• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Remnant: From the Ashes & Remnant II

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
4,532
Igra koja je pre 4 godine bila sleeper hit danas dobija nastavak.

Ukratko, igra je iznenađujuće uspešan mix Third Person Shooter-a i Soulslike žanra u koju sam utukao brdo sati tokom 3-4 prelaska a posebno je dobra u co-opu.

Kec je već imao branching paths u priči i proceduralno generisane nivoe što je dodavalo replay value a u dvojci je sve to podignuto na viši nivo.
Naravno sve bi to bilo nebitno da core gameplay nije odličan i da bossevi nisu zanimljivi. :)

Sve u svemu velika preporuka sa moje strane.

Prvi deo sam odigrao a da nisam imao pojma o cemu se radi. Bila besplatna na plusu pa rekoh aj da probam sta je ovo. Nisam pipnuo nista drugo dok je nisam presao, strasna igra. Igrace se i drugi deo 100% jos ako je bolja od keca bice uzivancija.

Ni ja ne bih probao igru da je nisam dobio besplatno na Epic. Grunt, drugarica i ja smo kvalitetno paprili dok nismo preshli, a i nakon prelaska smo malo igrali.
Dvojka se sigurno uzima na nekom popustu.

Videh ovo na netu...

Remnant II Unreal Engine 5 + Nanite
4K @ MEDIUM, CPU bleji a 4090 zakucan na 100% uz 45fps-a

F13l4bVWIAAcIap

Bice na kraju DF u pravu, base konzole ce u Lumen+Nanite igrama da ciljaju na 1080p30, ne bi me cudilo mozda i sa upscale-om.

E jbg, nisam očekivao ovo, kec je bio fino optimizovan.

Nanite je ovde obavezan, nisu pravili LOD-ove za svaki 3D model.
No distant geo pop-up, ali zbog toga igra bas voli nize rezolucije [gde je jedini spas dobar upscale].

Bas me interesuje sta ce DF reci o ovome i kolika je ovo naznaka za buduce UE5 igre koje koriste i lumen i nanite [Immortals of Aveum za 4 nedelje].

edit - eve ga DF

edit2 - 720p, we meet again.

Last edited:
Toliko cekasmo UE5 i dobismo ovo

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Grafika čist prosek (tj. ni blizu onom što očekujem(o) od UE5), a 4090 u native 1440p na ultra gura u svega 70-ak fps-a. Jezivo.

Hardware requirements of the game are pretty extreme. In order to reach 60 FPS at 1080p with ultra settings you need a RTX 3070 Ti or Radeon RX 6800. RTX 4060 Ti is pretty close with 57 FPS. Got a 1440p monitor? Then you better have a fast graphics card. At least a RTX 3090 Ti, RTX 4080 or Radeon RX 7900 XT is required for 60 FPS at WQHD. 4K? You guessed right, not even the mighty RTX 4090 can reach 60 FPS. NVIDIA's fastest card only gets 45 FPS at 4K, the Radeon RX 7900 XTX is close behind with 44 FPS.
Now some good news: I am very happy to report that thanks to Unreal Engine 5, shader stuttering is a non-issue in Remnant II.

Last edited:
Back
Top Bottom