Zavrsio danas igru: 12-13 sati, 43%.
Sve u svemu, slozio bih se sa metaskorom. Ovo je jedna od najboljih platformskih igara u poslednjih nekoliko godina, ali nije sam vrh zanra.
Steta, buduci da ima odlicnih nivoa, ali ima i krsa koji je Sonic Adventure 2 kvalitet.
Svidelo mi se kako je prica ispricana. Custcenes su bas lepo odradjeni i ima ih dosta.
Igra je teska, ali to mi nije smetalo. Dizajn nivoa je zanimljiv - dosta je gimmicky sekcija (sto ce nekome smetati, a nekome ne), a i cesto se gine zbog trial n error delova (moras da pogines, da bi znao kako da ih predjes).
Vecina ljudi ce moci da izgura igru do kraja jer postoji dosta toga sto olaksava igru:
- checkpoints tokom okrsaja sa bossovima
- posle nekoliko pogibija ce ti igra dati masku (ovo je bilo i u starim igrama)
- ako bas cesto gines, igra ce se salaziti i ubaciti checkpoint tamo gde ne bi trebalo da bude
- bonusi sluze i kao checkpointi
Ima ludacki teskih nivoa, poslednji posebno. Sto je najgore, treba ga preci nekoliko puta zbog debilne odluke da ponavljaju delove nivoa.
Od N Verted nivoa sam brzo odustao, bas deluje kao teski padding.
Osim nekih musicavosti sa upravljanjem i detekcijom, najveci problemi su duzina nivoa, ogroman broj kutija (4-5 puta vise nego u starim igrama) i njihov raspored.
Cesto se kutije nalaze sakrivene iza okolisa ili izvan ekrana. Cisto kao ilustraciju, pogledajte prvih par minuta ovde:
Zbog toga sam bio primoran da igram dosta sporije nego sto bih zeleo, a opet bi mi na kraju falila neka kutija.
Igra je postala dosta bolja (a i laksa) kada sam resio da zanemarim kutije i prelazim nivoe.
Pomalo mi je zao sto necu ovde juriti platinum, ali nema sanse da cu da potrosim tolike sate jureci trofeje.