• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

Nezaborav

Well-known member
Reaction score
2,376

:love::love::love:

Најчаробнија игра на PS1, са једним од најбољих саундтрека икад, напокон бива оживљена за нову генерацију! Гласине су трајале мјесецима и надао сам се да ће бити приказана ономад када смо добили онај crossover, међутим упркос разочарању нису јењавале, са фебруаром као вјероватним за приказ. Тако и би'! :D Провјеравао сам сваки дан је ли шта искрсло. Исто сам се надао да ће бити комплетан римејк у висококвалитетном 2D-у али добро је и ово, очуван је оригинални изглед. Добро је да је IP постао активан на овај видљиви начин, нека се прода брутално, па ако буде среће да дочекамо и Chrono Break! Што је најгрђе, ја ову игру никада нисам прешао али сам је много играо, покренуо сам је неколико стотина(!) пута намјештајући емулатор кроз ових 15-так година. Чак и сада имам сејв дубоко у првом диску. 'Ће наставимо. Опијен сам њом још откако сам видио рецензију у Bonus-u број 7. Један је Chrono Cross! 🥲

Nece biti fizickog izdanja? Za remaster i toliko staru igru, ovo deluje sve fino upakovano. Ali da me sada udarite mokrom carapom po glavi, bolje se secam samog zapleta Chrono Trigger-a, nego li Chrono Cross-a.

Ja nisam nikad odigrao a chrono trigger mi je jedna od najboljih jrpg ikada. Al ipak mislim da cu radije odigrati ps1 verziju. Ovo mi izgleda kao neki port za mobilni telefon, i plus jos ako nema fizikala pff...

Ja nisam nikad odigrao a chrono trigger mi je jedna od najboljih jrpg ikada. Al ipak mislim da cu radije odigrati ps1 verziju. Ovo mi izgleda kao neki port za mobilni telefon, i plus jos ako nema fizikala pff...
Dobar je Chrono Trigger,ali se prica ne moze porediti sa Cross-om,dosta je bila mindfuck za vreme kada je izasao Chrono Cross

Al ipak mislim da cu radije odigrati ps1 verziju.
Имај у виду да је брзина исцртавања на кецу понекад око 15 fps-a, значи баш ниско. Chrono Cross је технички најзахтјевнија игра на PS1. Мислим да је игрин покретач баш тако кодиран да користи низак фрејмрејт, те је покретање на разним службеним платформама попут PS3, Vita, PSP најчешће праћено повременим секцијама са ниским бројем сличица по секунди. Рекао бих да се то види чак и на овом remaster трејлеру. Неки модернији емулатори (значи не ePSXe и pSX емулатор) омогућавају 60 fps-a али претпостављам да није увијек једноставно намјестити за овако незгодно кодирану игру.
Jao kako sam voleo ovu igru! Za mene top 5 igara sa "sivonje", i sigurno spada u ličnih top 10 svih vremena.
A i rekao bih vrh Square-ove najbolje faze pre nego što su otišli u... "The Spirits Within".
Биће тема и за оригиналну игру, када видим на који начин ћу наставити да играм. :) PS1, PSP или Popstarter.

Чека се DF видео, већ имају неки на EA. Биће весело.

beE4ZCI.png

Добро је опет што је порт направљен. Отвара врата модерима да га среде као и FF игре, а и ове специфичности CC-а везане за низак фрејмрејт, који је изгледа пренешен и у ове портове, ће доћи у први план. Можда ће се и ту нешто напокон урадити, чак и SE да печује то.

I na kraju ispade samo low effort port?
Nazalost tako deluje, bas sam bio navaren da je igram, ali sad vec razmisljam dal uopste da probam, mada ne kosta me puno da je makar probam...

Пошто сам CC намјештао до бесмисла на емулатору, првенствено еPSXе, а такође доста играо и на PS1 и PSP (управо мало упалих опет на преносној), могу рећи да ситуација са овим портом уопште није таква катастрофа каквом би се могла учинити гледајући DF анализу. Јесте да је незахвално процјењивати на основу видеа али могу да посвједочим да и на оригиналном хардверу игра често осцилује око 15 сличица у секунди, а повремено удара чак и 10. На примјер, ова сцена гдје се боре са војницима у дворишту Viper Manor-а је и на PS1 катастрофа што се тиче fps-a. У овом римастеру бројка 12 фигурира у тој борби. Писао сам о томе, па да се не понављам.

Највише зависи од тога шта играч може да свари, ако вам не сметају игре са нижим фрејмрејтом, нарочито оне које су изграђене око њега, као на примјер Zelda игре на N64, онда претпостављам да ће вам и ово бити лакше прихватити.

Биће баш интересантно видјети да ли ће SE нешто радити око тога, односно да ли се могу ова ограничења превазићи, пошто снагу хардвера је смијешно помињати. Знам да су у неким емулаторима постизали 60, без ломљења игриних система.

Штета је и за ове пререндоване анимације, што их не затегнуше мало као уводну.

PS. Одличан коментар на DF видеу о MiSTER компатибилности ове игре. Питао сам се баш како ће најзахтјевнија игра ићи на PS1 core, супер вијести.
I'd like to note that this is one of the games that currently runs WONDERFULLY on the work in progress PSX core on the MiSTER. The new CPU data cache option even works to increase the FPS. It doesn't work miracles (it's not even close to a locked anyhthing fps) but it's cool and doesn't break anything either. Looks great on consumer CRT via composite or S-Video. As well modern flat panels. The new adaptive scanlines are incredible too.

Back
Top Bottom