• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Steam Base Builder Fest

ljubomir

Krompir paprikaš
Co-founder
Reaction score
10,927
1674548290343.png

U duhu proslave Steam Festa jednog od meni omiljenih zanrova, zelim da poklonim ovde jednu igru iz kategorije. Uslov je, kao i obicno, da dobitnik posle par nedelja napise ovde posten review. Dolazi u izbor bilo koja igra sa festa u iznosu do 30EUR, na evropskom store-u. Moze i vise igara ukupne vrednosti do 30, ako se vise ljudi javi i dogovori.

PS. Admini, slobodno prebacite thread u flea market ako mislite da tamo pripada, nisam mogao da odlucim.

Last edited:
Ja vam preporuchujem Subnautica ako zhelite sami da se igrate, a Valheim ako imate drushtvo. Takodje preporuchujem Rimworld ako ste gaming savant.

Svaka čast, Ljubo!

Ovih dana baš gledam da se oprobam u ovom žanru uz Factorio... Da li je dobar za početnika? Koliko bi bio zanimljiv za review?
Factorio je odlicna igra, a ja bih dodao na listu preporuka i IXION.

A sto se tice drugog pitanja - svaka igra je zanimljiva za review, ne bih uopste razmisljao o tome. Uzmes sta ti se igra, pa nam posle javis utiske :). Ne postoji nikakva dublja agenda.

@Yuka Sakazaki Sto ne? Msm ne bi preporucio kevi, ili klincu od 4 godine, ali learning curve je lagan. Igrali smo par puta na poslu, pa ako su se kolege snasle, svako ce :D

Nemojte da igrate ixion za ovo, istvari moze sa cheatovima. Bas je igra bolesno nebalansirana.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Svaka čast, Ljubo!

Ovih dana baš gledam da se oprobam u ovom žanru uz Factorio... Da li je dobar za početnika? Koliko bi bio zanimljiv za review?
Igra je jako zarazna, ima odlican game loop. To je jedna od onih igara gde uvek imas nesto da radis i konstantno se upgradujes. Po meni je to vise automatization (factorio je maltene i stvorio taj zanr) igra nego sto je base building. Banished ili Farthest Frontier su po meni vise klasicne base builder igre, uz Cities:Skylines ili cak Planet zoo u kojima je manji akcenat na survival i veci na simulaciju i nivo detalja do kojih se moze ici.

A ja, inspirisan thread-om, tražio sam preporuke po Reddit-u i mnogi su preporučili sledeće igre koje učestvuju u ovom Steam fest-u:
  • Factorio (mada ga mnogi pljuju zbog povećanja cene koje sledi)
  • Against the Storm
  • Subnautica
  • Dyson Sphere Program
  • Oxygen Not Included
  • Satisfactory
  • Shapez
  • RimWorld
  • Dwarf Fortress
A preporučuje se da se proba i demo za SteamWorld Build, koji je dostupan samo tokom trajanja festa. Finalna igra izlazi tokom godine.

Neke od njih sam i kupio, kad sam već bio tu... 😂

Back
Top Bottom