• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Steam Family Sharing

TwiSteR

PCMR
Reaction score
4,482
Da imamo i ovu temu gde ćemo se dogovarati oko share-ovanja igara/naloga na Steam-u. Evo, trenutno nas je par zainteresovanih za share-ovanje Wukong-a, pa ćemo krenuti od te igre. Ni ja do sad nisam ovo radio, pa ne znam kakav je tačno postupak, ali da se mi prvo organizujemo za share, pa ćemo u hodu da vidimo šta treba da se radi, kako bi svi zainteresovani uživali u novim igrama za malo para. So, let's go. :cool:

Steam Family Sharing

Last edited:
Cek nije Maksa napisao da ne radi to, ne da se Gaben tako lako zajebati :D
u teoriji, možeš da daš svoje steam kredencijale "nosiocu" familije pa da se sa nekog uređaja u svojoj mreži uloguje na steam i prihvati pozivnicu u familiju :D
e sad, ko voli da se zeza s tim...

To šta je Revan predložio u prethodnoj temi ne radi. Radi Family Share između 6 naloga, ne moraju da budu na istoj mreži ali moraju da budu u istoj regiji.

Za Family Share svako treba da prihvati Family Invite od osobe koja napravi Family Share. Tada samo ne može da se igra jedna ista igra sa ta dva ili više naloga u familiji, sve ostalo može da se igra. Malo opušteniji sistem nego što je bio Family Sharing pre ove Bete.

Bolje je da skinete pirata nego da se kočite sa tom glupošću u offline modu. Ista fora da li igraš pirata ili sa nekog ž naloga.

To šta je Revan predložio u prethodnoj temi ne radi.

Otkud ti to da ne radi?
Poslednji put sam tako igrao prosle godine, u kombinaciji sa jos 20-30 ljudi (RE4 Remake). I pre toga 5 godina unazad, za razne igre.
Sada sam proverio, vidim da ti isti ljudi i dalje tako igraju danasnje igre, pa i Black Myth Wukong.

Bolje je da skinete pirata nego da se kočite sa tom glupošću u offline modu.

Kako da igraju Wukong pirata kada ga nema? 🤡 Niti ce ga u skorijoj buducnosti biti (najverovatnije)...

Last edited:
Radi Family Share između 6 naloga, ne moraju da budu na istoj mreži ali moraju da budu u istoj regiji.
nope, moraju za prihvatanje pozivnice da budu na istoj mreži.

nope, moraju za prihvatanje pozivnice da budu na istoj mreži.

Nope, ne moraju. DH i ja smo napravili Family i sve radi podmazano.

@Revan

Sve zavisi od naslova, ali znam da taj token ističe za većinu igara u offline modu posle određenog vremena, dan dva tako nešto. Možda su menjali za neke naslove, ali to znači da ne možeš igrati na svom nalogu, po mogućstvu treba da budeš diskonektovan sa neta kada startuješ tu igru i da se ne loguješ ni na jedan drugi nalog dok želiš da igraš tu igru.

Nope, ne moraju. DH i ja smo napravili Family i sve radi podmazano.
ne znam kad ste napravili, ali u poslednjih par meseci mora. isto sam napravio family sa drugarom.

@Revan

Sve zavisi od naslova, ali znam da taj token ističe za većinu igara u offline modu posle određenog vremena, dan dva tako nešto. Možda su menjali za neke naslove, ali to znači da ne možeš igrati na svom nalogu, po mogućstvu treba da budeš diskonektovan sa neta kada startuješ tu igru i da se ne loguješ ni na jedan drugi nalog dok želiš da igraš tu igru.

Ma jok, meni drzalo i 20-30 dana (kad sam bas razvukao neke igre, nakon toga sam se cak mozda i ulogovao na moj nalog, ne secam se), ali bez apdejtovanja drajvera i Windowsa tokom tog perioda. Normalno.
A sve ostalo sam, sasvim razumljivo, vec napisao tamo u postovima.

ne znam kad ste napravili, ali u poslednjih par meseci mora. isto sam napravio family sa drugarom.

Pre 22 dana. Pričam o Family Share za koji moraš da aktiviraš Beta Family Share branch. Ne znam da li pričamo o istoj stvari.

Mnogo je to ograničenja i pažnje da ne startuješ svoj steam, ne apdejtuješ ništa da bi igrao jednu igru. Baš pritisak

Pa da, to su preduslovi. Normalno. Token se generise za odredjenu masinu koja je tom trenutku (prvog online ulaska u igru) u odredjenom stanju (i hardverski i softverski).
Ko obrne tu jednu igru za nedelju-dve nije problem nikakav (toliko ce koristiti "uslugu" tog naloga), a ko je razvlaci na 5-10 meseci nije ovo za njega.

(mada postoje Steam manager alati pomocu kojih se moze lagano upravljati logovanjem na razlicite offline-online naloge, ali otom potom ;) )

Bolje je da skinete pirata nego da se kočite sa tom glupošću u offline modu. Ista fora da li igraš pirata ili sa nekog ž naloga.
Pa to ja pricam sve vreme, ovde mene kritikuju zbog piraterije, a to varanje gde kupis jednu igru i koristi 6 osoba, umesto da se kupi 6 igra, kao nije "vid piraterije"... ili kad ponude igru za evro itd, pa oni jeftini argentinski kljucevi itd... sve je to varanje, iako nije tehnicki piraterija, ima isti efekat ko piraterija, isti djavo dal nista ne platio igru, ili 1 evro... igra je 60 evra, ne znaci developerima nista 1 evro... kakva sva moralisanja necu procitati ovde...

Na kraju ce bolja varijanta biti da neko kupi Wukong nalog za 30$, pa kasnije proda sledecem za 25, pa za 20...

Da vidim da li sam dobro razumeo, imamo 2 opcije:
- da nekome svi damo passworde i da ih posle aktivacije promenimo (prilicno bi trebalo da verujemo toj osobi), pa mozemo igrati na nasim nalozima
- da svako napravi novi nalog koji ce da koristi samo za deljene igre

Meni je i ova druga opcija ok, ako to znaci da cu nove igre igrati za 10$.

Last edited:
Treca opcija:
-napravite random Steam nalog na kojem ce biti ta jedna igra, za klasicno offline igranje (ne family share)

Meni bi u stvari i odgovaralo vise da imam poseban account za ovakve stvari, jer ne zelim glavni nalog da ugrozim na neki nacin.
Malo bi doduse bilo nezgodno sto bi svako ko ne bude hteo da kupi neku buducu igru automatski dobijao sve sto se kupi na tom nalogu.

Back
Top Bottom