• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC World of Warcraft

Nino_The_Slav

Member
Reaction score
23
World_of_Warcraft_logo.jpg

More info on the game coming soon, za sad ovo ispod.

Oke, the first of many! Zanima me kakvi su ustisci sa konkretno PvP u Shadowlands, a i mala pomoć oko dileme. Naravno, šta vam se sviđa, šta ne, da li su rešili "problem" tako što su vratili PvP gear, šta mislite o balansu klasa, Covenanta i možda predlozi nekih dobrih compova za arenu?

Eo da načnem, mislim da je svakako mnogo bolje što ponovo u Wowu postoji opcija da sami biramo PvP gear, da ga pošteno grajndujemo i da sebe krivimo što smo kupili pogrešan ring :D Upgrade sistem mislim da stvarno jeste dobar, produbljuje osećaj progresa koji je postojao pre u PvP (pre BfA, think Cata), jedino mislim da i dalje PvP gear daleko inferiorniji u odnosu na PvE i da se teže dobija, pogotovo ako ste malo nubić kao ja. Lakše je naći grupu koja će da te bustuje kroz Mythic+ nego kroz Rated PvP. Problem je što onda igrači koji bi da igraju isključivo PvP i dalje osećaju obavezu da rade PvE content. Svakako i moraju makar jedan dungeon da odrade da bi napredovali u Covenant kampanji. Dakle, čitao sam već po forumima predlog: da bi povratak ekskluzivnog PvP stat-a možda rešio taj problem, pa bi lepo PvP gear bio useless u PvE, a PvE bi bio daleko slabiji u PvP - i tako se ta dva ne bi mešala. Ne znam da li je ovo ikome sad što sam napisao imalo smisla, ali oke. Šta vi mislite?

Za balans klasa ću samo reći da su Boomkin i Retri hoštaplerski jak ovu ekspanziju, i da mislim da se desio, posle duže vremena u Wowu, zajeb sa Warrom, da ni jedan spec ne može da ponudi ništa zbog čega bi bio vredan za igranje u PvP, pogotovo arenu koju je War znao da dominira. Vidim da su neki buffovi underway, ali ne znam koliko će to promeniti situaciju. To sam stekao utisak malo što sam gledao AWC i komentare na drugim forumima. Što se klasa koje sam igrao tiče, mislim da su i DK i Hunt trenutno okej, skoro svi spekovi. Dobro, Blood je smeće za PvP, ali to je tako još od MoP.

E sad što se dilemice tiče, zanima me konkretno šta mislite o DK, prvenstevno Unholy, i koji bi 2v2 arena comp išao dobro uz njega. Ljudi pišu da je topla preporuka da se Frost igra u PvP, ali meni se Frost jebeno ne sviđa i hoću da furam Unholy sav content. Hteo sam prvo neko ludilo da izvedem sa 4 alta, ali sam počeo da radim i skontao da se to neće desiti, pa mi ostaje samo jedan main sa kojim mogu lepo sve. Dakle, neću Frost, hoću kusur. Druga stvar, sistem koji isto malo narušava uspešno odvajanje PvP i PvE su Covenanti, odnosno njihovi soulbindovi - ne mogu da se menjaju u sklopu jedne iste specijalizacije, osim ako ne blejite sve vreme u Sanctumu pa vam je taj tree dostupan. Pa mora da se uvek nešto žrtvuje od Conduita - nešto sigurno neće odgovarati i za PvP i za PvE, kod istog soulbinda. Kod Huntera sam lako rešio taj problem pa jedan spec igram PvE, a drugi PvP, i tako mi se i automatski promene Soulbindovi, ali i dalje, da sam hteo da igram isti Soulbind, ne bih mogao.

Oke, ovo je bio nerd rage sa moje strane, nadam se da će nego da se nadoveže ili makar da mi kaže kako puno kenjam :D

Last edited:
Pocheo sam da igram chim se igra pojavila u Evropi, ali me tamo kada se pojavio AQ smorila igra pa sam prestao. Kada se pojavio TBC vratio sam se u igru, i moram priznati da su to bili moji omiljeni WoW dani. Sve shto sam mrzeo u vanilla verziji je promenjeno, a dodato je toliko stvari da sam se osetjao kao da igram drugu igru. U vanilla sam bio Warrior, ali od TBC sam Warlock.

Obozhavao sam Kharazan, Gruul's Lair i Magtheridon's Lair... onako, ali radilo se da se opreme neki drugari. Serpentshrine Cavern nisam vizuelno gotivio, ali su mi boss-ovi bili kul. Na lady Vashj sam bio na Strider duty, shto mi je bilo kul. The Eye sam najvishe voleo, ali me je i najvishe trigerovao jer smo imali nesposobnog tenka koji je konstantno umirao na Al'ar. Battle for Mount Hyjal mi je bio zabavan raid iz nekog razloga, mogutje jer je prijalo mojem oku.

PVP me nikada nije preterano zanimao, ali world PVP vala jeste. Ortak je bio Undead Rogue a ja Undead Warlock, pa smo zajedno leteli na zmajevima i trazhili gnomove. Najvishe smo voleli zlostavljati gnomove, samo mrtav gnom je dobar gnom! Povremeno smo igrali arenu, ali je dogovor bio da ne shvatamo to ozbiljno, vetj da se kliberimo samo.

Kasnije me smorio WoW, pa nisam igrao Black Temple ni Sunwell Plateau. Posle nekog vremena sam se vratio u WotLK iz sprdnje (pogotovo jer sam napravio gnom warlocka koji se zove BEBAN). No, svideo mi se WotLK, pa sam ostao jebeni gnom. Obozhavao sam svet u WotLK. Bio je velik, s mnoshtvom detalja, lepim biomima, ali sam mrzeo Death Knights. Moj stari TBC drugar Rogue je postao alliance zbog mene, ali je igrao DK. Setjam se da smo chesto duelovali kako bih ja uvezhbao ubijanje DK-ova, shto nije bilo najlakshe. Potrebno je dobro koristiti long cooldown abilities, racials i trinkets kako bi Warlock ubio dobrog DK, ali je definitivno bilo mogutje. Shto se raidova tiche, radio sam sve, ali se najbolje setjam Ulduara i Naxxramasa (Undying titula!) Setjam se i raid leadera koji je urlao "If Beban can move out of fire on 5 FPS, ALL OF YOU CAN!" :D

u WotLK sam otkrio svoju motj gospodarenja na AH. Pravio sam MORE golda, prodavao za prave pare i kupovao shta god sam hteo u igri. Drugarima sam kupovao skupa sranja i chastio random likove na trade chat. Imao sam na friend list par Kineza koji su mi prodavali Titanium ore u ogromnim kolichinama za male pare. Dakle, kupim Titanium ore za 30000 gold, sve to prospectujem, napravim najbitnije dragulje i sve stavim na AH, dignem 50-60k gold od toga, i samo vrtim pare u krug, a uvek sam u plusu. Ko god je pokushao da me undercut-uje, zajebao se, jer ja uvek mogu za nizhe da prodajem, a nije mi bilo ni frka unishtiti ekonomiju da dokazhem da drugi koji rade s gemovima moraju da me ostave na miru. Bilo je i momenata kada bih samo kupovao sve ispod svoje cene i stavljao natrag za svoju cenu. Jedini je problem bilo to shto mi se igra pretvorila u sedenje na AH, ali ja sam uzhivao u tome. Nishta bolje od kada vidish druge ljude koji rade s gemovima kako pishu na trade "Fuck off Beban".

U WotLK smo Nick i ja chesto zajedno farmovali rude i ubijali sve shto se pomera, a voleo sam i duele protiv njega, pogotovo jer ni jednom nije uspeo da me dobije. :D

Nastavio sam malo Cataclysm, ali me nakon 3-4 meseca smorilo, i tada sam prestao da igram WoW for good. Danas me niko ne bi naterao ponovo da igram tu igru, naigrao sam se za ceo zhivot.

Shto se tiche tvog pitanja u vezi DK, pojma nemam kakvi su sada, ali znam kakvi su bili kada su se pojavili, i sve shto imam retji u vezi toga je: fuck that noise!

ja gotivim leaderboardse, pogotovo u blizz igrama...barem top 20/30
posto uvek ima ta nekolicina psihopata koja kombinuje tezak nolife, organizovanu pomoc drugara, kao i igranje na ivici bana
ja to ne mogu da pobedim

ali posledice leadboards senzacije su maltene uvek iste...tj kada se zavrsi san vise ne mozes da pogledas igru:)
od d3 leaderboards se i dalje "oporavljam"
a WoW...oh taj wow....wow classic divljavstvo ne da me je oteralo od sekte, nego svesno izbegavam vec dugo vremena bilo sta online tj sto podseca na ranking tj epenis tj grind

sve je lepo kad si okruzen drugarima...ali kad ostanes sam...noci su duge....jednom kad probas lepo je...onda upoznas slicne ljude...pa onda krece kriminal sa shady exploitovima....prijateljstva prestaju...al vise nisu ni bitna...samo rankings....i onda overdose smrc
alt f4 shift delete....ceka se nova expanzija ili sezona.....pravicemo se da nista nije bilo:)

Last edited:
Ja sam imao high warlord rank u WoW vanilli... brate mili zadnja dva ranka kakva je je to agonija bila znaci krv suze i znoj :D
Neverovatno mi je da si bash toliko nolifer bio :D Ortak se patio s time, nekih 3 meseca je igrao na foru 18-20+ sati se igra na dan, ostalo spavanje. Na kraju kada je trebalo da dobije High Warlord, izadje patch koji uklanja rankove.

Neverovatno mi je da si bash toliko nolifer bio :D Ortak se patio s time, nekih 3 meseca je igrao na foru 18-20+ sati se igra na dan, ostalo spavanje. Na kraju kada je trebalo da dobije High Warlord, izadje patch koji uklanja rankove.
Jesam taj period wow vanile pogotovo. Zadnja 3 ranka su bas bili tezak no life grind, doduse imao sam premade tim sa sobom pa smo pobedjivali 90% partija ali uprkos tome moralo je bas dosta da se grinda.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Jesam taj period wow vanile pogotovo. Zadnja 3 ranka su bas bili tezak no life grind, doduse imao sam premade tim sa sobom pa smo pobedjivali 90% partija ali uprkos tome moralo je bas dosta da se grinda.

Pa da, bez premade si mogao da sanjash o high ranks, ako se dobro setjam. Samo nisam siguran shta je bilo najpopularnije za budzhenje ranka AV ili WSG.

Pa da, bez premade si mogao da sanjash o high ranks, ako se dobro setjam. Samo nisam siguran shta je bilo najpopularnije za budzhenje ranka AV ili WSG.
AV je bio za solo rank do 10 ili 11og posle toga samo WSG i AB jednostavno mnogo vise poena se dobijalo za kraci vremenski period, jebeni AV je znao da se oduzi i po 3h po partiji haha.

moram da dodam za wow nesto lol
ide u spoiler iz postovanja prema diablu;)

ti vanilia rankovi su nesto najzebanije sto sam iskusio u igrama sa ranked sistemom....alal veru blizzu za to....neponovljivo nenormalno
sistem je u sustini jako jednostavan i brutalan prema igracima bez premca

ovde nije borba protiv igre, 12-18h grind sessioni svaki dan koji traju mesec dva su samo neminovnost...ne garantuju! nista a kamoli rank 11 ili rank 12
ovde je borba protiv ostalih ljudi slicni vama...cilj postavljaju sami igraci

ne postoji unapred odredjeni capovi za prelazak na sledeci rank

igraci (spojeni u battle grupe, koje su dugo bile tajna vanilla related) akumiliraju honor poene
svaki igrac ima neki rank i samo za taj rank akumulira honor zajedno sa ostalima iz istog ranka
odredjen % bottom tj top ce biti demotovan tj promotovan dalje
u zavisnosti od ranka i % za demote/promote ce biti veci tj manji

npr u wow classicu je bila zesca pomama, pomocu (pvp) addonova mogla je da se prati statistika (sa preko 300k unique igraca)
ja sam cucao na rank 10 u tom momentu a ortak 2 nedelje ostaje na ranku 7
inspectujem njegov honor detaljno i provalim da on mora da napravi isto/vise honora kao i ja za sledeci rank?!
zato sto je milijardu ljudi zabolo na tom ranku....mnogo igraca mnogo honora akumilira sto znaci on mora jos vise...nego inace:)

inace rank 8 & 9 su svima uvek bili osvezenje...posto ljudi uglavnom quituju pre toga....a od ranka 10 krece u sustini prava igra

najteze je sacuvati rank 11 i ubosti pravi momenat za rank 12...posto to moze da potraje nedeljama:/
bas zbog tih zadnjih par rankova, ljudi su prinudjeni da rade zajedno
uvek postoji neka 2 grupa ljudi, ili nekad davno solo likovi, koji se bave istim problemom:) i jedni drugima pravimo pakao...zato sto dizemo promote zahtevnost nenormalno

zato i mora! da se igra mnogo ali mnogo nista ne znaci
mora da se pobedjuje, ali ni to nije dobro ako nije u odredjenom vremenskom periodu
AV 7-8 mina pozeljno...duzi queue, igra se samo nocu...poslastica za (30 man) premade raidove
WSG 3-4 mina max....generise ubedljivo najvise honora, lak za kontrolu queuea i igru
problem WSG je kada se naleti na ekipu slicnoj vasoj, ali to se provali odmah i samo se izleti na livadu sa par ZAG ZOG ally2horde vice versa recenica se dogovorimo na brzaka ko predaje partiju...i tako u krug

plus sve ovo nije leech friendly, znaci mora igrac da zna da klikce;)
pa tehnikalije...set raznih addonova, koji pomazu oko queuea koji mora da se radi maneulno na 3, 4 sad!
neko ko je sposoban da jako brzo pretrazuje novo otvorene partije i donese pravu odluku gde da uletimo
sposobni premadovi mogu da ukradu cak i 1 minut lol, tako sto maznu novo otvorenu partiju od neke druge premade grupe
onda ide nekad ventrilo/team speak, sada discord...ogranizacija na brzaka...posto nisu uvek isti ljudi u igri
naravno lider grupe bira 1 od 3 taktike, svi znamo svoj posao i jbg....u wow honor rudnik sta cemo jadni napaljeni cobani

ja sam rogue ofc, u AV sam imao 3-4 taska maximum u prvih 3 minuta igre posle toga il chatujem il chatujem haha posto mi muka bilo vise od ubijanja
u WSG cak nisam ni ubijao...samo izletim da smaram magove/huntere il da posklanjam toteme da ne smaraju bezveze naseg flag carriera

e a kada se ispune svi pomenuti uslovi...moze da se prica o ranku 12
i da pricaju o tome, posto ne mozemo svi, a ni ne zna se tacan % ali svakako je rec o max 3-4 igraca (sa realma recimo, mada ni to nije uvek 100%)
ista ta ekipa sa kojom igrate vec par meseci, svaki dan svaki sat....donosi odluku ko ide rank 12
onda se pretpostavlja koliko honora ti igraci moraju da naprave i fino "steluje"
oni napreduju, ostali stalno menjaju grupe dok im pomazu i vode racuna da ih ne prestignu
nema tu mnogo mozganja.....il je tako il neces biti deo te grupe i u mogucnosti da generises dovoljno honora...svima je to jasno
ostali moraju da igraju besomucno i dalje da odrzavaju visok honor u svojim bracketima
a rank 12 ppl kad zavrse...ceka ih ista sudbina ko nas...a to tada se svi vec mrzimo/respektujemo dovoljno da necemo da izdamo cilj...jer u pitanju je WoW cast!!:)

ja nisam izdrzao:) a mislio sam da cu pokoriti i taj wow izazov
znao sam da necu biti u prvih 10ak odabranih, 5 ljudi je vodilo taj cirkus pa onda sweet talkeri slihtare drugari etc
dva (prva rank 12) reseta sam ispratio, 6 ljudi je postalo rank 12, 5 iz nase grupe a 6 je bio sa nama do ranka 11 pa je muvao nesto sa xrealmovima
i jednu partiju nisam uleteo na vreme...i onda sam krenuo da racunam koliko honora sam izgubio po minutu, kolko cu morati da nadoknadim....a sta ako propustim jos neku vec sam ispao iz "slack bonusa", gledam svoj bracket ko mi preti...nerviram se nemam kontrolu nad svime....racunam....
a onda nesto necuveno za mene! stisno sam alt f4:) uninstall internet format sve...kolko mi se smucilo...nikad vise /spit

isto tako je bilo i za vanillu, uz jednu drasticnu razliku

pored toga sto ljudi tada nisu baratali tako preciznim informacijama i dalje su se slicno ogranizovali
ali tada su realmovi bili drugacije organizovani po grupama i bila je mnogo manja kolicina igraca u tom "honor poll-u"
samim tim i honor kills su imali nekog smisla kao i duge partije...generalno malo opustenija atmosfera ako to uopste moze da se kaze
secam se 2 lika iz vanile, koji su solo odradili rank 12, naravno da su igrali 24h AV

wow classic haos opsti, pala igra u ruke psihopatama, nema tajni sve je maximalno optimizovano
realmovi su veci 10 puta 100 puta ne znam ni ja, pa su to xrealmovali gg, a sve to u ko zna kakvim battle grupama
sve na gomili aaaaaaa

sto je prilicno smesno, jer je vanila imala neuporedivo veci broj igraca i lakse je moglo da se dise

wow zivot jednog rank 12 wannabe igraca
a cak je i to samo (god bless) zaboravljeni delic ludila zvanog wow:)

Last edited by a moderator:
Gile me navukao na WoW kada sam prvi put video vanilu kod njega, a ovaj klip ispod me je navukao da krenem na brutalan grind ka rank 14:

Stigao sam do rank 13 pre nego što je ukinut taj PvP sistem.

Sećam se da sam kosio sve pred sobom sa pocket healerima, i naravno Aškandijem (2h-mač od 40-man BWL poslednjeg bossa)

Grind je bio apsolutno brutalan. Ali i zabavan.

a ovaj klip ispod me je navukao da krenem na brutalan grind ka rank 14
@Undenis je bio rank 14, ali ne mogu da se setim koju klasu je igrao. Kapiram da je bio prljavi lopov. >:3
Setjam se da sam te uspeo dobiti u duelu jer si imao najbolji internet na svetu (tada nisi bio neshto visok rank, a nisi furao ni Ashkandi vetj Destiny).

Back
Top Bottom