2CR4ZY
Forumski Apotekar
The critically acclaimed RPG that raised the bar, from the creators of Baldur's Gate 3. Gather your party. Master deep, tactical combat. Venture as a party of up to four - but know that only one of you will have the chance to become a God.
“One of the most captivating role-playing games ever made”
10/10 – GameSpot
“Larian's epic sequel is one of the best RPGs of the decade.”
9.6/10 – IGN
“One of the greatest PC RPGs of all time”
9.75/10 – Game Informer
10/10 – GameSpot
“Larian's epic sequel is one of the best RPGs of the decade.”
9.6/10 – IGN
“One of the greatest PC RPGs of all time”
9.75/10 – Game Informer
The Divine is dead. The Void approaches. And the powers lying dormant within you are soon to awaken. The battle for Divinity has begun. Choose wisely and trust sparingly; darkness lurks within every heart.
- MINIMUM:
- Requires a 64-bit processor and operating system
- OS: Windows 7 SP1 64-bit or Windows 8.1 64-bit or Windows 10 64-bit
- Processor: Intel Core i5 or equivalent
- Memory: 4 GB RAM
- Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 550 or ATI™ Radeon™ HD 6XXX or higher
- DirectX: Version 11
- Storage: 60 GB available space
- Additional Notes: Minimum requirements may change during development.
- RECOMMENDED:
- Requires a 64-bit processor and operating system
- OS: Windows 7 SP1 64-bit or Windows 8.1 64-bit or Windows 10 64-bit
- Processor: Intel Core i7 or equivalent
- Memory: 8 GB RAM
- Graphics: NVIDIA GeForce GTX 770 or AMD R9 280
- DirectX: Version 11
- Storage: 60 GB available space
- Additional Notes: Recommended requirements may change during development.
Red je da se napravi tema za ovu legendarnu igru, koja je na vecini lista za najbolje igre ikad u istoriji, uvek bila visoko plasirana, medju prvih 20.
Moram priznati, kad je izasla, kad sam je prvi put probao, video sam potencijal, ali me je previse dijaloga odbilo, pa sam obrisao igru, sad sam joj dao drugu sansu i totalno sam promenio misljenje, vec je 20 sati igram sa uzivanjem i vec sad znam da cu je igrati do kraja i to bukvalno tako sto cu ocistiti celu mapu i sve questove, znaci nekih 100 sati igranja.
Igram Definitivno izdanje i to dosta pomaze, jer su svi dijalozi zvucno sihronizovani, mnogo mi je zanimljivije tako da pratim pricu, a prica je zaista kvalitetna.
Skupio sam druzinu, cetvoro njih, resio sam da dvoje budu melee borci, jedan ranged sa crossbow-om i jedan battle mage/ (sa idejom da bude i healer kad dobijem tu mogucnost)
Igram klasican mod, koji je onako kako su developeri zamisli, osetno tezi od explorer moda.
Igra je poprilicno teska, pogotovo na pocetku dok ne razvijete likove, ni dignete Vitality i ne obezbedite kvalitetnu opremu, kao i dovoljnu kolicnu healinga i resurrection scrollova, kad se to odradi igra postane taman, da su i dalje borbe teske, ali ako pazite sta radite, bukvalno svaki korak, procicete svaku borbu, ali i dalje bude vrlo gustih okrsaja, koje prakticno resite pred izumiranjem cele drugine, ali svidja mi se to, jer je tako izazovnije i zanimljivije, bilo bi mi dosadno i neozbiljno ako bi bilo lako.
Takodje ja prosto obozavam potezne strategije, tako da su meni borbe savrseno po ukusu, to mi je i najbolji segment igre, ako moram nesto da izdvojim.
Igra pocinje na brodu koji je kao tutorijal, pa onda je Act 1 jedno veliko ostrvo i ja za ovih 20 sati sto sam bas detaljno igrao, presao sam tek pola ostrva, a cekaju me jos tri ogromne lokacije, od toga dve koje su mnogo vece od tog prvog ostrva, tako da to dovoljno govori o scope-u ove igre, znaci ogromna je i izuzetno komlexna, ova igra se igra mesecima.
Veoma je udobna igra, to je stavka koja je meni izuzetno bitna i sto sam stariji to mi je sve bitnija, znaci ja ne mogu sad da uhvatim i igram neku igru koja ima zastarelu i neudobnu mehaniku igranja, interfejs itd... ovde je sve savrseno udobno, brzo, glatko, i vrlo jednostavno, sto je neverovatno kako su uspeli, obzirom koliko je komplexna igra, skidam im kapu kako su sveli 1001-nu stvar koju imate da radite u igri, koliko je intuitivno, da kroz par klikova sve resite. Jedina sitnica koju tu mogu da zamerim jeste sto u igri moze da skuplja bukvalno sve, naravno ti ne moras da skupljas sve, ali sve ima neku svoju upotrebu, te je bolje skupljati, pa zbog toga cete imati gomilu stvari u invetaru i tu se gubi malo preglednost, ali i dalje je sve toliko intuitivno, da uspeva covek da se snalazi sa 4 lika i prepunim invetarom, jer imaju razni filteri, pa mozete da staviti da vam izlista ono sto vam treba.
Grafika je jebano fenomenalna, znaci zaista je vrhunska, za igru sa ovakvim scope-om, nisam ocekivao ovoliko dobru grafiku, okacicu par shotova da se to vidi, a radi ko podmazana, pici mi u 144 fps-a lock, sve na max i to AA na 8X.
Pisacu jos utisaka i ocenicu je kad zavrsim igru i definitivno mi je drago sto ovi momci iz Larian Studija rade na novom Baldur's Gate-u.
Pokazali su da oni mogu da izguraju to veliko ime, da naprave kvalitetan nastavak.
Last edited: