• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Doctor Who [2005-]

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
4,260

Spontano krenuo da gledam i oduševio se nivoom kvaliteta.
Svaku drugu epizodu sam u fazonu svaka čast nekome ko je ovo smislio jbt. :)

Velika preporuka jer je serija stvarno uplifting i naivna ali na dobar način, u smislu da se žrtvuje malo što se tiče logike i ozbiljnosti a dobija mnogo što se tiče priče.
I to kažem ja koji ne volim previše mešanja bajki u Sci-Fi.

Sve što neko ko hoće da gleda treba da zna je da moderni doktor kreće od 2005. i da se obrati pažnja na redosled epizoda jer između svake sezone postoje specijali koji su direktno vezani za priču.
Ja sam do sada odgledao nekih 50ak epizoda i možda postoje ukupno dve epizode da pamtim da su bile malo lošije. Ostale se dele na super i vrhunske što je po meni jako teško postići kada je svaka epizoda priča za sebe.

Kada je išao nazad u danu na kanalu Ultra, gledao sam sve epizode sa Eccleston-om i Tennant-om. To je bio i prvi put da se susrećem sa serijom, znao sam da to traje beskrajno i uvek se pitao šta je čar i draž i kako jedna serija može da bude dugovečna i da nalazi nove fanove, a da ne dosadi svima.

I dobio sam odgovor ubrzo, dosta polažu na harizmu glumaca koji glume doktore i način na koji pišu odnose sa njihovim kompanjonima, koji su 99% žene, ali se kasnije u serijalu dešavaju izuzeci.

Budžet je nizak, ali ono što ne mogu da učine sa efektima su često gradili atmosferom, i jako dobrim humorom, iako su često u seriji scenariji apokaliptični i vuku da neće ništa izaći na dobro, uvek taj humor malo olakša teške situacije.

I smatram da je to njihova najbitnija pop kulturna serija, jer kada pogledate IMDB bukvalno svi njihovi poznati glumci, ili neke od ličnosti su glumile barem jednom, ako ne par puta u čitavom serijalu.

Seriju sam prestao da gledam kada je došao Matt Smith, jer je scenarista Stephen Moffat (radio Coupling, i gubavog Sherlock-a) poludeo i počeo da se ponavlja.
Uvek bi navlačio da postoji neka veća priča i taman kada misliš da ćeš dobiti kakvo razrešenje, zaboravi, idemo na sledeću stvar, da te ložimo pa ni na to nećeš dobiti odgovor.

I prevelika je greška od Doktora napraviti bezgrešnog mesiju, ali da ne idem u crevca jer verovatno hoće neko da gleda, ali spremite se na razne padove i uspone sa svakim doktorom.

Doctor Who je odlican, gledao sam sve od Ecclestona na dalje uz edukaciju preko par dokumentaraca o ranijim doktorima, mada pauzirao sam sad kada su me epizode sa Jodie krenule nervirati zbog nedostaka dobrih scenarija.

Gomila fantasticnih SF ideja i koncepata, i odlicni long-term storytelling sa dugorocnim pricama i negativcima. Russell T Davies je bio dobar showrunner i glavni pisac u Ecclestone i Tennat eri, ali pred kraj Tennat-a kada se Moffat pridruzio kao pisac, odmah je sve uslo u mnogo ludju eru [on je postao i showrunner sa dolaskom Matt Smith-a, what a wild ride! Definitivno je podigao Who na jos veci nivo].

Must watch.

Ja nisam gledao posle Met Smita, prvi put kad sam gledao bilo je skk ja gledam, ono cuo sam za seriju pre toga, ali nikad nisam gledao o cemu se radi, al brzo me je odusevila. Marta i Ejmi <3 :D

Moffatova era je imala najpovezaniju pricu, isprepletali su velike buildupove i negativce, i putanju do kraja Matt Smith-a je odradio bas na dobar nacin, plus tu je bila o odlican 50th anniversary specijal. Plus tada je show usao u eru visokobudzetnih specijalnih efekata, drasticno bolja produkcija nego kod Tennant-a.

Posle Matt Smith-a je Capaldi nastavio dobro, ali nije puno ostao u show-u. Imao je bas par epic epizoda.

Last edited:
Steta za Capaldija , fantastican glumac koji nije imao dobre scenarije. Bas je protracen , samo jedna epizoda sa njim bila fantasticna onako na max.

Da , valjda se epizoda zove Heaven Sent? Ne mogu da se setim.

Gledao sam devetog, desetog i jedanaestog doktora. Odlichne su mi bile epizode, a omiljeni mi je Tennant. No, tu negde pred kraj jedanaestog doktora mi je postalo dosadno i prestao sam s gledanjem. Shteta, jer dopada mi se ta bajkovitost, kao i naivnost, pa bih mozhda mogao jednog dana sesti i odgledati ono shto sam propustio.

Gledao sam devetog, desetog i jedanaestog doktora. Odlichne su mi bile epizode, a omiljeni mi je Tennant. No, tu negde pred kraj jedanaestog doktora mi je postalo dosadno i prestao sam s gledanjem. Shteta, jer dopada mi se ta bajkovitost, kao i naivnost, pa bih mozhda mogao jednog dana sesti i odgledati ono shto sam propustio.

Tu je bas pao kvalitet...
Ali su se neki nadali da ce novi showrunner moci da podigne show na visi nivo...

Jako su pogresili... SJW na stranu, epizode kao sf koncepti su bas Discovery bad.

Jako su pogresili... SJW na stranu, epizode kao sf koncepti su bas Discovery bad.
Ja te SJW momente nisam ni primetio. Mogutje jer nisam ni obratjao pazhnju. Toliko mi je dosadno postalo da sam gledao iz navike.

Znachi da sam u dobro vreme prestao s gledanjem. Oh well, shteta. No, kad-tad kapiram da tju gledati ponovo sve od 2005. pa tju overiti i Kapaldija.

Znachi da sam u dobro vreme prestao s gledanjem. Oh well, shteta. No, kad-tad kapiram da tju gledati ponovo sve od 2005. pa tju overiti i Kapaldija.
Voleo bi da sam i ja tu stao :|

Pomenuta Heaven Sent epizoda je super... ako to nisi pogledao mislim da definitivno vrede.
To je bese i kraj sa Klarom?

Ja cu se sigurno vratiti kad promene showrunner-a, nadam se vec sledece sezone...
Ne treba zaboraviti istorijske nepravde, ali ne forsiranjem white guilt-a.

Preživeo sam nekako emotivni rollercoaster između 4. i 5. sezone i sada sam već na početku 7.
Kvalitet je i dalje vrlo konstantan i praktično je nemoguće pogledati samo jednu epizodu.

Tenant ostaje najbolji Doktor ali je i Smith vrhunski, nije bilo lako napraviti tranziciju posle Tenanta. tako da svaka im čast.

Preživeo sam nekako emotivni rollercoaster između 4. i 5. sezone i sada sam već na početku 7.
Kvalitet je i dalje vrlo konstantan i praktično je nemoguće pogledati samo jednu epizodu.

Tenant ostaje najbolji Doktor ali je i Smith vrhunski, nije bilo lako napraviti tranziciju posle Tenanta. tako da svaka im čast.

Hello, I'm The Doctor.
...
Basically... run.

Edit
Smorio si me sad

Kako je ovo bio dobar show.

Last edited:
Back
Top Bottom