Završim sinoć Builders Cup... i to je to? Sve čekam da mi otvori sledeće poglavlje, ali ništa sem onih Featured kupova što mi deluje da je vremenski ograničeno. Izgleda da su se ugledali na rivala iz plavog tabora pa izbacili igru sa bednom karijerom (ipak ne tako bednom kao u GT7) pa onda dodaju trke da se stvori utisak kako su požrtvovani i konstantno rade na igri...
Nisam pošteno provozao supercar, hypercar nisam uopšte, jedva jedan kup sa trkačkim automobilom, nema endurance trka... Sećam se u FM7 sam imao okruglo 100 sati dok sam sve kupove odvozao, ovde jedva 30ak...
Ali ovo malo što ima mi se sviđa kako je odrađeno. Trening dobro dođe da se naviknem na stazu i auto, da ne moram tokom trke da lutam kao magare u magli i mozgam gde treba da zakočim. Super mi je što je sve u vidu kupova pa bar pošteno da provozam auto, a ne da svaku trku menjam. Nešto duže trke su uvek plus jer ne moram da divljam i nasilnički da vozim da bih za dva kruga sve pretekao.
AI ili služi za preticanje ili prvi odjezdi kao da je Maks Ferštapen... Interesantno mi je da s vremena na vreme naprave grešku pa slete sa staze, nije kao da voze po šinama. Ali ipak nije kao u Grid Legends gde se stalno neko prevrće ili zakucava u zid. Po kiši su dosta sporiji, ali to sam primetio u skoro svim vožnjama da ne znaju da potrefe AI po kiši, ili bude prebrz ili prespor.
Kad smo već kod kiše - kao i u većini modernih vožnji, preteruju sa kišom i noćnim trkaka... i noćnim trkama po kiši.
Bar za sad nema jebenih džipova, kamiona, bagija i ostalih gluposti što su nabacali u FM7 zbog Horizona.
Vidim da se raja bunila zbog načina na koji se otključavaju delovi i budži auto i to će da menjaju, no meni se i ovaj sistem svideo. Kako idem kroz kup sve više delova otključavam i onda u zadnjoj trci uglavnom bude sve otključano.
Nije loš izbor staza, mada smara što ima dosta trka na skraćenim verzijama. Valjda hoće da izgleda kao da u igri ima više staza. Monca i još neke legendarne staze nisu tu što bogohulno. No, opet ima i staza koje se ne viđaju baš često tipa Mugello i Kyalami. Ona nova izmišljena staza Hakone je super, jedina retkih staza gde su noćne trke prihvatljive