• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Astro Bot

Šteta da nisu osnovno kretanje i skakanje učinili malo zanimljivijim. I dalje na raspolaganju imaš samo obično trčanje, jedna vrsta skoka, lebdenje na laserima i twirl u zraku. I to je to.

Trebalo mi je 11 sati da predjem igru, 17 da skupim sve sto postoji.
Ovakva igra je nesto sto je trebalo Soniju - simpaticna, zabavna igra drugacija od skoro svega sto su objavili u poslednjih nekoliko godina.
Grafika je jako dobra (sa izuzetkom gadnih SSR), muzika uglavnom dobra (robotske pesme su iritantne), neki nivoi su fenomenalni, a ljubav sa kojom su tretirane Sonijeve fransize je uporediva samo sa Smash serijalom.
Ovo je igra koju bi svako ko voli zanr ili Sony fransize morao da proba.

I pored svega toga, igru bih rangirao u rangu Crasha 4 i prilicno ispod najboljih igara u zanru.
Gameplay je nedovoljno unapredjen u odnosu na Rescue Mission, a dosta se gubi zbog toga sto igra nije u vr. To je najociglednije tokom obracuna sa bossovima koji, iako mehanicki unapredjeni u odnosu na vr igru, ne deluju nimalo impresivno kada se gledaju na tvu.
Igra je uglavnom laka, sa izuzetkom challenge nivoa gde se primeti da kontrole nisu toliko precizne kao u Mario igrama i gde je citljivost 3d prostora na slabijem nivou u odnosu na Astro Bot vr igru i Mario igre (pre svega zbog senke koja zbog detaljne grafike ne pomaze kao u nekim drugim igrama).
Motion kontrole su mi jako isle na zivce, a duvanje u kontroler je nesto najgluplje sto su mogli da smisle.

Posle Rescue Missiona sam ocekivao da ce Astro svet da se produbi boljim dizajnom sveta i protivnika, ali se to nije desilo.
Dosta toga je reuse-ovano (ukljucujuci i bossove), nivoi nemaju zajednicku nit i manje-vise se sve svodi na nostalgiju prema igrama koje smo igrali kada smo bili mladji.
Taj pristup ocigledno dobro funkcionise (prodaja je dobra, ocene odlicne), ali meni prva igra ostaje ubedljivo najbolja, delom i jer ne puca na nostalgiju i jer je za razliku od ove igra (koja ocigledno preuzima dosta od igara koje se izasle pre nje) bila ispred onoga sto Nintendo nudi.

Last edited:
Ko voli da chita, pogotovo ako voli da chita pohvale, nek overi ovo:

Drago mi je sto izbacuju besplatan sadržaj, ali update konzole i igre je trajao duže od nivoa.
Naravno, mogao bih da produžim igranje ponavljanjem nivoa, ali mi igra nije mehanički dovoljno zanimljiva da bih jurio bolji skor.

Odigrao tri nova nivoa, dva su solidna, jedan naporan (oblak mi je najgluplji skill).
Nijedan od novih nivoa nije ni blizu boljih nivoa u base igri, ali će svakako ponuditi odličan odnos cene i kvaliteta (trebalo mi je oko 30 minuta da ih odigram).

Poslednji dlc nivo je ubedljivo najgori - kombinacija time triala i motion kontrola je pakao.
Moguce je u opcijama iskljuciti motion kontrole, ali onda nista ni ne ostane u nivou.

Bas je dobar je winter update. Novi nivo nema uopste izazova, citav je fokusiran na istrazivanje i traje 30-60 minuta.
Naravno, moralo je nesto da bude lose. Muzicka tema je ok za kratak nivo od nekoliko minuta, ali posle 15 minuta je toliko krenula da mi ide na zivce da sam iskljucio zvuk.

Jel ima fanatika za one speedway levele? :) moje ukupno vreme je 3:57
Jel realno da prvi na svetskoj rang listi imaju 2 i nesto vremena, sta taj radi, od starta do finisa preleti nivo,ne kontam...
Najgore mi leglo ono sa gyro majmunisanje i kad si balon

Ma jok brt, Astrobota moja deca igraju i verujem da nemaju Bog zna kakva vremena. Ja sam igrao možda dva sata ukupno, ako i toliko.

Odigrao sam i dodatnih 5 challenge nivoa.
Solidni su nivoi, za prelazak treba 30-60 (u zavisnosti od vestine).

Back
Top Bottom