• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

AI music

TheChef

Well-known member
Reaction score
301
Kao klinja imai sam bend u kome sa svirao gitaru i pevao.. Takođe sam imao gomile tekstova koje sam napisao i sve to nekako ode u vetar..

Nedavno sam instalirao aplikaciju koja koristi AI za kreiranje kompletne pesme..
Ovo je suludo do koje granice je došlo..
Isprobao sam dva teksta koja sam pisao, odabrao žanr i vrstu vokala, neverovatani rezultati.
Kapiram da u današnjoj mass produkciji sada svako može biti muzičar i gde je onda poenta ljudske kreativnosti?

Okačio sam dve pesme sa mojim lyrics i muzika \ vokal - AI.

Kad bih čuo ovako nešto na radio stanici, ne znam da li bih ukapirao da je synthetic.

Misljenja?

Attachments

Inače, koji program si koristio?
Meni malo deluju pesme generički, ali da mi nisi rekao da je AI, ko zna da l bih to pomislio. :)

Što se tiče poente ljudske kreativnosti, mislim da će uvek biti razlike u originalnosti. Ovakve stvari su super, ali one to rade (po matematici) jer su već to videli negde. Takodje, u ovim alatima nemaš apsolutnu kontrolu kao kada sam pišeš, sviraš i praviš pesme. Naravno, alati će doći dotle da možeš sve to posebno da utegneš i podesiš, onda će se sve to približiti komercijalnim novim ostvarenjima. Ali u tom trenutku zapravo ti stvaraš muziku, kao umetnik, samo koristeći druge alate.

Ovde imate zanimljivu diskusiju Corridora, 30. min:

Pa neće AI uništiti muziku jer uvek ima prostora za kreativnost i svež svuk, ali taj drugi deo o industriji je verovatno neminovan, AI će sigurno redukovati na minimum mnoge poslove i izgurati tezgaroše iz pojedinih "nezahtevnijih" zanrova. Sad da li me to nešto pogadja, pa i ne nešto posebno, ko hoće da svira i pravi muziku još mu je donekle i lakše a ko hoće da zaradi nek se sam snadje ko i u svakoj drugoj profesiji.

Back
Top Bottom