• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE Switch PC Balatro

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Reaction score
7,973
2x1_NSwitchDS_Balatro_image1600w.jpg

The poker roguelike. Balatro is a hypnotically satisfying deckbuilder where you play illegal poker hands, discover game-changing jokers, and trigger adrenaline-pumping, outrageous combos.

Balatro is a poker-inspired roguelike deck builder all about creating powerful synergies and winning big.

Endless_Possibility.gif

Combine valid poker hands with unique Joker cards in order to create varied synergies and builds. Earn enough chips to beat devious blinds, all while uncovering hidden bonus hands and decks as you progress. You’re going to need every edge you can get in order to reach the boss blind, beat the final ante and secure victory.
Jokers_Clean_Thin.gif
  • The definitive poker roguelike experience.
  • Endless possibilities - every pick-up, discard and joker can dramatically alter the course of your run.
  • In-depth campaign mode complete with 8 difficulties, as well as challenge and seeded runs.

Zarazila me igra, picim ko nekad Hades-a... pa da kazem koju rec vise o igri, ko nije upoznat da opisem sta se ovde tacno desava...

Igra je kartaska, klasican poker, ali kao sto rekoh sa nekim velikim izmenama... prvo ko bi reko, igra je roguelike, znaci igras run-ove, i u svakom run-u imas Ante-ove (stake, stub) ili ako je lakse razumeti kao kule u Mortal Combatu, gde moras da ostvaris odredjen broj poena kako bi tu kulu pobedio, a cim to ne ostvaris, game over je. Kule logicno bivaju sve teze, traze sve vise poena i druge otezavajuce okolnosti...

Igra se ko klasican poker, imas par, dva para, three of a kind, flush, straight itd... i tako skupljas poene, e sad twist je u tome sto ovde posle svake ruke, ides u shop i tu mozes da kupis jokere koji ti daju raznorazne bonuse i tako ti dizu multiplier, pa lakse ostvarujes score koji je potreban... tacnije bez njih i ne mozes da napredujes dalje od prvih par ruka...

U svakom momentu mozes da drzis po pet dzokera, takodje u shopu mozes da nadogradjujes razne karte da daju vise poena, ili da levelujes recimo kad imas dva para, da dobijes vise poena, ako si tu opciju levelovao...

Elem, veoma je zanimljivo, zarazno, a bogami i tesko... kao i svaki roquelike, vremenom postajes bolji, moze bas casual da se igra, ali racunajte da je toliko zarazno da ce te igrati jednu za drugom, a umeju da potraju partije, tako da ce se desavati da prolete i 2, 3 sata, a da toga niste ni svesni, ovaj komentar sa steam-a najbolje opisuje situaciju:

I blinked and 35 hours went by in 3 days... Send help.

Najveca satisfakcija u igri je dokle gledas kako ti se mnoze multiplieri...

Ima 8 Ante-a, do sad sam najdalje dogurao do kraja 7-og...

Ono sto je zanimljivo jeste sto je igra dobila mature rating, 18+ ... samo zato sto misle da igra moze da navede decu na kockanje...

Base Profile Screenshot 2025.01.30 - 20.40.37.96.webp

Last edited:
Napokon da neko otvori thread. Cim sam cuo za igru kupio sam je za iOS. Nema greske, ultra zarazno, dopadljivo i pogodno za brzopotezne partije ili duge sesije. 10/10 za mobilne uredjaje ali ne znam da li bih se mogao natjerati da igram na PCju.

Balatro je hipnoza. Atmosfera, zvukovi, i to postepeno građenje multa.

Sve me to podseća na trenutke iz detinjstva, dok sam posmatrao drugovu baku kako slaže soliter na kuhinjskom stolu, uz obavezan dim cigarete.

Balatro je meditacija.

Balatro je hipnoza. Atmosfera, zvukovi, i to postepeno građenje multa.

Sve me to podseća na trenutke iz detinjstva, dok sam posmatrao drugovu baku kako slaže soliter na kuhinjskom stolu, uz obavezan dim cigarete.

Balatro je meditacija.
Si ti siguran da si gledao u soliter ili baku koja je tada mozda imala 45god :D

Inace vec sam spicio 45 sati na Steam Deck i oko 20ak na XsX kad sam je prvi put i probao. Cista droga, Mislim da mi ostalo samo jos 2 shpila da otvorim al bez zajebancije, kako se uvatim SD kao ajd da nesto novo odigram, kao hmmm mozda je kasno, nisam u fazonu da se koncentrisem...ma daj balatro za chas. I onda tako prodje 2 sata :D. Najboljih $10 i 75mb iskorisceno.

Pazario i ja pa kreće drogiranje.

Inače igra je trenutno dostupna po dobroj ceni na CD Keys.
Idemoooo, doslo je vreme da te zena napusti, dete te zaboravi, ortaci te se odreknu jer Balatro je TU!

Kakav abuse ova igra dozvoljava 😅

10 minuta combo, ide do beskonacno negde na sredini klipa i vise ne racuna...

edit

Last edited:
Sobzirom da PC/Steam piraterija nikad laksa, Balatro sam uzeo po punoj ceni ne zato sto kao cenim rad jednog lika i sto je napravio odlicnu igru nego eto da imam i kao pristup najnovijim apdejtovima. Igra je i dan danas 1.0....to se zove polish, bukvalno nema sta se menja sem se doda neki DLC. Za godinu dana ni jedan jedini apdejt.

Bilo je patcheva naravno, menjan je balans jokera i progresije kroz stakeove, npr. gold stake je drastično drugačiji nego na launchu.

Za sada pale 2 pobede, ante 11 mi je rekord, nisam mogao da dobacim ni blizu potrebnih 7.2 miliona. Kapiram trebaće mi 6 džoker slotova za to.

Počinjem da kapiram appeal sa množenjem jokera, pumpanjem multiplier jokera kroz korišenje karti, kombinovanjem komplementarnih džokera itd.

Opet, nije mi ni blizu te droge kao recimo Vampiri što su bili. Nekako je ono, opalim jedan run i zadovoljan sam, nemam nagon opet da krenem sledeći.
To je možda dugoročno i zdravije da se razumemo. :)

Back
Top Bottom