• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Crimson Skies

Mephisto

Well-known member
Reaction score
177
Malo podsjećanje na jednu od meni omiljenih igara, uz koju sam provodio dosta svog slobodnog vremena prije nekih 20-ak godina.
Sama ideja da ste pirat u vazduhu mi je na prvu loptu djelovala fantastično i, na moju veliku sreću, igra nije razočarala.
Osim što su misije bile prepune dog fight-ova, sjajan dodatak igri bilo je modifikovanje letjelice, na kojoj ste osim farbe mogli da stavljate i nove motore,
mijenjate vrste trupa (svaki sa specifičnom konfiguracijom krila), naoružanje...
Igra je imala i nastavak koji je izašao nekoliko godina posle originala, ali meni je ovaj ostao u ljepšem sjećanju.

Prije neku godinu sam uspio da iskopam .iso od igre, ali nisam mogao nikako da je pokrenem.
Nadam se da će neko iz Microsoft-a da napravi neki remake ili remaster, jer bih zaista volio da ovakve dragulje gaming industrije sačuvamo od zaborava.
Crimson Skies.jpg

Gaming history: Crimson Skies

Igra je prisutna na Game Pass-u. Odigrao sam dve misije, koliko da probam. Koliko su te stare Xbox igre imale snaznu vibraciju kontrolera, fenomenalno. Danasnje Xbox igre gotovo da nemaju nikakakvu vibraciju. Playstation je tu ispred.

Zato na PlayStation-u imaš malog robota da uskoči u majmun odijelo koje vibrira k'o ludo bato, kakvi avioni kakve pičke materine.

Baj d vej, 'nastavak' za Xbox mi je svojevremeno bila bolja i više ispolirana igra.

Last edited:
Zato na PlayStation-u imaš malog robota da uskoči u majmun odijelo koje vibrira k'o ludo bato, kakvi avioni kakve pičke materine.

Baj d vej, 'nastavak' za Xbox mi je svojevremeno bila bolja i više ispolirana igra.
Zabac-federas kida. 😁

Igrao sam Crimson Skies 2001. godine kad sam uzeo tada novi PC i baš sam bio oduševljen. Vrh igra, letenje, napucavanje, sve je odrađeno kako treba. Nisam je nikada prešao, ne mogu da se setim iz kog razloga.

Igra je prisutna na Game Pass-u.
Тема је о првој игри, што је изашла само на РС-ју. Та о којој ти причаш је само за Xbox Classic, са поднасловом High Road to Revenge.

@Undenis @timemaster Фали РС таг у теми. Како оно рекосмо, ако је игра ретро, а изашла је само за РС, иде у РС подфорум, без обзира на датум издавања? Чини ми се да је неко поменуо то правило.

@Mephisto Ето ти линк на PM за верзију игре коју би могао покренути.

Back
Top Bottom