• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Asus mini adapter- problem

Chodex

I'm a ghost!
Reaction score
3,186
Danas sam kupio mini adapter BT400 (slika u prilogu) u Gigatronu sa ciljem da igram Days Gone (PC) zavaljen na garnituri na mom TV-u koristeci Series X kontroler. Moje pitanje je zasto cesto dobijam prekid signala kada sam na oko 3 metra od uredjaja (slika u prilogu- pozicija kucista/uredjaja oznacena crvenim kruzicem) iako u specifikacijama pise da je domet do 10 metara?? Na svaki minut-dva imam prekid

193292187_554790902178510_3367550011613999978_n.jpg

193751631_231219558426258_556467999194031940_n.jpg

tim malim donglićima često ume da smeta bilo kakva prepreka.

takođe, da li ti je u power opcijama power plan na maximum performance (bitna stavka usb selective suspend da bude disabled)?
i još jedna stvar, ako ti je kućište sranje, bolje je da bodeš direkt u usb na matičnoj ploči, nego na prednjim portovima kućišta.

tim malim donglićima često ume da smeta bilo kakva prepreka.

takođe, da li ti je u power opcijama power plan na maximum performance (bitna stavka usb selective suspend da bude disabled)?
i još jedna stvar, ako ti je kućište sranje, bolje je da bodeš direkt u usb na matičnoj ploči, nego na prednjim portovima kućišta.

Znaci moze da bude vise faktora druze Neso a...ubacio sam dongle nazad, u maticnu ali nema efekata. A gde se nalaze power opcije?

Ne sme da ti BT i controler veza ima bilo kakve prepreke.Znaci mora da bude sve open vidiljivo putanja signala od tacke A do tacke B.Moja maticna ima integrisani BT najnovije generacije ali dzaba kad je kuciste zatvoreno i signal teze prolazi(problemi bili kao kod tebe a mozda i gori)sa BT koji ti imas radilo normalno na 1 metar ai nikakvih prepreka nije bilo

10m dometa je kroz vazduh, kada se emiter i risiver opticki vide. Bilo koja prepreka u vidu metalnog kucista itd drasticno smanjuje perfomanse. Takodje to sto @Maxa kaze ima smisla, moguce je da uredjaj pokusa svakih minut da se uspava pa to prekida vezu. Za kraj, kada je signal slab moze bilo sta da ga ometa, tipa drugi BT uredjaji u zgradi, mikrotalasne itd.

EDIT: Also, "Prosli dani"? Stvarno je neko prevo igru na "naski"?

Last edited:
Ja sam ovakav problem rešio produžnim USB kablom, izvukao ga do komode tako da se dongle vidi sa joypadom.

Danas sam kupio mini adapter BT400 (slika u prilogu) u Gigatronu sa ciljem da igram Days Gone (PC) zavaljen na garnituri na mom TV-u koristeci Series X kontroler. Moje pitanje je zasto cesto dobijam prekid signala kada sam na oko 3 metra od uredjaja (slika u prilogu- pozicija kucista/uredjaja oznacena crvenim kruzicem) iako u specifikacijama pise da je domet do 10 metara?? Na svaki minut-dva imam prekid

USB 3.0 portovi ti prave problem, poznata je stvar da oni prave smetnje na frekvenciji koju koriste bluetooth i wifi uređaji, naročito ako si i sam adapter nakačio na USB 3.0 port.

Ja sam imao problem na dva računara sa Logitech bežičnim mišem i tastaturama koji su prekidali u radu, recimo, ako nešto kopiram sa fleša tastatura bi počela da radi usporeno i da guta slova. Na jednom računaru je bilo dovoljno da ubodem adapter u prednji usb port na kućištu da bi sve proradilo kako valja, a na drugom računaru sam iskoristio produžni usb kabl (uključen u usb 2.0 port na ploči) i adapter stavio iza tv-a.

Znači, odalji adapter od usb portova na matičnoj ploči, priključi ga na običan usb 2.0 port ako je moguće i trebalo bi da ti sve radi kako treba.

Linkovi za više informacija:

Back
Top Bottom