• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries Switch 2 PC Secret Level izbor za najbolju igru 2025. godine

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
5,199
GOTY 202555555.webp

Dobrodošli na peti Secret Level izbor za najbolju igru 2025. Godina iza nas je bila veoma plodna, pogotovo u indie segmentu, a ponovo je naša dužnost i privilegija da izaberemo najbolju!

Glasanje za najbolju igru

Za one koji su učestvovali ranije, pravila su uglavnom nepromenjena. Glasate za najviše osam igara iz 2025. godine po sledećem sistemu bodovanja:

1. 5 poena
2. 3 poena
3. 3 poena
4. 2 poena
5. 2 poena
6. 1 poen
7. 1 poen
8. 1 poen

Možete navesti i više igara kao honourable mentions, ali sve posle 8. mesta se neće bodovati. Ne morate popuniti svih osam mesta. U slučaju izjednačenja, tiebreaker će biti broj pojavljivanja na 1. mestu, zatim na 2., itd.

Spisak igara iz 2025. godine

Za bodovanje se kvalifikuju igre koje su prvi put izašle 2025. Dozvoljeni su rimejkovi, remasteri ili ekspanzije koji donose solidnu količinu novih sadržaja, unose značajne promene u gameplay-u, ili toliko unapređuju grafiku da se igra može smatrati skoro potpuno novim iskustvom. Ukoliko je igra do 2025. bila nedostupna na engleskom ili našem govornom području, takođe se kvalifikuje. Primeri:
✅ The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Final Fantasy Tactics - The Ivalice Chronicles, Dragon Quest I & II HD-2D Remake,
Umamusume: Pretty Derby

Nisu dozvoljene early access igre, grafički remasteri, reizdanja, kompilacije starih igara, portovi ili modovi. Primeri:
❌ Assetto Corsa EVO i Rally, Days Gone Remastered, Tomb Raider IV-VI Remastered, System Shock 2: 25th Anniversary Remaster

Ako postoji neka nedoumica, ili ako mislite da grešim u vezi neke od navedenih igara, možemo da se dogovorimo.

Bilo bi lepo da napišete zbog čega ste glasali za neku igru, kako bi možda motivisali ostale članove da je probaju. Poželjno je da ne glasate za ono što niste igrali, za vas su sledeća glasanja.

Glasanje za najiščekivaniju igru

Glasate za najviše pet igara koje bi trebalo da izađu do kraja ove godine po sledećem sistemu bodovanja:

1. 5 poena
2. 3 poena
3. 2 poena
4. 1 poen
5. 1 poen

Možete navesti i više igara kao honourable mentions, ali sve posle 5. mesta se neće bodovati.
Pravila oko reizdanja, rimejkova, remastera i ekspanzija su ista kao i u prethodnom glasanju, u izbor ulaze samo igre koje će biti prvi put izdate tokom ove godine.

Moguće je glasati i za igre koje nemaju tačno utvrđen datum ako verujete da će izaći do kraja godine, ali probajte da budete realni. Ukoliko je neka igra već izašla tokom ovog meseca, možete glasati i za nju.

Spisak igara za 2026. godinu

Kao i uvek, da bi motivisali članove da popune ovu kategoriju, ovo glasanje je obavezno da bi vaša lista za igru godine bila uvažena.

Glasanje za najveće razočarenje

Glasate za najviše tri igre ili dešavanja u gaming industriji koji su vas najviše razočarali tokom prethodne godine po sledećem sistemu bodovanja:

1. 3 poena
2. 2 poena
3. 1 poen

Ovo mogu biti igre koje nisu ispunile očekivanja, loši portovi, industrijski trendovi, itd.

Ovo glasanje nije obavezno.

Liste možete neograničeno editovati pre isteka roka, ali me za svaki slučaj tagujte da ne propustim.

Izbor se završava 1. februara u ponoć. Srećno!

Last edited:
Pa Silksong i to je to. GG gasi thread.

Igra generacije:

1. Hollow Knight : Silksong

Očekujem:

1. Truck Simulator 27
2. Resident Evil 9
3. Skong DLC

Najveće smeće :

1. Resident Evil 6

Last edited:
GOTY

1. Kingdom Come Deliverance 2
2. Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
3. The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
4. Battlefield 6
5. Hades 2
6. The First Berserker : Khazan

Najiscekivaije

1. Path of Exile 2
2. Crimson Desert
3. GTA 6

Razocarenja

1. Nestasica hardwarea zbog AI groznice.
2. Otkazivanje Perfect Dark Reboota
3. Masovni otkazi u industriji (Warner,MS i ostali)

Arc Raiders ništa, a? 🤔 U svakom slučaju, ima daleko više igrača od BF6, što dovoljno govori o kvalitetu. :cool:

GOTY

1. Death Stranding 2: On the Beach
2. Kingdom Come: Deliverance II
3. Clair Obscur: Expedition 33
4. Wanderstop
5. Ghost of Yōtei
6. Lumines Arise
7. Ball x Pit
8. Rift of the NecroDancer

Najiscekivanije

1. Resident Evil Requiem
2. Control Resonant
3. Pragmata
4. Crimson Desert
5. Saros

Razocaranja

1. Nestasica hardwarea zbog AI groznice
2. Neobjavljivanje Half Life 3

Last edited:
SL GOTY

1 Elden Ring Nightreign
From B ekipa pravi online igru od "otpadaka" sta moze da krene naopako?
nista izgleda:) opet su uspeli da naprave fenomenalnu igru i da pomere (svoje) granice

2 Hollow Knight Silksong
sve u vezi ove igre i van nje je neponovljiva senzacija
jedna od najboljih i najomiljenijih igara koje sam ikada igrao
pored svog ludila koje je pratilo....mislim da ce se o ovoj igri tek pricati u godinama koje slede
moram da pomenem i fenomenalan OST
*ali postoji i Elden /sry Hornet

3 Megabonk
indie smece, samo se pojavila igra i zarazila sve zivo...good vibes
meni posebno interesantna zbog developera tj spekulacija ko je on zapravo

4 Split Fiction
opet onaj ludak i njegova ekipa...igra je cisto zlato....nonstop zabava
preporuka svima

5 Deltarune
da, nije ovo za svakoga...ko zna u sta se upusta uzivace u svakoj sekundi
mislim da je nadmasila Undertale u svakom pogledu

nema bodova ne dam, al par igra vredne hmm paznje
Ninja Gaiden Ragebound - sve po retro propisima, nemam ni 1 zamerku, bolja 10 puta od shinobija smrc

Skate Story - meni je ova igra bila vajb, gameplay nebitan vise mi je bilo zanimljivo da prodjem kroz kreaciju koju su hteli da nam pokazu jelte

Peak - dosta mehanika iz jos manje poznatih (physics) igara...al taj proximity chat...uz dobro drustvo...priceless

Little Nightmare 3 - pa...nije sve tako crno, dajte joj sansu...al kad bude free lol

Ball x Pit - nova indie smece droga

Where Winds Meet - e ovo cudo treba doziveti, ne postoji zanr niti ocena niti merodavni kriterijum sta je ovo
overwhelming slop nije ni izbliza dobar opis posto su pomerili sve granice ludila
meni bilo zabavano u nekoliko navrata da joj se prepustim....za nauku...posto sam misljenja da je ovo buducnost gaming-a
ne uspesna i dugorocna ofc...ipak za alave corpo svi checkboxovi su tu

// najiscekivanije igre
Reanimal
Resident Evil 9
Pragmata
FIFA 2027
NBA 2k27
dosta je, iz glave....ne mogu gledam spisak poludecu

// pozitvno iznenadjenje godine
1 Team Cherry urusitelji gaming industrije
nisu povukli pogresan potez, ne da nije pogresan nego je za primer svakome, sa 0 bullshita i foliranja
plus su izbacili onakvu igru lol
2 Bilewater OST

// najvece razocaranje godine
1 Bilewater
2 xbox i dalje postoji:)

simpa mi baner btw (iako je effort bio insane kolko vidim:)) i fala sto si opet sklopio ovu goty zezalicu @s_hyperion

Last edited:
Poželjno je da ne glasate za ono što niste igrali
Ok brate, necu... valjda sam odigrao bar nesto iz 2025-te, moram da vidim 😅
Ako ne, imam 6 dana fore, da predjem novog Terminatora i jos par igra koje traju sat, dva, tako da ce biti za sta da se glasa 😄

Pa Silksong i to je to. GG gasi thread.
Da mi je znati sto svi toliko hvalite ovu igru, mene ne privlaci, ali zbog hype-a, moracu bar da je probam.

coe.png

5p - Clair Obscur: Expedition 33
3p - Hell is Us
3p - Shinobi: Art of Vengeance
2p - Silent Hill f

Najiscekivanije:

5p - Resident Evil Requiem
3p - Crimson Desert
2p - The Blood of Dawnwalker
1p - Wolverine
1p - Tomb Raider: Legacy of Atlantis

Razocarenja:

3p - Jebao ih RAM da ih jebao
2p - Igre poluproizvodi, krš optimizacija
1p - Otkazan PoP The Sands of Time Remake

Prošle godine sam odigrao čak 4 aktuelne igre. To se nije desilo, mislim, još od gusarskih dana 🥲

5p - Clair Obscur
3p - FC 26
3p - Awoved
2p - Lost Records : Bloom & Rage

Najiščekivanija igra - Forza Horizon 6. Vidim da je u Koreji oko 5500 dinara pa čak i razmišljam da opičim preorder :)
Na drugom mestu novi Tomb Raider.

GOTY 2025
1. KCD2
2. BF6
3. DS2
4. GoY
5. Mario Kart World

Najiščekivanije igre
1. Wolverine
2. Crimson Desert
3. Control Resonant
4. Forza Horizon 6
5. Saros

Najveće razočarenje
1. "Nivelacija" cena komponenata, RAM-a, SSD-ova, grafičkih kartica itd
2. Situacija oko Xbox-a, Gamepass cene
3. Mindseye

P.S. Neću da menjam listu jer sam se naknadno setio, ali honorary mention za Hell Let Loose Vietnam koji bi trebalo da izađe ove godine!

Last edited:
simpa mi baner btw (iako je effort bio insane kolko vidim:)) i fala sto si opet sklopio ovu goty zezalicu @s_hyperion

Slaba inspiracija ove godine, pa se išlo na sigurno. Bila je samo neka ideja podeljenih gaming svetova kao na Split Fiction boxartu, ali bi to već bilo previše truda, a nisam siguran ni da bi ispalo kako treba :D

Ako pobedi francuska ekspedicija znacu da si uzo pare.

Ja uzimam pare svakako 🫡
Btw, očekujem listu najiščekivanijih igara da bi glas bio regularan.

Last edited:

Najbolje igre u 2025. godini:​

1. mesto - Silent Hill f
Pored Silent Hill 2 (ne remake), najbolji Silent Hill. Pomalo rizican eksperiment, znam da sam bio veoma skeptican i spreman da se istovarim na igru na prvu naznaku necega sto mi se ne dopada, cak sam pauzirao igranje neko vreme nakon prvih 30-40 minuta igranja, ali onda sam nastavio i tesko je bilo stati. Pisao sam vise u temi o igri. Lepo izgleda igra, prica je odlicna, dopadaju mi se likovi u igri (pogotovo Hinako shadowstepper). Jedina mana je deo pred kraj kada me igra tera da se borim, ali ne smeta mi mnogo.

2. mesto - TurretGirls
Utukao sam skoro 70 sati u igru, nesto je kliknulo... sta cu. Zabavna igra za slusanje podcastova. Definitivno nije za svakoga, ali ako su vam okej rail shooteri sa TD elementima, a ne smeta vam gledati u anime guzice, fina je igra. Uskoro ce dodati photo mode i razne QoL promene, a u buducnosti mozemo ocekivati i novog lika.

3. mesto - Phantom Breaker: Battle Grounds (UE5 remake)
Beat 'em up iz 2013. godine, ali sada u UE5 engineu! Izgleda je 2025. bila poprilicno losa za mene cim moram da vadim ovakve bisere za trece mesto. No, obozavam Phantom Breaker. Prva igra u kojoj sam platio DLC, iako je u pitanju samo jedan novi lik (Makise Kurisu). Igra je slatka, zabavna, a i zarazna. Ima i multiplayer, pa mozda neko bude hteo da lomimo zajedno.

4. mesto - Blue Prince
Veoma zanimljiva igra sa kul idejama. Zagonetke umeju biti veoma interesantne, neretko mi se desavalo da pomislim "ti si genije" i uganem ruku samozadovoljavajuci se, ali igru koci jedno - to sto je jebeni roguelite. Random faktor prilikom odredjivanja soba koje cete postaviti jeste osnovna mehanika, ali ume izuzetno da frustrira. Nervira me kada sam uveren da znam resenje necega i zelim to da isprobam, ali mi igra ne dozvoljava jer nisam dobro bacio kockice.

5. Umamusume: Pretty Derby
U dva dana sam pukao 14 sati na igru, morao da je obrisem jer sam osetio da sam se opasno navukao. Trke animu konjodevojaka, naravno da je gacha i tezak kancer, ali bih igrao igru kada bih srao pare i imao kompletno sredjen zivot - cisto da ga unistim.

Najiscekivanije igre:​

1. Pony Island 2: Panda Circus
Prosli put sam se nadao da ce izaci 2025. godine, ali evo nas u 2026. nadam se da izlazi ove godine.

2. Fatal Frame 2: Crimson Butterfly REMAKE
Po meni najbolja Fatal Frame igra, jedva cekam da je ponovo igram (pod uslovom da ne bude raspad).

3. Control Resonant
Uzivao u prvom delu, nadam se da cu i u drugom.

4. Tropico 7
Volim Tropico igre, mislim da nisam igrao losu, nadam se da ce mi se dopasti sedmica.

5. Resident Evil Requiem
Nadam se da ce da nastave niz veoma dobrih RE igara koje smo dobili u poslednjih par godina.

Dodao bih i GTA6, kao i Path of Exile 2. Moze i Forza Horizon 6, petica mi je fino legla. Hell Let Loose: Vietnam se takodje ceka, ali ne bih da guram multiplayer igre u top 5.

Razocarenja:​

1. AI gluposti i uticaj na cenu hardvera
2. Otkazi u industriji
3. Silksong

Last edited:
Slabija godina igranja za mene, vise sam igrao igre iz 24e nego 25e, ali evo par naslova. Ako se setim jos necega, dodacu.

1. Hades 2
Iako identicna igra kao kec,gameplay loop je ostao odlican i posle nekog vremena uvukao. Morao sam na silu ostaviti, da ne utucem beskonacno sati.

2. Monster Hunter Wilds
MH uvek zanimljiv za mene, nisam stigao da igram koliko bih voleo, ali tu i tamo upalim. Dizajn stvorenja uvek izdominira u ovim igrama, ispao je slabili od prethodnog naslova, ali koliko malo igram, taj nedostatak na koji se svi zale nije uticao na mene.

3. Split Fiction
Jos jedan nastavak odlicne igre, i jos jedna slabija igra od originalnog dela. Sama ideja za pricu mi je bila sjajna od prve najave, gameplay je kul, likovi su ok, ali mi falilo nesto da mi bude wow. Privodimo kraju devojka i ja uskoro, pa cu vise o utiscima u temi. Svakako odlicna coop zezancija.

4. Mario Kart World
More of the same, uzeo sam switch 2 samo zbog ove igre, ali zivot se postarao da i ovde ne stignem da ulozim dovoljno vremena. Same kart igre su mi uvek strava, tako da nije nintendo omasio ni sa ovim.

5. Ninja Gaiden 4
Gaiden sam igrao demo na Gamescomu, svideo mi se. Fan sam serijala od NES dana, tako da ide neki glas i za ovo. Odigrace se ceo u nekom momentu.

6. The First Berserker: Khazan
Takodje jos jedan demo odigran i iako mi se svidela igra, malo me ugusio taj gas gde svaka druga igra mora da bude souls like.

Ono sto se ceka:

1. Diablo Lord Of Hatred
nema potrebe reci bilo sta ovde :D

2. Forza horizon 6
Skorasnji sam fan horizon igara, cetvrti deo je prva igra koju sam igrao iz serijala i bila mi je brutalna, pravi naslednik NFS igara za mene. Menjanje sezona, totalno ludilo po mapi i veliki izbor svega.
Peticu sam probao i nije mi se nesto dojmio setting, ali Japan verujem da ce biti kul sa sve pauzom koju sam napravio od petice, plus vracaju sistem sezona, tako da bice top.

3. Fable
Obozavao sam prvu igru i od najave ove cekam da pokazu nesto vise, nadam se da ce ispasti zabavno ludilo :D

4. No rest for the wicked
Jos jedna igra koja se ceka dugo vec, ne znam kada izlazi zapravo, posto stalno imaju te neke razne najave, ali eto, neka stoji tu da prizovemo full release :D
Nisam hteo da probam alfe i bete do sad. Sve ono sto sam cuo, deluje da ce biti prava igra za mene.

Od razocarenja, samo manjak vremena da se posvetim svim hobijima :D

Glasanje za najbolju igru 2025

1. 5 poena Clair Obscur: Expedition 33 * Because GOTY is GOTY :)
2. 3 poena Where Winds Meet * Odlična igra za MMO žanr trenutno nema mnogo content što se story tiče ali za 5 god biće top
3. 3 poena Digimon Story: Time Stranger * da nema Expedition 33 ovo igra bi bila moj GOTY ali i ovo je više nego što sam očekivao od Digi igre extra gameplay i priča
4. 2 poena Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 Dovoljno dobra ja sam uživao
5. 2 poena Raidou Remastered: The Mystery of the Soulless Army * nisam je previše igrao ali je zabavna za sad
6. 1 poen Tainted Grail: The Fall of Avalon * rekao bih da je super igra ali nisam mnogo igrao pa ne mogu da sudim priči ali na početku mi je bila dosta interesanta
7. 1 poen Trails in the Sky 1st Chapter * i ako nisam igrao osim tutorijala (jer čekam 2 deo a možda bude i treći)mega fan sam Trails igara pa mora da dobije bar bod
8. 1 poen Oblivion Remastered * Odlična zabava i dosadna priča tako da sam batalio igru na pola

Glasanje za najiščekivaniju igru 2026
1. 5 poena Persona 4 Revival ili Fable * u slulaju da P4R ne izađe ove godine
2. 3 poena Forza Horizon 6 *NORMALNO
3. 2 poena Trails in the Sky 2nd Chapter * Because its Trails
4. 1 poen Life is Strange: Reunion * Konačno da vidimo završetak za Max and Chloe
5. 1 poen Tomb Raider: Legacy of Atlantis * Ovo će biti dobro sigurno

Glasanje za najveće razočarenje
1. 3 poena BLEACH Rebirth of Souls * nisu se potrudili da igra bude zabavna gameplay je katastrofa sve ostalo je solidno ali najbitni deo je loš
2. 2 poena DECAPOLICE * Čekam da odlože za sl godinu
3. 1 poen Nivalis * Čekam da odlože za sl godinu

Last edited:
1. Hollow Knight Silksong afkors
2. Metroid Prime 4: Beyond
3. Wuchang: Fallen Feathers
4. Doom: The Dark Ages
5. Ninja Gaiden 4
6. Shinobi: Art of Vengeance
7. Split Fiction
8. Ninja Gaiden: Ragebound
Honorable mention Neon Inferno.

Da sam odigrao The First Berserker : Khazan, bio bi isto kotiran visoko.

Najiscekivanije

1. Phantom Blade Zero
2. GTA 6
3. Path of Exile 2

Update: Split Fiction je jako dobra co op igra
zavrsavam je sa drugarom, sad se setih
menjam mesto broj 7

Last edited:
Prosle godine sam odigrao bas dosta fenomenalnih igara ali na zalost ni jedna nije iz 2025-e. Tako da u ovoj kategoriji nemam za sta da glasam.

Najiscekivanije igre.
1. Forza Horizon 6
2. Grand Theft Auto VI
Mozda i jedina igra koju cu zapravo odigrati ove godine. Naime klinci pogotiovo cerka su me napali da kupim igru na izlasku. Toliko su dosadni da sam im obecao da cu kupiti. Backlog je ogroman nisam kupio igru na izlasku ne pamtim. Eto ako nista imacu jednu igru za koju mogu da glasam sledece godine.:)
3. Resident Evil Requiem
4. Front Mission 3 Remake
5. Titan Quest II

Najvece razocarenje.
Jes da sam se hardverski obezbedio za narednih nekoliko godina jos u novembru 2024 pa mene ne pogadja toliko. Ipak mi je ovo poskupljenje hardvera najvece razocarenje.

Back
Top Bottom