, Staljingrad, Kursk, Hurtgen Forest, Carentan, St. Mere Eglise, Foy i druge istorijske lokacije. Mape su ogromne, često pravljene na osnovu autentičnih satelitskih podataka i vojnih mapa, pa deluju prirodno i realno.

🔹 Cilj igre

Dva tima od po 50 igrača (ukupno 100) bore se za kontrolu sektora na velikoj mapi. Pobednik je tim koji uspe da potisne protivnika i zauzme većinu kontrolnih tačaka. Ali uspeh ne zavisi samo od pucanja – već i od koordinacije, logistike, raspoređivanja resursa i komandovanja.

🔹 Gejmplej
  • Realizam: Nema tipičnog HUD-a sa mnogo informacija – često nema ni pokazivača metaka ili jasnih oznaka neprijateljskih jedinica.
  • Uloge i klase: Postoji više specijalizovanih uloga – pešadinci (rifleman, automatic rifleman, assault), snajperisti, tenkisti, bolničari, inženjeri, komandiri… Svaka klasa ima svoju specifičnu funkciju.
  • Komandna struktura: Tim je podeljen u odrede (squads) sa vođama. Odredi međusobno komuniciraju, a na vrhu se nalazi komandant koji može pozivati podršku (avijaciju, artiljeriju, dodatne resurse).
  • Logistika: Snabdevanje i izgradnja utvrđenja su ključni – inženjeri i podrška grade respawn tačke, sanduke s municijom, bunkere i artiljerijske položaje.
  • Tempo igre: Sporiji i zahtevniji nego u većini pucačina – neprijatelj se često vidi samo kao mala silueta na horizontu, a jedan metak može biti smrtonosan.
🔹 Zvuk i atmosfera

Zvuk u Hell Let Loose je izuzetno detaljan i presudan za iskustvo:
  • Autentični zvuci oružja i eksplozija.
  • Prostorni audio pomaže da igrač proceni udaljenost i pravac pucnjave.
  • Glasovna komunikacija između saigrača je ključna – postoje različiti kanali (odred, vod, komanda), pa komunikacija zvuči realistično kao u pravoj bici.
  • Muzika je minimalna i diskretna, dok dominiraju zvuci rata – pucnji, urlici, artiljerija, avioni.
🔹 Ukupni utisak

Hell Let Loose je igra koja spaja realizam, timsku igru i strategiju. Nije za one koji žele brzu akciju, već za igrače koji žele osećaj da su deo velike bitke, gde svaka odluka i saradnja imaju težinu.

Hell Let Loose je razvila australijska indie kompanija Black Matter Pty Ltd, dok je izdavač od početka bio Team17 (poznat po serijalu Worms, ali i po objavljivanju brojnih indie igara).

Istorija izlaska igre:
  • Kickstarter kampanja: Igra je započela život 2017. godine kao Kickstarter projekat, gde je vrlo brzo dobila podršku.
  • Early Access: Objavljena je u ranoj verziji (Steam Early Access) 6. juna 2019. za PC.
  • Zvanično izdanje (full release): 27. jula 2021. za PC (Steam).
  • Konzolna verzija: U oktobru 2021. igra je izašla i za PlayStation 5 i Xbox Series X|S.
Tehnologija
  • Igra je razvijana u Unreal Engine 4, što im je tada omogućavalo ogromne mape, realističnu grafiku i detaljnu simulaciju ratnih uslova.
  • Zahvaljujući update-ima, Hell Let Loose i dalje aktivno dobija nove mape, oružja i frakcije.

Last edited:
Sve to stoji napisano, odlicna igra ali znam masu ljudi sto su batalili igru kao i ja, zbog katastrofalnih performansi i stutera bez ikakvog razloga.
Probao sam pre koji mesec da ponovo instaliram i da vidim ima li pomaka, nije mi dao dalje od glavnog menija, neki network error..ko zna zasto je to dobro :)

Sve to stoji napisano, odlicna igra ali znam masu ljudi sto su batalili igru kao i ja, zbog katastrofalnih performansi i stutera bez ikakvog razloga.
Probao sam pre koji mesec da ponovo instaliram i da vidim ima li pomaka, nije mi dao dalje od glavnog menija, neki network error..ko zna zasto je to dobro :)
Ne znam, nisam imao tih problema na konzolama (igrao sam je i na PS5 i na XSX). Dešava se da bude "stutter-a" ali to bude prouzrokovano visokim pingom tj lagom. Na serverima koji su meni bliski (EU serveri) nema tih problema...

Last edited:

Sto ovaj opisuje..upravo ovaj drugi tip, kad god nanisanim mora da stucne i tu izgubis momentum taman da omasis i cao. Vecito je stuterovalo ne bas stalno ali 80% slucajeva pri tom nisanjenju.
Gledam sad video od jackfraga, ma vidim i njemu stuter iz aviona cak i ovako u malom prozoru i sa telefona :)
Verovatno na konzoli bolje radi, ne znam... Probao sam na petici davno, secam se samo da je bilo dosta blurovano i muljavo pa reko bataljujem ja ovo. A nisam nesto poredio performanse i bilo sta jer sam igrao u to vreme preko wifi-ja a wifi i mp ne idu u istu recenicu.
Steta, igracu i ovaj nastavak, da nije ovako bedna PC verzija ovo bi mi bila igra za svaki dan.

jer sam igrao u to vreme preko wifi-ja a wifi i mp ne idu u istu recenicu.
Nema šta da dodam.
da nije ovako bedna PC verzija ovo bi mi bila igra za svaki dan
Igraj je na konzoli, davali su je svojevremeno na PS+, nalazi se (i dalje) na Game Pass-u, a mislim da je i dalje na akciji na PSN-u, standard verzija 17$.

Odlicna igra, igrao sam poprilicno na PC, ali morao sam prekinuti jer mi oduzimala vreme od single player igara, a nisam bas ni imao s kime da igram.
Meni je bila super zabavna, pogotovo jer mi je gotivno oruzje iz tog vremenskog perioda. Zvuk i atmosfera su mi vrhunski, bas sam umeo maksimalno da se uzivim u igru. Nisam bas dobar igrac, trudim se da pomognem timu, ali uglavnom ginem i deluje mi kao da ne doprinosim mnogo (osim ubijanjem, a nekada ni to). Uprkos tome, zabavio sam se kvalitetno, mislim da sam ljuljnuo blizu sto sati u igru.

Zvuk kada metak uleti u slem je odlican, uvek se nalozim kad cujem to PLINK i vidim oblak krvi. Artiljerija kad krene da sipa... maksimalna panika, a onda se opustim kada skapiram da nema sanse da pobegnem i da cu umreti... prepustim se sudbini.

Jedva cekam Vijetnam! Kalash tje da papri!

Back
Top Bottom