• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

HDR Rules

Vampir

Well-known member
Reaction score
143
Igram Titanfall2 (xbox) koji prodrzava 120hz pa sam resio da probam kako to izgleda na TV-u. Imam novi "stari" sony TV koji je HDMI 2.0 i podrzava 4k/60 ili 1080/1440p/120hz.
Uklucio sam 1080/120hz (kad se izgasi 4K gasi se i HDR podrska) i poceo Titnafall.
Prva stvar koja se primecuje je kako je slika totlano washed out i bezbojna, ko da fale efekti i sve izgleda nekako lose. Da, 120hz se primecuje ali nije velika razlika kako od 30 na 60fps. Vratio sam na 4k/60hz i HDR i igra izgleda prelepo.
Tek sada vidim koliko HDR poboljsava sliku i mogu da kazem da mi je Auto hdr najbolji feature od novih konzola (naravno i quick resume).

Za pocetak treba imati TV koji zaista moze da prikaze dobar HDR [kontrast, wcg, i osvetljenje], a posle toga nema nazad.

na mom tv-u je hdr meh, ni ne koristim ga, neki hdr ripovi nisu izgledali dobro pa sam prestao i njih da skidam a kod igara ne vidim neku pretranu razliku.

koliko se secam podesavanja za sliku se razlikuju za hdr mod tako da ako je los tv mozda je hrd mod u nekom kao vivid rezimu pa deluje kao da je sve izrazenije.

ja bih samo voleo da više igara implementira hdr.
takođe, nadam se što skorijem auto-hdru na windowsu, znam da je trenutno dostupan samo za insider verzije...

Za pocetak treba imati TV koji zaista moze da prikaze dobar HDR [kontrast, wcg, i osvetljenje], a posle toga nema nazad.

Kako sto vidim na rtings moj tv ima bas solidan hdr, zato sam ga i kupio.

Na monitoru ga nemam a na tv ga imam.Kad ga nemas i ne primecujes da ti fali a kad ga imas pa ugasis vidis razliku ne mind blowing ali dosta je lepsa i bolja slika.Samo kao sto Maxa kaze malo je igara koji podrzavaju HDR

Back
Top Bottom