gledao sam kućište sa zadnje strane, zato sam rekao desna. ali mislimo na istu stranu kućištamisliš leva i prednja? a neretko i gornja![]()
Koje je to kuciste? Imam neki matori komp sa intel 4790, pa sam kontao da sklepam u nesto minijaturno![]()
www.minisforum.com
Ma neko smece, msi od pre sto godina i tad je bila fazon 5k mozda![]()
MINISFORUM 795S7
The 790S7 is a content creator’s dream machine, powered by the AMD Ryzen™ 9 7940HX. With 16 cores and 32 threads, it delivers lightning-fast speeds up to 5.2GHz.www.minisforum.com
Ali ne prodaju ga nažalost bez MoD ploče i napajanja. Koja ti je ploča za taj Haswell?
Drugar zamenio za novije, pa dao meni ovo. Ni sam ne znam sta cu sa tim, kontao da sastavim za selo, pa neka stoji.
Vent je Arctic P14 Pro, a heatsink je neki 'specijalni' Minisforum-ov napravljen baš za njihove ploče. Originalno je bio 92mm vent ali uz 3d printani bracket se može postaviti i 120/140mm.koji je to Arctic kuler?
)

Grats! S uzhivanjem da igrash Rabi Ribi.Usled nenormalnog ludovanja sa cenama i svakojakih predviđanja hteo sam da osiguram mašinu, pa... po nekima, dok pc hardver ne ugine i bude zamenjen svakakvim servisima, za koju godinu. Zbog toga i jedan koliko toliko razuman refresh. Plus, novo kućište jer mi izduv na gore nikako nike odgovarao jer stoji na nosaču odmah ispod stola, so here you go...
Zaboravio sam da uslikam ploču (msi x870e tomahawk max wifi pz) i 2 ct200 thermaltake ventilatora jer su stigli kasnije...
Krajnji rezultat (bez cable menadžmenta)
View attachment 20161
PS: ako je neko raspoložen da preuzme stare komponente (i7 12700k, aorus elite ax z690(beše?), AORUS WATERFORCE X II 240, Sound Blaster AE-7, be quiet pure base 500dx, asus strix 1000w gold), može da se javi na pm
ići će i na oglase, ali me jako mrzi sad da pravim...