• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 Switch PC Crash Bandicoot 4: It's About Time

Odigrao sam prvih par nivoa i super je ovo. Nisam nikada bio veliki fan Crasha, ali ovo je bas kvalitet.
Jedino mi se ne svidja kako se otključavaju dijamanti, vidim da za razliku od prve 3 igre neću juriti 100%.
Sve na max radi u 4k/60, osim tokom cutscenes, a to ne smeta previše.

poceo sam crasha, batalio switch verziju pa sam na PCju. prvi run ce da bude svi dijamanti bez kutija, pa cu posle lagano da skupljam sve kutije. jedva cekam da vidim kakvi su kasnije ovi hidden tapes nivoi, mirise da ce tu da bude hardkor. u prvih 6 nivoa, muzika mi ne deluje upecatljivo kao u crash 1 2 3. ono sto moram da pohvalim je koliko je utegnuta kontrola crasha dok je u vazduhu, to je bas unapredjenje u odnosu na ps1 i n sane trilogy naslove

Za sada je super, samo mi je muzika krs.
Ladno se razmisljam da kupim original i krenem opet :)

Odlicni su mi bili drugi i treci svet, dok sam igrao mislio sam da je ovo najbolja igra u serijalu i igra u rangu poslednjeg DKC-a.
A onda su stigli opste hvaljeni Off Beat (meni licno ocajan nivo) i prvi Dingodile nivo.
Uopste mi se ne svidja kako se kontrolisu ostali likovi, bas je sve janky i nezavrseno.
Cini mi se da tezina igre nije toliki problem, vec duzina nivoa. Nivoi su bas dugacki i to mi smeta. Necu juriti 100%, previse bi nerviranja bilo.

Od cetvrtog sveta sam morao da smanjim podesanja na high, mada mi se cini da ni tako nemam locked 60.

Last edited:
Priznaj da si ginio sa Dingom ko na traci [emoji16]
Meni je igranje sa novim likovima osvezenje. Ja zavrsavam 6 svet sa svih 6 gemova. Opak sam igrač postao bez da laskam sebi.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Gine se svakako ko na traci :D.
Jednostavno mi se ne svidjaju dodatni likovi. Ni dizajn, ni glasovi, a ni kontrole.

[emoji7]

Gine se svakako ko na traci :D.
Jednostavno mi se ne svidjaju dodatni likovi. Ni dizajn, ni glasovi, a ni kontrole.
Ideja sa maskama koje ti daju posebne veštine mi je fenomenalna. Kreativnost level Nintendo.

Ok, honeymoon phase je definitivno prosao.
Negde sam u poslednjoj trecini igre, za sada mi je igra bolja od trojke, ali losija od prve dve.
Iz nekog razloga mi dosta nivoa slicno izgleda (ne znam da li se modeli/teksture ponavljaju ili je to zbog art style-a), a neverovatno mi je da su skoro pa potpuno iste delove ponavljali u nivoima.
Steta sto nisu potrosili jos jedno pola godine na sredjivanje gameplaya-, nivoa i UI-a (koji ocajno izgleda), ali i ovo je bolje od onoga sto sam ocekivao.

Zavrsio danas igru: 12-13 sati, 43%.
Sve u svemu, slozio bih se sa metaskorom. Ovo je jedna od najboljih platformskih igara u poslednjih nekoliko godina, ali nije sam vrh zanra.
Steta, buduci da ima odlicnih nivoa, ali ima i krsa koji je Sonic Adventure 2 kvalitet.
Svidelo mi se kako je prica ispricana. Custcenes su bas lepo odradjeni i ima ih dosta.

Igra je teska, ali to mi nije smetalo. Dizajn nivoa je zanimljiv - dosta je gimmicky sekcija (sto ce nekome smetati, a nekome ne), a i cesto se gine zbog trial n error delova (moras da pogines, da bi znao kako da ih predjes).
Vecina ljudi ce moci da izgura igru do kraja jer postoji dosta toga sto olaksava igru:
- checkpoints tokom okrsaja sa bossovima
- posle nekoliko pogibija ce ti igra dati masku (ovo je bilo i u starim igrama)
- ako bas cesto gines, igra ce se salaziti i ubaciti checkpoint tamo gde ne bi trebalo da bude
- bonusi sluze i kao checkpointi
Ima ludacki teskih nivoa, poslednji posebno. Sto je najgore, treba ga preci nekoliko puta zbog debilne odluke da ponavljaju delove nivoa.
Od N Verted nivoa sam brzo odustao, bas deluje kao teski padding.

Osim nekih musicavosti sa upravljanjem i detekcijom, najveci problemi su duzina nivoa, ogroman broj kutija (4-5 puta vise nego u starim igrama) i njihov raspored.
Cesto se kutije nalaze sakrivene iza okolisa ili izvan ekrana. Cisto kao ilustraciju, pogledajte prvih par minuta ovde:

Zbog toga sam bio primoran da igram dosta sporije nego sto bih zeleo, a opet bi mi na kraju falila neka kutija.
Igra je postala dosta bolja (a i laksa) kada sam resio da zanemarim kutije i prelazim nivoe.
Pomalo mi je zao sto necu ovde juriti platinum, ali nema sanse da cu da potrosim tolike sate jureci trofeje.

Zavrsio danas igru: 12-13 sati, 43%.
Sve u svemu, slozio bih se sa metaskorom. Ovo je jedna od najboljih platformskih igara u poslednjih nekoliko godina, ali nije sam vrh zanra.
Steta, buduci da ima odlicnih nivoa, ali ima i krsa koji je Sonic Adventure 2 kvalitet.
Svidelo mi se kako je prica ispricana. Custcenes su bas lepo odradjeni i ima ih dosta.

Igra je teska, ali to mi nije smetalo. Dizajn nivoa je zanimljiv - dosta je gimmicky sekcija (sto ce nekome smetati, a nekome ne), a i cesto se gine zbog trial n error delova (moras da pogines, da bi znao kako da ih predjes).
Vecina ljudi ce moci da izgura igru do kraja jer postoji dosta toga sto olaksava igru:
- checkpoints tokom okrsaja sa bossovima
- posle nekoliko pogibija ce ti igra dati masku (ovo je bilo i u starim igrama)
- ako bas cesto gines, igra ce se salaziti i ubaciti checkpoint tamo gde ne bi trebalo da bude
- bonusi sluze i kao checkpointi
Ima ludacki teskih nivoa, poslednji posebno. Sto je najgore, treba ga preci nekoliko puta zbog debilne odluke da ponavljaju delove nivoa.
Od N Verted nivoa sam brzo odustao, bas deluje kao teski padding.

Osim nekih musicavosti sa upravljanjem i detekcijom, najveci problemi su duzina nivoa, ogroman broj kutija (4-5 puta vise nego u starim igrama) i njihov raspored.
Cesto se kutije nalaze sakrivene iza okolisa ili izvan ekrana. Cisto kao ilustraciju, pogledajte prvih par minuta ovde:

Zbog toga sam bio primoran da igram dosta sporije nego sto bih zeleo, a opet bi mi na kraju falila neka kutija.
Igra je postala dosta bolja (a i laksa) kada sam resio da zanemarim kutije i prelazim nivoe.
Pomalo mi je zao sto necu ovde juriti platinum, ali nema sanse da cu da potrosim tolike sate jureci trofeje.

Ovaj spoiler sto si okacio- uzeo sam svih 6 gemova. Mucio sam se za ovaj "all boxes" i morao je da radi you tube. Ostao mi jos jedan svet da kompletiram te cu imati 100% bez Nverted.

Evo zbog cega volim Xbox- zena kuci igra igru i uradila screenshot koji meni stize na telefonu u okviru Xbox appa [emoji16]
ff740a364def4bb52fb15b3ac7fe9f8e.jpg

iz nekog razloga igra mi ne prepoznaje dzojped, jel jos neko imao takav problem?

edit

resio sam, u mom slucaju mora da se stavi na xbox gamepad, ne radi auto-detect i tek kad se restartuje igra, proradi.

Last edited:
Prešao danas, počelo je kao 10/10 igra koliko sam se oduševio kada sam video kakva je grafika i koliko su detaljno odrađeni nivoi, baš doprinosi atmosferi.
Igra i na PS4 izgleda spektakularno.

Međutim, pored preterane težine koja nije problem sama po sebi igra ima mnogo drugih problema koji prave frustrirajući kombo sa tim trial & error pristupom.

Za početak način na koji se dodeljuju dijamanti na nivou je redundantan, koji će mi dijamant i za kutije i za jabuke kad je nemoguće ne skupiti dovoljno jabuka ako se skupe sve kutije, a svakako je poenta skupiti sve dijamante na nivou, nije bitno koliko ih imaš ako nemaš sve. Onda ako već postoji dijamant za prelazak nivoa sa 3 života ili manje koji će mi onda i kaseta koju možeš da pokupiš na pola nivoa ako ne izgubiš ni jedan život.

Pored toga, ceo sistem gde umireš ko ludak na cheap načine i resetuju ti se sve kutije kad umreš i onda treba ispočetak da se cimaš je sulud u situaciji kada ima milion kutija između dva checkpointa. Samo u prva dva nivoa sam skupio sve dijamante a u poslednjoj trećini igre sam toliko izgubio volju da nisam skupljao ni te lake kutije jer me i njih mrzi da skupljam sve po 10 puta kad znam da ću toliko puta da umrem na svakom checkpointu.

I mnogo je glupo kako su odradili reciklažu nivoa da ti daju kao alternate timeline da igraš nekog drugog lika i onda tako pređeš 30% nivoa a preostalih 70% prelaziš sa Crashom identičan nivo koji si već igrao. Prešao sam sve te dodatni timeline nivoe u igri ali drugu polovinu ludačkog poslednjeg nivoa stvarno nisam hteo da igram više puta.

Onda bonus segmenti sa arhaičnom mehanikom da ako umreš vrati te u glavni nivo pa opet moraš da skočiš na platformu koje te vodi u bonus deo. Što se samo ne respawnuješ u bonus delu?

Generalno deluje da igra ima puno problema koji su mogli da se izbegnu da je neko samo malo razmislio i zbog toga na kraju je meni igra max 7/10 iako joj malo nedostaje za mnogo veću ocenu, jbg. Mnogo bi bolje bilo da igra ima i 2 sveta manje ali da su sve malo više utegli.

Last edited:
Back
Top Bottom