• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Wii GameCube Нестале сачуване позиције са меморијске картице

Nezaborav

Well-known member
Reaction score
2,107
Играо сам Second Sight прије пар мјесеци, GC верзију на Wii и сада сам хтио да наставим, кад оно - нема сачуваних позиција на оригиналној GC картици коју сам користио у Wii-ју! 😩 Користим Nintendont у скрпи-сакупи конзоли (што се тиче модованог софтвера) о којој сам већ писао. Знате ли о чему се ради? Некидан сам случајно притиснуо нешто као Update Nintendont, трајало је дуго па сам хард-ресетовао конзолу. Можда је то побркало сејвове... али опет, ово је права меморијска, није виртуелна коју симулира Nintendont. Такође, мјењао сам видео модове али за другу игру, да не би екран био скроз црвен због NTSC верзије на PAL конзоли.

Једна тема која може бити интересантна: https://github.com/FIX94/Nintendont/issues/875

PS. Стварно ми се не да са овом игром.

EDIT: Нашао сам шта је проблем. Ову игру сам покретао преко USB LoaderGX који је направио за њу виртуелну меморијску картицу. Због in game reset проблема наведеног у другој теми, GC игре сам стартовао само из Nintendont-a. Сада сам покушао из Loadera и сејвови су ту, чак и када извадим GC картицу из конзоле.

EDIT 2: Да се ствари додатно продубе, у Nintendont-у ова игра иде са правим приказом када се намјести Force PAL60/50, међутим када то урадим у LoaderGX екран је и даље црвен. Среди се тек када RGB Scart кабл пребацим у други Scart порт на телевизору. Wtf? Можда сам ТВ има различите режиме на портовима или шта ли је већ у питању. На овом гдје се SS приказује како треба је мало мутнији приказ, примјетио сам.

Last edited:
Нова јебада. Играо сам прије неких пола године Resident Evil 2 GC верзију, прешао Сценарио А са Лионом и снимио се на почетку (када мало одиграш) са Клер, Сценарио Б. Сада када покренем игру на Nintendont на Wii, не види снимљене позиције, а има их на картици, виде се у Data Management.
Што је чудно, за једну другу игру могу да учитам позицију, а не види се снимљена на картици.
Интересантно је када извадим картицу, стоји посвијетљен слот и даље у игри.

Ево га, ријешио сам. Искључи се Emulated memory card у Nintendont, гледао је у виртуелну. Оставићу ово ако неком затреба, какав Самарићанин.

Back
Top Bottom