Developer: Chasing Carrots
Izdavač: Chasing Carrots
Žanr: Casual time survival igra sa roguelite elementima
Datum izlaska: 24. Maj 2023. (Early Access)
Izdavač: Chasing Carrots
Žanr: Casual time survival igra sa roguelite elementima
Datum izlaska: 24. Maj 2023. (Early Access)
Halls of Torment
Vampire Survivors sa Diablolikom grafikom. To je to, to je opis igre.
Kao i u Vampire Survivers, početak će da bude krvav, ali ubrzo ćete početi da napredujete kroz nivoe, pa i da ih završavate. Halls of Torment vam takođe daje 30 minuta da preživite pre no što se pojavi boss, ali, za razliku od VS, bossa je moguće ubiti bez preteranog cimanja. Halls of Torment mi deluje kao odlična igra za Steam Deck.

Za razliku od VS ne kupite oružje, već "abilities" koje levelujete u toku igranja. Naravno, u zavisnosti od abilities koje pokupite, vaš pokušaj prelaženja nivoa može biti olakšan ili otežan. Nisam zalazio u min maxing, pa za sada nemam pojma koji buildovi imaju smisla. Za sada polako istražujem igru. Pored abilities, u igri dobijate i opremu, kao i tozla. Zlato koristite na kraju vašeg pokušaja prelaska kako biste kupili permanentne buff-ove za vaše heroje. Oprema vam daje određene bonuse, ali nakon što umrete, gubite opremu. Taj problem možete izbeći spašavanjem jednog lika iz kaveza, pa putem bunara možete prebacivati opremu natrag u glavnu prostoriju i zatim koristiti tu opremu u narednim pokušajima prelaska igre.

Halls of Torment vam olakšava prelaženje questovima. Igra ima more questova koji, nakon što ih završite, vam daju nagradu. Što se tiče heroja, na početku imate samo jednog, ali ubrzo ćete početi otključavati i druge (završavanjem questova). Nakon završavanja nivoa (uspešno ili bezuspešno) igra vam pokazuje statistiku gotovo isto kao i u VS, ali sa, čini mi se, više detalja.
Kao što vidite, grafika je top! Meni se veoma dopada. Podseća na RPG-ove iz devedesetih godina, što igri, po meni, daje ogromnu dozu šarma. Animacije kretanja heroja i protivnika su pun pogodak, a povremene 3D animacije zaslužuju kuvarov poljubac. Grafikom me igra najviše podseća na prvi Diablo, ali manje mračan Diablo. Zvuk i muzika su sasvim okej, ali sam ih posle nekog vremena isključio kako bih mogao slušati muziku koju ja želim.
Nisam dugo igrao igru (nemam ni 10 sati u njoj), pa je lako moguće da nisam spomenuo mnogo toga, ali mislim da je bolje znati što manje i istraživati igru. Za sada igra na mene ima isti efekat kao VS - igrao bih opet i opet. Deluje mi kao da ima dovoljno dubine da me zabavi par desetina sati, a pošto je u Early Access, mogu da očekujem još više sadržaja.

Igra je trenutno na popustu i košta 3.99 ojra, a bez popusta je 4.99 evrića. Ako ste uživali u Vampire Survivors i igra vam se nešto slično, mislim da je Halls of Torment odličan izbor.
p.s. Hvala @Maxa što si mi ukazao na ovu igru i navukao me na heroin.