• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Omiljena tastatura?

Vampir

Well-known member
Reaction score
143
Promenio sam puno razlicitih tastatura i jos nemogu da nadjem neku koja je pogodna za programiranje.
Mehanicke su glasne, one membranske su bezveze, nova tastatura na macbook-u je krs nevidjen. Jedina tastatura koja mi je bas legla je od onog starot IBM/Lenovo modela thinkpada, evo slike:

61pa23oMVkL._AC_SL1000_.jpg

Zasto nema da se kupi ovakva externa tastatura nije mi jasno.
Ima neka bezicna lenovo tastatura ali ona ima neke niske tipke.

51VjIyl5e1L._AC_SL1000_.jpg

Sta koristite vi?

Navikao sam se na split ortolinearni layout tako da mi je trenutni favorit Ergodox

Promenio sam puno razlicitih tastatura i jos nemogu da nadjem neku koja je pogodna za programiranje.
Mehanicke su glasne, one membranske su bezveze, nova tastatura na macbook-u je krs nevidjen. Jedina tastatura koja mi je bas legla je od onog starot IBM/Lenovo modela thinkpada, evo slike:

61pa23oMVkL._AC_SL1000_.jpg

Zasto nema da se kupi ovakva externa tastatura nije mi jasno.
Ima neka bezicna lenovo tastatura ali ona ima neke niske tipke.

51VjIyl5e1L._AC_SL1000_.jpg

Sta koristite vi?
Na Lenovo eksternoj tastaturi nisu "neke" niske tipke vec takve tipke sada furaju na laptopima (zbog debljine jbg). Nije losa tastatura ali daleko je to iza starog Thinkpada. Takodje, novi MacBook ima stare tipke koje su daleko bolje od onih butterfly sranja, Apple eksterne tastature su smijurija, tako da tu nemas sta traziti.

Koristio sam dugo Das Keyboard Ultimate ali je em gromada, magnet za prasinu + ima onu kablusinu koju je tesko obuzdati i izgleda odvratno kako god da je sakrijem. Spakovao sam je (mozda i prodam nekad) i kupio Logitech Master Keys + Logitech Master MX3 zbog lakseg koristenja na vise uredjaja. Dugmici nisu idealni ali su daleko bolji nego sto sam mislio, tranzicija mi je bila bas laka. Ne patim vise od jurnjave za idealom ali ipak mora biti nesto da mogu sastaviti 8h bez da se nerviram :D

Radije bih na tvom mjestu sads jurio neke kineske jeftine mehanicke alternative. Vjerujem da drugi ovde imaju daleko vise iskustva da ti pomognu.

P.S. Kad vidim ovako crammed up tipke sa strijelicama zajedno sa PgUp i PgDn ubio bih nekog :D Tu treba da bude brisani prostor oko strijelica i nista drugo.

MX Keys, meni je fenomenalna.
Pre nje omiljena tastatura mi je bila Logitech Ultrax premium, ali nje odavno nema u prodaji.

Logitech Media Keyboard 600 :)
I posle 12 godina radi kao prvog dana. Preživela udaranje, padanje sa stola i svašta još.
Par puta sam se ložio da uzmem mehaničku ali ne daje mi se 100€ za tastaturu kad ova od 10€ radi pos'o.

Ja bih voleo da se dokopam pravih alps switch-eva.
Ovo tajvansko klonersko retro cudo koje povremeno koristim ima KPT klon switcheve koji su i sami derviat alps-a i opet je osecaj kucanja bolji nego na 60-70% ovih modernih fensi mx tastatura.

G15 u srcu :D Trenutno blue switch gamesir gk300

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

Koristio sam dugo Das Keyboard Ultimate ali je em gromada, magnet za prasinu + ima onu kablusinu koju je tesko obuzdati i izgleda odvratno kako god da je sakrijem. Spakovao sam je (mozda i prodam nekad) i kupio Logitech Master Keys + Logitech Master MX3 zbog lakseg koristenja na vise uredjaja.

Kako si samo mogao?

Kako si samo mogao?

Jedan set tastatura+mish na tri uredjaja je meni bio dovoljan razlog da se ne jebem sa kvm switchem ili ne daj boze dvije tastature :D Za rad ovaj setup mi je sasvim dovoljan a mislio sam da necu moci zivjeti bez mehanike. Valjda lagano zalazim u poznije godine.

Back
Top Bottom