• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Problem sa Xbox gamepadom i Bluetooth

Radio nedelju dana na piratskom W10 kao sat. Kao sto rekoh pokusao sam sve sto sam znao i sto sam nasao na netu nosio u servis na proveru. U pocetku je bilo mnogo gore neke stvari sam uspeo da resim nesto je bilo i do intelovih drajvera za integrusu. Ali neke stvari i dalje zezaju.
Razmisljao sam i da ga reklamiram posto imam jos 3 i po godine garancije ali sumljam da ce mi prihvatiti raklamaciju za ove probleme. To jest siguran sam da je nece uvaziti posto je softverski problem 100%. Svakako mi nisu dali garanciju na OS.

Pazi nije nesto sto onemogucava rad na kompu i sto pravi probleme non stop ali ume da nervira kada se desi. Pogotovo sto mi je za proteklih 15 godina proslo more laptopova kroz ruke i ni jedan nije zezao ovako. Trenutno imam 5 komada dva koriste klinci a 3 ja. Samo ovaj najnoviji najaci koga najvise koristim me zeza i naravno jedini na kome je W11.

ali ne možeš reći da je softverski problem, to jest, konkretno os problem ako se ne reprodukuje kod drugih korisnika.

može biti mnogo razloga, ali ovo što si naveo mi deluje da problem pravi kombinacija komponenti i generalno drajverska podrška proizvođača laptopa.

Gospode Bože, i EU će uskoro u svim svojim zemljama u državnim firmama zabraniti upotrebu Windowsa jer je špijunsko đubre (Nemačka i Francuska već jesu), za Office će sa Microsoft Copilot 365 App preći na fork OnlyOffice-a (preporuka za ovaj Office od mene za sve koji su prešli na Linux, mnogo je bolji od LibreOffice-a), a ovde neki još uvek brane Windows i Microsoft za koji se maltene od osnivanja zna da je zla firma...

pa i sony je zla firma, ali to ne sprečava ljude da kupuju/koriste njihove proizvode. no slažem se za špijuniranje, ali tu dolazi na scenu modovani win.

Mislim da niko ne brani, vec ljudi objasnjavaju koji deo problema je vezan za OS, a koji deo za drajvere i spoljne faktore.
Necemo valjda u ovim godinama da tretiramo firme kao dobre i zle?

Brate makso ja ne znam na koji naciun da ti objasnim. Ljudi koji preko 30 godina rade svoj posao odlicno, posle detanjne provere laptopa drajvera komponenti itd. Tvrde da je za vecinu mojih problema kriv OS. Sam sam istrazivao po netu za svaki problem pojedinacno. Za neke moguce da postoji vise uzroka (hardver, drajveri ili OS) ali za neke je nemoguce da bude bilo sta drugo osim OS-a.

Otkud izjava da se moji problemi ne reprodukuju kod drugih korisnika. Pun je net ljudi sa istim problemima. Nekima su ti problemi nestajali posle nekog update-a OS-a. Sto je bilo i u mom slucaju za neke stvari. Neki novi su se pojavljivalin upravo posle update-a.

Kombinacija komponetni isto otpada. Nije neka egzotika milioni ljudi imaju isti laptop neki imaju problema neki ne.

Kao sto rekoh bilo je problema koji su brzo reseni sa drajverima. Ajd da kazem da za par i dalje postoji mogucnost da je nesto drugo u pitanju. Ali za vecinu proverno i dokazano OS je u pitanju. Nisam neko ko voli da hejtuje bez razloga. Nisam dosao ovde da kukam od prvog dana. Za godinu i po dana provera sam poprilicno siguran u neke stvari. Zato sam i dalje pri stavu da je W11 bagovito djubre i najgori OS koji sam koristio. Ponavljam ovo je moje misljenje i nemam nameru nikoga da ubedjujem da je to tako. Zato nemojte ni vi mene ubedjivati suprotno. Radi vam 11 odlicno. Drago mi je zbog toga i neka se tako nastavi. Mene zeza i to je cinjenica i nemam nameru da nastavljam raspravu na ovu temu. Rekao sam sta sam imao i to je to.

sve ok, niko te ne ubeđuje da nemaš problem. samo diskutujemo na temu problematike, nemoj shvatati kao lični napad...

Brate makso ja ne znam na koji naciun da ti objasnim. Ljudi koji preko 30 godina rade svoj posao odlicno, posle detanjne provere laptopa drajvera komponenti itd. Tvrde da je za vecinu mojih problema kriv OS. Sam sam istrazivao po netu za svaki problem pojedinacno. Za neke moguce da postoji vise uzroka (hardver, drajveri ili OS) ali za neke je nemoguce da bude bilo sta drugo osim OS-a.
da li su ti rekli još nešto osim "do os-a je"? zanima me na koji način su izveli taj zaključak, ne što kritikujem, nego pokušavam u glavi da zamislim proces.

što se tiče dela za kombinaciju komponenti i drajverske podrške, sam si sebe opovrgao time što kažeš da su neke stvari uspele da se reše apdejtom drajvera.
mikrosoft nema tesan uvid u hardverski i softverski razvoj raznih proizvođača komponenti. na proizvođaču je da isprati sistemske promene i adaptira svoj hardver i maksimizuje kompatibilnost.

slažem se da je ms šljam, ali ne postoji drugi operativni sistem koji uspešno podržava toliku količinu različitog hardvera i softvera, i njihovih kombinacija. kažeš da 10 radi kao sat, pa i on je isto nazivan bagovitim đubretom dokle god je trajao njegov razvojni put, jer novi update-i donose nove promene i postoji šansa da negde dođe do nekompatibilnosti.

ono što mogu reći na tvoju temu, nažalost nisi imao sreće sa svojim poslednjim laptopom, iskreno bih voleo da nije tako.
ja na osnovu iskustva sa win11 na dva lična desktopa i desetak, što kompanijskih, što privatnih laptopova, dajem svoj komentar.

Pa dovoljno je da komsija kupi novi smart TV ili bilo koji wifi uredjaj. Bluetooth i obican wifi rade u istom opsegu frekvencije, lako se zagusi etar.
Pojma nisam imao za BT, hvala.

Sto se tice Windows hejta, dugo to traje kod mene :ROFLMAO: zaletelo se na zelenom forumu kada sam imao problema sa slovom "J" na tastaturi. Tu je i Linuks hejt zbog problema o kojima sam plakao prosle godine. svestan sam da je u pitanju neki zao kombo komponenata/drajvera i prasine :LOL: Prokleti PC gremlini...

Last edited:
Ja hejtujem sve Windows OS-ove koji su izasli nakon Windows 7. Vazilo je i za Windows 10, a sad fala bogu vazi i za Windows 11 u jos vecoj meri, svi UI elementi Windows 10/11 UI elementi imaju daleko gori odziv od Windows 7 UI prozora, a sto je jos gore znaju da zabodu. Znaci imali su top resenje i "modernizacijom"(koja donosi 0 novih feature-a samo novi dizajn) su doveli do toga da se npr Settings ekran u nekim situacijama ucitava gore nego web site sa sporom internet konekcijom. Za taskbar i search koliko znaju da zabodu da ne pricam.

Naravno da ne smatram ovo kao licni napad. Ali nemam vremena za diskusiju. Naveo sam samo neke probleme i ima ih jos. Za vecinu je 100% utvrdjeno da je do OS-a i po servisu i po ljudima koji su imali pa resili ili jos uvek imaju iste probleme. Da ti sada objasnjavam proces pronalazenja uzroka za svaki problem pojedinacno stvarno nemam vremena.

Sam si napisao da posle svakog update-a moze da dodje do neke nekopatibilnosti. Desavalo mi se vise puta tako nesto. Naravno desavalo se da se neki problemi rese na taj nacin.

Eto ja sa W8 i W10 nikada nisam imao nikakve probleme a sa W11 imam. Eto mnogi su kukali na W10 a ja imam samo reci hvale. Jbg jednostavno nemam srece sta cu. Jedina uteha je sto stanje polako popravlja. Mozda jednog lepog dana i taj W11 proradi kako treba i kod mene.

Ne zalim se previse, sve su neki minor gripes i koristim w11 otkad se pojavio. Ali ne treba mi neki veci dokaz da nesto ne stima od same fluidnosti.

Neki ancient mini pc, prvi oni am4 cpuovi pre ryzena, ancient 256gb nvme ssd i jednako ancient 5:4 lcd monitor i win 10 ltsc ili kako god da se vec zove vs 7800x3d i gen 4 (mozda i 5 mrzi me da proverim) i lg oled na win 11. Win 10 masina na oko lagano bolje sljaka kad ne radi nesto zahtevno (kontate sta hocu da kazem). Da, znam da je poredjenje ogoljenog wina 10 sa x godina starom instalacijom na kojoj je instalirano x stvari ali slozicete se da sa takvom razlikom u hardveru ne bi smelo tako da bude.

Ne zalim se previse, sve su neki minor gripes i koristim w11 otkad se pojavio. Ali ne treba mi neki veci dokaz da nesto ne stima od same fluidnosti.

Neki ancient mini pc, prvi oni am4 cpuovi pre ryzena, ancient 256gb nvme ssd i jednako ancient 5:4 lcd monitor i win 10 ltsc ili kako god da se vec zove vs 7800x3d i gen 4 (mozda i 5 mrzi me da proverim) i lg oled na win 11. Win 10 masina na oko lagano bolje sljaka kad ne radi nesto zahtevno (kontate sta hocu da kazem). Da, znam da je poredjenje ogoljenog wina 10 sa x godina starom instalacijom na kojoj je instalirano x stvari ali slozicete se da sa takvom razlikom u hardveru ne bi smelo tako da bude.
Nije LTSC nista puno ogoljen. Jedino sto nema Windows Store i propratne aplikacije instalirane.

Gospode Bože, i EU će uskoro u svim svojim zemljama u državnim firmama zabraniti upotrebu Windowsa jer je špijunsko đubre (Nemačka i Francuska već jesu), za Office će sa Microsoft Copilot 365 App preći na fork OnlyOffice-a (preporuka za ovaj Office od mene za sve koji su prešli na Linux, mnogo je bolji od LibreOffice-a), a ovde neki još uvek brane Windows i Microsoft za koji se maltene od osnivanja zna da je zla firma...
AR704308-700x400.webp

Meni Win 10 radi super, reinstalirao sam ga samo jednom pre 3-4 godine i to jer sam uzeo novi sistemski disk pa je bilo neophodno.
Jednako mi je lagan i stress free kao i sedmica.

11-icu imam na poslovnom laptopu i responsivnost je nikakva ali mislim da je to do laptopa primarno tako da ne mogu da tvrdim ništa.

I posle sam ja "senzacioni". Mada je istina da oni ovo senzacionalistički izreklamirali na svom sajtu jer je nažalost danas takvo vreme. Ali da si malo detaljnije pogledao a i ja vam svedočim iz prve ruke, nema AI-a u OnlyOffice-u ali su uveli mogućnost ubacivanja AI-pluginova preko kojih možeš u njihov office ubaciti bilo koji AI chat koji posle služi za pomoć pri radu što je ok.

Za razliku od ove ok mogućnosti koja uopšte ne mora biti korišćena Microsoft je u svaki svoj program, pa čak i Notepad, ubacio svoj Copilot čime je svaka aplikacija postala mnogo zahtevnija.

Back
Top Bottom