Developer: Angry Demon Studio
Izdavač: Wired Productions
Žanr: Indie hack and slash mjaukanje
Datum izlaska: 29. Avgust 2024.
Izdavač: Wired Productions
Žanr: Indie hack and slash mjaukanje
Datum izlaska: 29. Avgust 2024.
Gori: Cuddly Carnage
Gori: Cuddly Carnage je hack and slash igra koja će izaći za par dana. Vodite mačka koji se zove Gori u svetu u kojem su ljudi uništeni, a društvo vam pravi skejtbord koji, na žalost, priča, kao i AI CH1-P koji vam pomaže savetima. Cilj je da iskasapite armiju "slatkih" neprijatelja, spasite Profesora Y, a usput i sprečite zlu armiju da pokori ceo svemir.
Odigrao sam kratak demo na Steamu i za sada mi igra deluje kao nešto što bih igrao, ali jedna stvar mi jako ide na živce - skejtbord koji ne zatvara usta i ne ume da koristi psovke koje nisu varijacija na "fuck". Ko god je bio odgovoran za humor u igri mi deluje kao nekakav matorac koji je visio na internetu pre petnaestak godina i utripovo da je bog humora. Šta god da uradite u igri, vaš skejtbord MORA da vas obavesti kako je to "fun" ili "awesome", ali konstantno ubacuje reč "fuck" kad god stigne. Postaje VEOMA iritantno poprilično brzo.

Ako sam dobro razumeo ono što sam video u demou, imate dva oružja - jedno koristite sa X, a drugo sa Y. Tačnije, vaš skejt je oružje, ali imate slabiji napad i jači s kojim kršite štitove. Pored toga koristite B dugme za dodge, kao i A dugme za skok ili dupli skok. Tu je i RB za slajdovanje po šipkama. Deluje mi da je igra puna platforming momenata koji, za sada, ne deluju teško. Ljudi koji su radili na igri tvrdi da je platforming izazov, što je možda istina u punoj igri, u demou nije bilo problema. Igra ima i upgrade sistem koji je upravo onakav kakav se i očekuje u sličnim igrama. Rekao bih da pored glavnog lika nema mnogo toga originalnog u igri, ali to mi nije smetalo.

Neprijatelji su jednorozi. Neki od njih imaju sečiva umesto kopita, drugi imaju štit, treći umeju da pucaju. Pretpostavka je da će biti više varijacija u punoj igri. Igra je poprilično nasilna i krvava (može se ograničiti u opcijama), što meni uvek prija. Zabavno je uleteti u grupu jednoroga i vrteti skejt poput sečiva u blenderu dok krv pršti na sve strane i delovi tela jednoroga lete na sve strane. Nakon borbi dobijate i ocene, kao i u svakoj sličnoj igri. Jedino što smara, ponavljam, je prokleti skejt koji ne može da ćuti par sekundi. Takođe me nerviraju one Gaj Riči fore kada se pojavi neki nov neprijatelj, izlizana je fora.

Muzike uglavnom nema u igri, što mi je veoma čudno. Kada se krećete kroz nivo, igra je tiha, čuje se samo zvuk skejta. Nadam se da će to biti promenjeno do izlaska igre. Igra ne izgleda baš lepo, naprotiv, ali joj to ne zameram previše. Igra je smeštena u nekakav sajberpank svet u budućnosti, pa ćete na sve strane videti razna šarena neonska svetla.
Sve u svemu, probao bih igru kada izađe za koji dan, pod uslovom da ne bude skupa i ako budem mogao isključiti glas skejta. Ne bih da preporučujem igru, pogotovo jer je tu demo. Možete završiti demo za 20-30 minuta, pa ćete znati da li je Gori: Cuddly Carnage igra za vas.