Jos jedna adaptacija romana koji nisam citao (All Souls trilogija). Posto sam inace sam slab na vampire i vestice privukao me naslov serije bez da sam znao o cemu se radi. Odma mi se svideo setting i produkcija pa sam nastavio da gledam posle prve epizode. Serija prati vesticu istoricara Dianu koja u Oksfordskoj biblioteci (najstarijoj biblioteci na svetu) pronalazi tajnstveni manuskript Ashmole 782 za koji su zainteresovane sve frakcije magicnih bica (vestice, vampiri, demoni). Glavni akcenat je na sukob izmedju vestica i vampira koji traje vekovima, u jednom trenutku serija malo previse akcenta stavlja na ljubavnu pricu izmedju Diane i Metjua (visevekovnog vampira). Ono sto je meni seriju ucinilo interesantnom je spoj stvarnih istoriskih licnosti i fikcije, nije to naravno nista revolucionarno, ali je zanimljivo uradjeno, a autorka knjiga je bas prava istoricarka pa ima dozu uverljivosti. Ovo nije losa serija za pogledati sa zenom, jer ima malo taj zenski vajb, pa bi se lako mogla svideti pripadnicama ljepseg pola.
A Discovery of Witches is getting ready to air its third and final season The new season will arrive on all three outlets at some point in January 2022
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.