• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Forza Motorsport

I ja sam se bio iznenadio kad sam prvi put vozio po kiši, nije bilo nikakve osetnije razlike u odnosu na vožnju po suvom.

Ako ste igrali fm6/7 setite se kako se auto ponasao kada se naidje na lokvu sa vodom. Pri velikim brzinama bas se osetio rumble i obavezno korekcija joypadom inace se ispada sa staze. Ovde toga nigde nema.

Odigrao sam 3-4 duže sesije i igra je OK ali ne uspevam da je volim iako se trudim.

Kampanja mi je jako dosadna i deluje da je znatno sporija nego što zapravo jeste.
Fizika je onako, nemam šta mnogo da zamerim ali nema tu finesu kao Gran Turismo da te ubedi da je igra realnija nego što jeste.

Ovaj upgrade sistem sa skupljanjem XP-a za svaki auto je odlična ideja ali loša egezekucija. Ne kapiram zašto za svaki auto moram da identičnim redosledom otključavam delove, valjda je gušt tuninga da ideš redosledom kojim hoćeš sa resursima koje imaš. OK je da možda nemaš totalnu slobodu odakle ćeš da kreneš ali smara ovako totalno linearno.

Mislim da će pasti još jedna oproštajna sesija i to je to. :)

Slicno kao i kod mene samo cu ja da zavrsim sp kampanju do kraja zato sto sam je zavrsio na svakoj Forzi do sada pa eto da ne prekidam tradiciju i brisem igru sa harda.

FM mi je baš po volji, fizika bar. vozim svaki dan po par trka online i potaman mi je za razliku od gt7 gde interfejs izgleda kao neka android igra, online se plaća + moram uvek da se rvem sa kolima koja god da je klasa.

meni je pre igra znala da obori fps i krene da štuca, ali r estart reši stvar. sada su izgleda podigli zahtevnost i radi 40% lošije. o kaznama da ne pričam, gde se lik sjuri i odalami me, a meni da kaznu.

Završim sinoć Builders Cup... i to je to? Sve čekam da mi otvori sledeće poglavlje, ali ništa sem onih Featured kupova što mi deluje da je vremenski ograničeno. Izgleda da su se ugledali na rivala iz plavog tabora pa izbacili igru sa bednom karijerom (ipak ne tako bednom kao u GT7) pa onda dodaju trke da se stvori utisak kako su požrtvovani i konstantno rade na igri...
Nisam pošteno provozao supercar, hypercar nisam uopšte, jedva jedan kup sa trkačkim automobilom, nema endurance trka... Sećam se u FM7 sam imao okruglo 100 sati dok sam sve kupove odvozao, ovde jedva 30ak...

Ali ovo malo što ima mi se sviđa kako je odrađeno. Trening dobro dođe da se naviknem na stazu i auto, da ne moram tokom trke da lutam kao magare u magli i mozgam gde treba da zakočim. Super mi je što je sve u vidu kupova pa bar pošteno da provozam auto, a ne da svaku trku menjam. Nešto duže trke su uvek plus jer ne moram da divljam i nasilnički da vozim da bih za dva kruga sve pretekao.
AI ili služi za preticanje ili prvi odjezdi kao da je Maks Ferštapen... Interesantno mi je da s vremena na vreme naprave grešku pa slete sa staze, nije kao da voze po šinama. Ali ipak nije kao u Grid Legends gde se stalno neko prevrće ili zakucava u zid. Po kiši su dosta sporiji, ali to sam primetio u skoro svim vožnjama da ne znaju da potrefe AI po kiši, ili bude prebrz ili prespor.
Kad smo već kod kiše - kao i u većini modernih vožnji, preteruju sa kišom i noćnim trkaka... i noćnim trkama po kiši.
Bar za sad nema jebenih džipova, kamiona, bagija i ostalih gluposti što su nabacali u FM7 zbog Horizona.
Vidim da se raja bunila zbog načina na koji se otključavaju delovi i budži auto i to će da menjaju, no meni se i ovaj sistem svideo. Kako idem kroz kup sve više delova otključavam i onda u zadnjoj trci uglavnom bude sve otključano.

Nije loš izbor staza, mada smara što ima dosta trka na skraćenim verzijama. Valjda hoće da izgleda kao da u igri ima više staza. Monca i još neke legendarne staze nisu tu što bogohulno. No, opet ima i staza koje se ne viđaju baš često tipa Mugello i Kyalami. Ona nova izmišljena staza Hakone je super, jedina retkih staza gde su noćne trke prihvatljive :)

i online smara što je noć previše česta, kiša kako kad. i šteta što kada rotiraju staze ne menjaju vreme, jer ako je recimo Hakone uvek je noć ili kiša na nirburgringu. a kada se igra online smara levelovanje vozila i onda nema isprobavanja

Završim sinoć Builders Cup... i to je to? Sve čekam da mi otvori sledeće poglavlje, ali ništa sem onih Featured kupova što mi deluje da je vremenski ograničeno. Izgleda da su se ugledali na rivala iz plavog tabora pa izbacili igru sa bednom karijerom (ipak ne tako bednom kao u GT7) pa onda dodaju trke da se stvori utisak kako su požrtvovani i konstantno rade na igri...
Nisam pošteno provozao supercar, hypercar nisam uopšte, jedva jedan kup sa trkačkim automobilom, nema endurance trka... Sećam se u FM7 sam imao okruglo 100 sati dok sam sve kupove odvozao, ovde jedva 30ak...

Ali ovo malo što ima mi se sviđa kako je odrađeno. Trening dobro dođe da se naviknem na stazu i auto, da ne moram tokom trke da lutam kao magare u magli i mozgam gde treba da zakočim. Super mi je što je sve u vidu kupova pa bar pošteno da provozam auto, a ne da svaku trku menjam. Nešto duže trke su uvek plus jer ne moram da divljam i nasilnički da vozim da bih za dva kruga sve pretekao.
AI ili služi za preticanje ili prvi odjezdi kao da je Maks Ferštapen... Interesantno mi je da s vremena na vreme naprave grešku pa slete sa staze, nije kao da voze po šinama. Ali ipak nije kao u Grid Legends gde se stalno neko prevrće ili zakucava u zid. Po kiši su dosta sporiji, ali to sam primetio u skoro svim vožnjama da ne znaju da potrefe AI po kiši, ili bude prebrz ili prespor.
Kad smo već kod kiše - kao i u većini modernih vožnji, preteruju sa kišom i noćnim trkaka... i noćnim trkama po kiši.
Bar za sad nema jebenih džipova, kamiona, bagija i ostalih gluposti što su nabacali u FM7 zbog Horizona.
Vidim da se raja bunila zbog načina na koji se otključavaju delovi i budži auto i to će da menjaju, no meni se i ovaj sistem svideo. Kako idem kroz kup sve više delova otključavam i onda u zadnjoj trci uglavnom bude sve otključano.

Nije loš izbor staza, mada smara što ima dosta trka na skraćenim verzijama. Valjda hoće da izgleda kao da u igri ima više staza. Monca i još neke legendarne staze nisu tu što bogohulno. No, opet ima i staza koje se ne viđaju baš često tipa Mugello i Kyalami. Ona nova izmišljena staza Hakone je super, jedina retkih staza gde su noćne trke prihvatljive :)
GT7 kampanja bedna? Naspram FM8, kampanja i prezentacija u GT7 su 10 svetlosnih godina ispred Forze. Forza kao da je sklepana na svakom cosku, od ruznih sterilnih menija, apsurdnih opcija da se olaksa gameplay, manjak staza, zvuk sudara koji je apsolutno isti za svaki auto....mogu do sutra da ne ulazim sada jos i u muziku (koju forza ni nema), a kamoli grafiku i fiziku.

Obe igre sam prelazio, Forza 8 ako bi joj dao neki kratak opis bio bi: "barebones as fuck, from the ground up my ass" :ROFLMAO:

Pa, meni više deluje da je GT7 kampanja sklepana s obzirom da konstantno ideš iz menija u meni da bi odvezao trku od dva kruga nasilnog probijanja do vrha. Sve je razbacano i bez strukture.
U FM bar imaš taj kontinuitet gde kreneš kup i držiš se toga 4-6 trka.

Bedne su obe kampanje, i obe igre izbačene nedovršene po principu release now, fix later. Ali mi FM ipak ima bolju strukturu.

Last edited:

Juce sam imao ovu situaciju bas.

Evo par screenova, jako lepo izgleda igra, kompresija malo ubija, ali ok.
Igram malo vise ovih dana, neki vremenski uslovi izgledaju bas sjajno. Steta sto nisu dali duze slajdere da se otpanje :D

2

2

2

2

2

vidim pominje se forza u nekim temama, pa me zanima vozi li neko. ono voleo bih da se malo odmerim sa domaćim vozačima

Back
Top Bottom