• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Amazon Expanse (2015-)

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
4,368

720.jpg

Po meni najbolja sci-fi serija u poslednjih dosta godina.
Imao sam sreću da sam uspeo da iskuliram seriju jer sam hteo prvo da završim deo knjiga tako da mi se nakupilo 5 sezona.

Za sada je izašlo 5 sezona i treba da izađe još jedna što će biti kraj.
Lično bih voleo da bude i 20 sezona ali s obzirom da SF danas nema toliki mainstream potencijal treba biti zahvalan i na 6 vrlo kvalitetnih sezona. :)

Kada sam krenuo da gledam bio sam vrlo prijatno iznenađen kvalitetom produkcije i CGI-a i dok je serija bila u SyFy rukama a otkad je Amazon preuzeo vidi se dodatna lova na ekranu.

Ja sam I sa knjigama i sa serijom stao pre godinu dve i nikako da nastavim, hteo bih prvo da pročitam knjige pa seriju, al kako to zahteva dosta vremena nemam pojma kad cu nastaviti.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ja sam up to date.

Od onoga sto nije izaslo, ostala je poslednja knjiga koja ce zavrsiti ceo serijal, i sledeca sezona na Amazonu [koja ce zavrsiti dogadjaje pre zadnje tri Laconia knjige].

Obicno bindzujem serije ali po jednu dve epizode pred spavanje. Ovu sezonu sa poceo i odgledao 6 epizoda odjednom odoh sada da pogledam preostale. Stvarno neverovatna serija pitka kada krenes da gledas ne mozes se zaustaviti. Nisam citao knjige ako su bolje od serije mozda nekada i procitam.

Poslednja sezona [koja nece pokriti finalnu trilogiju knjiga!] stize 10. decembra. Imace 6 epizoda.

A poslednja Expanse knjiga je malo pomerena, ali ipak stize u prodaju ove godine.

Gotova i poslednja sezona, plašio sam se šta će biti i da li će na kraju da useru ali srećom sve ostaje odlično do kraja.

Velika nepravda je što poslednja sezona ima samo 6 epizoda ali ipak je najbitnije da je serija nekako izdržala do tačke koja može da se smatra prirodnim završetkom serije.

Ostaju jos 3 knjige, videcemo da li ce mozda i to adaptirati.

Neznam samo zasto nisu uradili closure na intro storyline koji se provalcio kroz S06
Serija ima fin zavrsetak na Eearthers/Martians/Belters sukob megjutim ne i na protomolecule arc koji je ostao otvoren.

I objasnite molim vas na kraju trece sezone
aktivirali su svih prstena, iza kojih su stotinak planete pogodne za stanovanje. Kao sta je bio recimo Illus recimo ili Laconia u ovoj zadnjoj.
Kako to Marco Inaros i Belteri vladaju sa jednim Ring Gate-om i ceo narativ se krece oko toga ko ce vladati sa resursima tih vanjskih planeta. Sta je sa ostalim prstena? Kroz svih tih mora da se predje najrpvin preko jednim univerzalnim?

Najzad odgledah poslednju sezonu. Po meni u top 3 SF serija u poslednjih 10-15 godina. Steta sto nema dalje. Morace da se overe klnige.

Back
Top Bottom