• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Blade Runner 2049

Mučio sam se sinoć sa onim užasom Kopenhagen Kauboj toliko da me uhvatio san što se nikad ne dešava i brzo prebacim na Netfliksu na Blejd Raner 2049 pa kao neka zaspim uz njega gledao sam više puta....Medjutim razbudim se relativno brzo i pogledam Film do kraja.

Ja nisam voleo ovaj Film posle bioskopa, bio sam čak malo i besan šta sam istrpeo ali ono što sam tad mislio je da Film izgleda Vanserijski i da tu nema mane.

I istina to mi je i dalje najveći kvalitet posebno kad se gleda HD pa je slika malo više zgusnuta (Master je bio 4K...) sve je to veoma živopsino i vuče da se gleda, podseća na neke starije klasik filmove rekao bih čak iz 90ih iako nemam konkretan primer al nekako mi skroz takva atmosfera nemam osećaj da gledam noviji film....veoma je živopisan ambijent gde god da pratimo likove, ton je ozbiljan i maks ubedljiv barem dok je istraga tek u početku....

Ono gde sve ide u materinu je ta priča koja me jebiga ne zanima scenario je užasan i to mi se neće nikad promeniti, od momenta kad nadje Harison Forda film bkv može da se gasi, hteo sam i sad tu da prekinem al reko ajde glupo je prošlo skoro dva sata....

Takodje kako vreme prolazi Rajan Gosling je sve veći i veći promašaj, jasno je da je verovatno bio ime bez kojeg projekat ne bi išao dalje itd, mislim on nije ništa kriv trudi se on daje sve od sebe svakog sekunda, zna koja je odgovornost u pitanju al ne ide pa ne ide.

A sve scene sa njim i anom De Armas zaista nemam komentar.

Pričalo se već dosta pa da se ne otvaraju iste diskusije, svakako za film koji mi ima ozbiljne mane najviše oko priče i scenarija gledao sam ga već previše puta pa se može reći da su mi def neki kvaliteti visoko iznad proseka čim sam voljan da ga repriziram.

Blade Runner 2049 nikada neće imati udar Originala što je ok to niko normalan nije očekivao.. Ali isto tako i oni koji su ga potpuno pljuvali nisu bili u pravi i mislim kako vreme bude prolazilo da će to biti sve jasnije.

po meni je rame uz rame sa originalom, na nekim poljima bolji, na nekim malo slabiji.

Ja sam original prvi put gledao na dvd nekom sa više verzija baš sam bio u hajpu, to je negde lupam 2007 možda nisam siguran. I kao kad sam ga odgledao prvi put bila me sramota da priznam Šta to je to? Posle sam ga još par puta overio, pogledao kompletan mejking off DA BI MOGAO DA CENIM FILM.

Dakle da sam ga pogledao prvi put i da mi je sve kliknulo automatski - nije. Hoću da kažem da i danas tako cenim Blade Runner, pustim ga i bkv upijam svu tu istoriju i uticaj koji vuče sa sobom.

Nikada neću moći da ga posmatram striktno kao film bez svega toga nemoguće je. Danas je drugo vreme i nemoguće je da bilo koji Film, Serija izvrši takvu vrstu udara na društvo, prosto previše je multimedijalnih uticajaaa sa svih strana.

Samim tim ne mogu da ih poredim a ne jer je prosta stvar koji je bolji to nisam u stanju da merim. Na nivou same priče kec mi je def bolji jer je jednostavnija i ostavlja prostora za mnoga promišljanja i filozofije oko kojih su ljudi lomili glavu i decenijama kasnije, atmosfera budućnosti je bolja jbg iz tog ugla je 80ih, muzika je nemerljivo bolja.

Audio Vizuelno novi film ne zaostaje već Sija da kažem na neki svoj način, mislim da su i to hteli, da ima neki svoj indentitet da ne pokušavaju da kopiraju original itd.

Imamo primer force Awakens i Maverika gde se igralo na tom planu maks sigurno (scenarija) kako im se ne bi urušile druge stvari oko kojih su se trudili.

Otud Cenim BR 2049 hrabro u svakom slučaju al da je to neka priča i da su tu neki likovi o kojima ramišljam i setim se - jok. Setim se samo tog DARK FUTURE AMBIENCE koji je sjajan i u njemu apsolutno mogu da uživam.

Last edited:
dobar je novi blade runner ali ipak ne na novou keca, prica, ost i definitivno izgled su mi bolji u kecu. dvojka je odlican nastavak ali ako bi im dao neke ocene, kec je 9, dvojka 7-8....ima tu stvari od villeneuvea koje mi se generalno ne svidjaju. cisto vizuelno mnogo mi se vise dopada look kod neill blomkampa, sad da li bi napravio dobar film ko film je pitanje.

dobar je novi blade runner ali ipak ne na novou keca, prica, ost i definitivno izgled su mi bolji u kecu. dvojka je odlican nastavak ali ako bi im dao neke ocene, kec je 9, dvojka 7-8....ima tu stvari od villeneuvea koje mi se generalno ne svidjaju. cisto vizuelno mnogo mi se vise dopada look kod neill blomkampa, sad da li bi napravio dobar film ko film je pitanje.
Slazem se. U poslednjih godinu, dve, sam pogledao oba 2 ili 3 puta za redom i jednostavno ne mogu da mi se porede. Kao da 2049 nije nastavak onog, tek na momente me podseti, ali nije los film kao takav.

cisto vizuelno mnogo mi se vise dopada look kod neill blomkampa, sad da li bi napravio dobar film ko film je pitanje.

Da da apsolutno se slažem, ako zaradi Gran Turismo a nadam se valjda će da se vrati na Saj Faj Teren.

Pogledah i ja, bem ti zivot kakva smaracina od filma, but than again i original je bio smaracina, ali manja...
2 sata i 40 min, da su obrijali sat vremena, film bi bio mnogo bolji, ovako ima suvise dosadnih delova.
Prvih pola sata - fenomenalno, pa onda pola sata smaranja, pa onda opet pola sata fenomenalno i onda sve dosadno do kraja...
Reziser je mogo ovo da nazove Blade Runner Remake, kapiram ja da je hteo da se poveze sa originalom, da ponudi isti filing, ali, mogo je nesto i da promeni, ne da zadrzi iste scene...
Takodje, trebao je film da stavi vise u buducnost, I can tell ya 2049 mi ove stvari videti necemo, tipa takva leteca kola i androide tog kvaliteta...

Aj sad malo i da pohvalim film tamo gde je zasluzio, a to je tehnicki deo, prvo sto se primeti je fenomenalan i detaljan zvuk, savrseno pozicioniran, a drugo vizuali naravno, koji zaista odusevljavaju, ali na momente, nije ceo film takav, vec uzivas pola sata, pa ladan tus pola sata, pa opet uzivas i tako u krug...

Moja najveca mana je sto ne umem da prekinem smaracki film pre kraja, vec moram da pogledam ceo, mada ovde je i bilo stvari koje su vredne gledanja, ali generalno utisak je los.

Glavna uloga nije katastrofa, daleko je od dobrog, ali nije mi smetao, previse je sterilan, cak i za jednog androida, ako je uopste android, tu su nesto zbrckali na kraju, sto me i mrzi da prokljuvim...

Takodje, glavni negativac u originalu miljama bolji, a naravno i glavna uloga...

Hmmm 6.5/10

Last edited:
‘Game of Thrones’ director Jeremy Podeswa will direct the pilot of Amazon's upcoming limited series ‘Blade Runner 2099’.
A TV Sequel to ‘Blade Runner 2049’.

‘BLADE RUNNER 2099’ will begin filming in June in Prague & Spain.

• Starring Michelle Yeoh in the lead role

• First 2 episodes directed by Jonathan van Tulleken (‘Shogun’)

• Likely releasing next year on Prime video

Back
Top Bottom