• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Filmovi sa najboljom muzikom

CARNEX

jetrena pašteta
Reaction score
2,462
Malo što sam ljubopitiv a malo i što bi hteo malo da proširim svoju paletu pitam vas koji filmovi imaju najbolju muziku ako se uzme apsolutno sva muzika u filmu u obzir. Naravno mora se razdvojiti filmovi sa originalnom i filmovi sa licenciranom muzikom. Što se mene tiče

Za licenciranu muziku imam dva filma gde mislim da je svaka pesma pun pogodak
- Blues Brothers
- Heavy Metal

Originalna dela su mi mnogo veći problem. Ne sećam se ni jednog filma da sam poslušao ceo "soundtrack" a da nisam naišao na nešto što me je baš odbilo ili sam uspeo da zaboravim pre nego što se numera zaboravila. Elem od onog čega se sada sećam th ne secem se numera koje su odbojne
- Fistfull of Dynamite
- Conan the Barbarian

Evo nekih predloga, ovako na prvu generalno za filmove sa muzikom, koja je ili centralna tema, ili toliko dobro odabrana da je učinila filmove boljim i kultnim. Možda sam te loše razumeo, ali možda će značiti nekom.

Pošto ti se sviđa Blues Brothers, evo jednog fascinantnog filma, neverovatni talenat nekih glumaca, prosto neverovatno kako su dobro otpevali neke stvari:
- The Commitments (1991)

John Carney mi je jedan od dražih režisera, njegovi filmovi skoro svi su rađeni oko muzike kao centralne teme:

- Begin Again (2013)
- Once (2009)
- Sing Street (2016)

Tako da topla preporuka za ove njegove filmove. Originalna muzika je u pitanju uglavnom.

Što se tiče filmova sa tako origiinalnom muzikom, ako nisi gledao, meni lično u top 3 najboljih filmova ikada je:

- Almost Famous (2000)

Lično volim mjuzikle, pogotovo ako su dobro urađeni, klasici sa originalnim pesmama koje bih preporučio svima su:

- Hamilton (2020)
- The Rocky Horror Picture Show (1975)
- La La Land (2016)

Od honorable mentiona tu su A Star is Born, Singing in the Rain, Grease, The Sound of Music, Mamma Mia!, Wicked Part 1 recimo. KPop Demon Hunters je neverovatan takođe, iz ove godine, preporuka ogromna.
Meni lično Chicago se recimo ne svidja, nije mi se dopao, jer akcenat nije nekako na kvalitetu muzike nego na spektaklu (makar mi je takav bio dojam).

Ako bih preporučivao filmove must watch klasike sa super muzikom:

- School of Rock (2003)
- Whiplash (2014)
- The Graduate (1967)
- O Brother, Where Art Thou?’ (2000)
- Tenacious D Pick of Destiny (2006)
- Heavy Trip (2018)
- Guardians of the Galaxy (2014)
- Baby Driver (2017)
- Scott PIlgrim vs World (2010)
- Kill BIll 1 (a i 2 bogami)

Što se tiče baš originalnih soundtrackova za epske filmove, tu ne možeš da pogrešiš sa Ennio Morricone-om, John Williams-om i naravno Howard Shore, samo izguglaj njihove poznate radove i uživaj.

Back
Top Bottom